Απεργία 24/2

17.2.10
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, τα κόμματα του κεφαλαίου και το συνδικαλιστικό του προσωπικό σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-«Εργατικό» κέντρο Πάτρας, κήρυξαν τον πόλεμο στη ζωή και τα δικαιώματα μας.
Σκέψου: όταν οι κεφαλαιοκράτες μιλάνε για την οικονομία εννοούν πάντα την δική τους τσέπη.
Φέρνουν δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, κατάργηση του επιδόματος αδείας, του δώρου Πάσχα και Χριστουγέννων, γκρεμίζουν ότι έχει απομείνει από το ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέπουν τη σύνταξη σε επίδομα ελεημοσύνης, επιβάλλουν μετά τον φόρο στα καύσιμα και νέα αύξηση του ΦΠΑ.
Ενισχύουν τις ελαστικές σχέσεις εργασιακής ομηρίας παντού, προωθούν την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, το ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς.
Θέλουν να μειώσουν κι άλλο την «τιμή» της εργατικής δύναμης, με όλους τους τρόπους για να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη ανάπτυξη των κερδών του κεφαλαίου.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΛΩΒΗΤΟΣ ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΑΝΤΙΛΑΙΚΟΣ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ
Η κυβέρνηση με τα μέτρα που ανακοίνωσε θέλει να διασφαλίσει την μακροχρόνια εξασφάλιση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας.
Με την στήριξη των μέσων μαζικής χειραγώγησης θέλουν να σώνει και ντε να μας πείσουν ότι το εθνικό συμφέρον ταυτίζεται με τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Το συμφέρον των εργαζομένων, του λαού μας, είναι αντίθετο με τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Ή εμείς, ή αυτοί.
Τα αντεργατικά μέτρα είναι προαποφασισμένα πολύ πριν τις εκλογές.
Τα χρέη και τα ελλείμματα τα δημιούργησε η πολιτική ενίσχυσης του κεφαλαίου που εφάρμοσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ-ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
Δεν θα σταματήσουν πουθενά αν δεν υψώσουμε φράγμα αντίστασης και ανατροπής.
Καταργούν την βασική σύνταξη του ΙΚΑ. Θα υπολογίζεται όχι με την καλύτερη 5ετία της τελευταίας δεκαετίας, αλλά με βάση τις εισφορές όλου του εργάσιμου βίου.
Αυξάνεται κι άλλο το όριο ηλικίας.
Απαλλάσσεται το κράτος και η εργοδοσία από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.
Καταργούνται για μεγάλα τμήματα εργαζομένων τα βαρέα και ανθυγιεινά.
Καρατομούνται οι αναπηρικές συντάξεις. Με βάση τους νόμους Ρέππα-Πετραλιά προωθούν «ενοποιήσεις ταμείων» δηλαδή νέα συρρίκνωση δικαιωμάτων.
Φτιάχνουν «επαγγελματικά» ταμεία, ανταποδοτικά, για να βάλουν στο χέρι ότι έχει απομείνει από τα αποθεματικά στα χρηματιστήρια.

ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ-ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ
Η «νόμιμη» κερδοφορία-ληστεία 7 μεγάλων τραπεζών τα τελευταία χρόνια ξεπερνά τα 400 δις ευρώ, πιο πολλά δηλαδή από τα 300 δις του δημόσιου χρέους.
Μόνο το τελευταίο 4μηνο το ΙΚΑ έχασε έτσι πάνω από 450 εκατομ. Ευρώ. Την ίδια περίοδο τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αυξήθηκαν αλματωδώς.
Από το 1950 έχουν κλέψει από τα αποθεματικά των ταμείων πάνω από 50 δις ευρώ. Οι άμεσες οφειλές κράτους και εργοδοτών ανέρχονται σε 14 δις ευρώ.
Η κυβέρνηση κρύβει ότι μαζί οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ επιδότησαν με 28 δις τους τραπεζίτες. Κρύβει ότι μείωσαν ξανά την φορολογία του κεφαλαίου.

ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ-Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ

Το κόστος της υποταγής σε αυτή την πολιτική θα είναι πολύ μεγαλύτερο και οι συνέπειες πολύ πιο δυσβάσταχτες και μακροχρόνιες για μας και τα παιδιά μας όσο κρατάμε σκυμμένο το κεφάλι.
Η μαύρη αντιλαϊκή συμμαχία κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου-ΝΔ-εργατοπατέρων, μπορεί να ανατραπεί.
Όμως δεν γίνεται να βαδίζεις στη μάχη και να αφήνεις εμπροσθοφυλακή τους προδότες της τάξης μας που σου έσκαψαν το λάκκο όλα αυτά τα χρόνια.
Προϋπόθεση για την αντεπίθεση είναι η παράκαμψη του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού. Ταξική ενότητα, σημαίνει εγκατάλειψη και αποδυνάμωση του πολιτικού και συνδικαλιστικού προσωπικού του κεφαλαίου.

ΣΗΚΩΣΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
Μην ξεχνάς τι έκαναν οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-«Εργατικό» Κέντρο Πάτρας όλο αυτό τον καιρό.
Αυτές τις ηγεσίες χρησιμοποίησαν το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του για να σου ρίχνουν στάχτη στα μάτια. Τώρα-κι έπειτα από τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις που οργάνωσε το ΠΑΜΕ στις 17/12 και στις 10/2-διαρυγνύουν τα ιμάτια τους ότι δήθεν διαφωνούν με τα μέτρα.
Μην κάνεις το λάθος να τους πιστέψεις. Μαζί με τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έβαλαν πλάτη για τη προετοιμασία της αντεργατικής επίθεσης. Όταν το ΠΑΜΕ προειδοποιούσε, αυτοί μας κατηγορούσαν ότι βλέπουμε «φαντάσματα». Τώρα θέλουν να ρίξουν μια ντουφεκιά για την τιμή των όπλων. Μην τους αφήσεις να σε κοροϊδέψουν.
Θυμήσου πως ξεπούλησαν τους αγώνες για την κοινωνική ασφάλιση και άλλους.
Θυμήσου ποιοι συμφώνησαν στην αύξηση των ορίων ηλικίας, στη μείωση των συντάξεων, στο νόμο Ρέππα.
Αυτοί υιοθετούσαν τα αιτήματα του κεφαλαίου, υπόγραφαν συλλογικές συμβάσεις ουσιαστικής μείωσης μισθών και μεροκάματων με το πρόσχημα της κρίσης, ενισχύοντας την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
Ή ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ
Μόνο στην Πάτρα το τελευταίο δίμηνο η κυβερνητική πλειοψηφία του δήθεν ΕΚ χαιρέτησε την απόλυση των εργαζομένων με stage.
Χαιρέτησε την επέκταση των δουλεμπορικών σχέσεων εργασίας, την επέκταση της μερικής απασχόλησης.
Έκανε τις πλάτες στον κεφαλαιοκράτη Καμπέρο ξεπουλώντας τους απολυμένους της «Ημέρας». Ξεπούλησε τους εργάτες στο Φράγμα, στέλνοντας μέλη του ΔΣ (ΠΑΣΚΕ) να σπάσουν την απεργία κι αφού δεν τα κατάφερε λειτούργησε ως μακρύ χέρι της κυβέρνησης και της εταιρείας με στόχο να κερδίσει κι άλλο χρόνο ο Εμφιετζόγλου
Υπόγραψε συμφωνία με τους εμποροβιομήχανους ακολουθώντας πιστά το παράδειγμα των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ.
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.
ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ «ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ»!
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΤΥΦΩΝΑ.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Επικοινώνησε με το Π.Α.ΜΕ:
Web: http://pamepatras.blogspot.com, Email: pamepatras@gmail.com,
Τηλ: 6972329595/6973434915

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου