ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ

20.10.09
Η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις απολύσεις, τις άθλιες εργασιακές συνθήκες που έχουν επιβάλει οι μεγαλοεκδότες στο χώρο του τύπου και των ΜΜΕ συνολικά (εργαζόμενοι με «μπλοκάκια», καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών, μαύρη ανασφάλιστη εργασία). Καλεί τους εργαζόμενους στον τύπο να συμμετέχουν στην αυριανή 24ωρη απεργία στις τέσσερις εφημερίδες της Πάτρας.
Οι μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις δεν έπεσαν από τον ουρανό, είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εφάρμοσαν πιστά οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και έχουν στόχο την όλο και μεγαλύτερη κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου και ειδικά στον τύπο και τα ΜΜΕ τη φίμωση του εργατικού κινήματος, την αποχαύνωση και την παραπληροφόρηση των εργαζομένων ώστε να εξασφαλιστεί η διαιώνιση της εκμετάλλευσης τους.
Το ΠΑΜΕ είχε προειδοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια για τη θύελλα που έρχεται, προειδοποιεί και σήμερα τους εργαζόμενους ότι δεν πρέπει να ξεγελαστούν με τα ψίχουλα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις ιδιωτικοποιήσεις (όπως φαίνεται ξεκάθαρα με τον ΟΛΠ), θα δυναμώσει το ιδιωτικό κεφάλαιο στην υγεία και την παιδεία με τους εργαζόμενους να βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, θα δώσει επιπλέον δεκάδες δις ευρώ στο μεγάλο κεφάλαιο από τα «άδεια ταμεία» για τη «στήριξη της ανταγωνιστικότητας».
Οι εργαζόμενοι να μην αποδεχτούν την παραπλανητική και επικίνδυνη λογική «να κάνουμε θυσίες, για να βγούμε από την κρίση, να μαζέψουμε τα ελλείμματα». Δεν ευθύνονται αυτοί για την κρίση, αλλά το κεφάλαιο και η αχαλίνωτη δίψα του για κερδοφορία. Οι εργαζόμενοι είναι οι παραγωγοί του πλούτου και πρέπει να διεκδικήσουν αυτά που οι ίδιοι παράγουν. Το κεφάλαιο είναι παράσιτο, δεν παράγει τίποτα.

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιπαλέψουν, να αποδυναμώσουν τη λογική του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ - Ε.Κ. Πάτρας και άλλες οργανώσεις που ζητούν να καθορίζουν οι εργαζόμενοι τις διεκδικήσεις τους με βάση τις «αντοχές» τις οικονομίας, τα κέρδη δηλαδή των καπιταλιστών. Για να δουν καλύτερη μέρα πρέπει να συγκρουστούν, να πετσοκόψουν τα κέρδη των καπιταλιστών. Ή εμείς ή αυτοί, δεν υπάρχει μέση λύση.
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ πρέπει να συστρατευτούν με το ταξικό εργατικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ, να παλέψουν μαζί και με τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις που να ανταποκρίνονται στις λαϊκές ανάγκες, για πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους, για πραγματικά δημόσια και δωρεάν υγεία-παιδεία και κοινωνική ασφάλιση. Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ, να συγκροτήσουν και στην Πάτρα Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων στα ΜΜΕ, επιδιώκοντας τη ριζική αλλαγή του αρνητικού για τους εργαζόμενους συσχετισμού δύναμης σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο, για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Να παλέψουν για πραγματικά ολόπλευρη και ουσιαστική ενημέρωση που δεν θα φιμώνει τους αγώνες των εργαζομένων, δεν θα περνάει με όμορφα περιτυλίγματα την αντιλαϊκή πολιτική. Να συνειδητοποιήσουν ότι η υποβάθμισή της κάνει τους εργαζόμενους υποχείρια των αφεντικών των ΜΜΕ και συμβαδίζει με την υποβάθμιση του ρόλου των εργαζομένων στα ΜΜΕ, σημαίνει χτύπημα των δικαιωμάτων τους, στους μισθούς, τις συνθήκες δουλειάς.
Το ταξικό εργατικό κίνημα θα βρίσκεται δίπλα τους στην πάλη για την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων, για την κατάργηση των δελτίων παροχής υπηρεσιών, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της καταστρατήγησης των Σ.Σ.Ε., της άμεσης καταβολής των δεδουλευμένων.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ –
ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου