Δελτίο τύπου του ΠΑΜΕ σχετικά με τη χτεσινή συνεδρίαση της διοίκησης του Ε.Κ. Πάτρας.

20.3.09
Για άλλη μια φορά και στην τελευταία συνεδρίαση της διοίκησης του ΕΚ, η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο σαν στυλοβάτης του κεφαλαίου και της αντιλαϊκής πολιτικής.
Έπειτα από την ανοιχτή απεργοσπασία που οργάνωσε στην πρόσφατη 24ωρη Πανπατραϊκή, μετά τα εκλογομαγειρέματα στο ΣΕΤΕ και τη καραμπινάτη νοθεία στο ΓΕΟΣΑ, έπειτα από τους κοινωνικούς διαλόγους και τη συμφωνία με τους βιομήχανους στην ΟΚΕ Αχαΐας ότι «η κρίση μας πλήττει όλους το ίδιο» και τις εκκλήσεις τους για περισσότερα κίνητρα κι επιδοτήσεις στο κεφάλαιο, πέταξαν και το τελευταίο φύλλο συκής.
Συγκεκριμένα αρνήθηκαν την πρόταση της Ταξικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΤΑΣ) για κήρυξη απεργίας στον κλάδο του Επισιτισμού-Τουρισμού, σαν ελάχιστη απάντηση στις παράνομες απολύσεις εργαζομένων στο Καζίνο του Ρίου, τα εκβιαστικά τρομοκρατικά «τελεσίγραφα» του κεφαλαιοκράτη Πηλαδάκη, την προσπάθεια να μεταφερθούν τα βάρη της κρίσης, και στον συγκεκριμένο κλάδο, στις πλάτες της εργατικής τάξης.
Έτσι απέδειξαν έμπρακτα για πολλοστή φορά την εταιρική υποτακτική τους στάση απέναντι στο κεφάλαιο.
Οι κύριοι που αποτελούν την ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ στο Ε.Κ., είναι ολοφάνερο πλέον και στον πιο κακόπιστο, ότι είναι «επαγγελματικά στελέχη» του κεφαλαίου με αποστολή την χειραγώγηση κι εκτόνωση της λαϊκής δυσαρέσκειας, συνδικαλιστικό προσωπικό των «Πηλαδάκηδων, των «Καμπέρων», των «Δούρων» και των «Μανιατόπουλων» της πόλης μας.
Η εργατική τάξη θα απαντήσει με τη μαζική της συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 2 του Απρίλη, και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10.30 στη Πλ. Γεωργίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου