Για τις εξελίξεις στο ΚΑΖΙΝΟ

19.3.09
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ


ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ

Δεν θα περάσουν τα «τελεσίγραφα» του κεφαλαιοκράτη Πηλαδάκη, ο οποίος δεν παράγει απολύτως τίποτα και μαζεύει συνεχώς νέα και νέα υπερκέρδη απ’ τη δική μας δουλειά.
Η ασυδοσία κι ο ψευτοτσαμπουκάς του κεφαλαίου στηρίζεται πάνω στο νομοθετικό πλαίσιο που διαμόρφωσε η Συνθήκη του Μάαστριχτ, την οποία ψήφισαν κι εφαρμόζουν οι ηγεσίες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Συν.
Αέρα στα πανιά του κεφαλαίου έδωσαν και δίνουν οι νόθες πλειοψηφίες στο εργατικό κίνημα, στη ΓΣΕΕ, το ΕΚ Πάτρας, σε Ομοσπονδίες και Σωματεία.
Τα πρωτοπαλίκαρα της ΠΑΣΚΕ στη πόλη μας, όταν δεν πιάνονται στα πράσα να ρίχνουν στη ζούλα ψηφοδέλτια-χούφτες όπως έκαναν πρόσφατα στις εκλογές του σωματείου ΓΕΟΣΑ, όταν δεν κάθονται να πλαστογραφούν υπογραφές δικαστικών, γεμίζουν με πιο…δημιουργικά πράγματα το χρόνο τους!
Κάθονται παρέα με τους ομοιδεάτες του Πηλαδάκη στα τραπέζια του κοινωνικού εταιρισμού και της υποταγής και συμφωνούν από κοινού ότι «η κρίση μας πλήτει όλους το ίδιο» κι ότι «πρέπει να δοθούν ακόμη περισσότερα κίνητρα στο κεφάλαιο».
ΣΗΚΩΣΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ

Ότι είναι καλό για τους κεφαλαιοκράτες είναι συμφορά για τον εργάζόμενο.
Ότι δίνει λύσεις στα δικά τους αδιέξοδα, είναι ένα επιπλέον πρόβλημα για μας και τις οικογένειες μας.
Ότι αυξάνει τη κερδοφορία της πλουτοκρατίας, είναι κλεμμένη υπεραξία που παράγει η δική μας δουλειά.
Τα «τελεσίγραφα» και η επίθεση του κεφαλαίου, η οποία είναι στρατηγική επιλογή, και γίνεται μέσα από τη πολιτική που εφαρμόζουν τα κόμματα και οι τσόντες του Ευρωμονόδρομου, απαντιούνται με ταξική ενότητα, με ισχυρή κλαδική οργάνωση, με αποδυνάμωση των στηριγμάτων του κεφαλαίου στο πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο, με ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ

Το ΠΑΜΕ προειδοποίησε έγκαιρα.
Δεν έμεινε στα λόγια. Πήρε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι για την κρίση, να έρθουν στο προσκήνιο οι σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης και της λαϊκής οικογένειας. Οργάνωσε τη πάλη και την αντιπαράθεση με το κεφάλαιο και το πολιτικό και συνδικαλιστικό του προσωπικό.
Το ΠΑΜΕ παλέυει για τη ταξική ενότητα, ανεξάρτητα από κλάδο και ειδικότητα. Ενώνει τους εργάτες και παλεύει για τη συγκρότηση της συμμαχίας της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχομεσαία αγροτιά, τη νεολαία, τις γυναίκες, με όσους δηλαδή πλήτονται από τη πολιτική των μονοπωλίων.
Ταξική ενότητα σημαίνει παράλληλα και διαχωρισμός από το πολιτικό και συνδικαλιστικό προσωπικό της πλουτοκρατίας. Σημαίνει να παραμεριστούν οι συνδικαλιστές και τα κόμματα που ενώ στηρίζουν με όλους τους τρόπους τη λογική και τη δράση του κεφαλαίου, αμολάνε κροκοδείλια δάκρυα όταν γίνονται απολύσεις.
Τι δουλειά έχουμε οι εργάτες με τους νομικούς συμβούλους του κάθε κεφαλαιοκράτη Μανιατόπουλου; Τι δουλειά έχουμε οι εργάτες, με τα επαγγελματικά στελέχη που βρίσκονται στην υπηρεσία του κεφαλαίου, με μόνο σκοπό την υποταγή της τάξης μας στα συμφέροντα του κάθε Πηλαδάκη;
ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ!

Το ΠΑΜΕ διαπαιδαγωγεί αγωνιστές-μαχητές που δεν σκύβουν το κεφάλι και δεν εξαγοράζονται όπως ο συναγωνιστής απολυμένος στα Τζάμπο που αρνήθηκε τη δωροδοκία της πολυεθνικής και τους έτριψε στη μούρη τα 50.000 ευρώ που του «προσφέρανε».
Στις γραμμές του ΠΑΜΕ συσπειρώνονται σωματεία και ταξικές διοικήσεις όπως το ΔΣ των εργαζομένων της Φριγκογκλας που δεν αποδέχτηκε τον εκβιασμό του μονοπώλιου. Η πολυεθνική από τη μία κράδαινε το μαστίγιο της απόλυσης και από την άλλη, το καρότο του τριπλασιασμού της αποζημίωσης για όσους κάνουν χρήση των «κινήτρων» των 8 εκατομμύρια ευρώ για να περάσει την «εθελούσια έξοδο»-απόλυση των εργαζομένων. Την «εθελούσια» ανατροπή των εργασιακών σχέσεων την αποδέχτηκαν όμως ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝ στον ΟΤΕ και συνολικά στο δημόσιο. Μαζί με το ΣΕΑΜ-ΣΥΝ στον Βοσινάκη, στην ΕΒΟ και αλλού εκλιπαρούν να δωθούν περισσότερα `κίνητρα στο κεφάλαιο.

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ Η ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ
ΤΟ ΠΑΜΕ ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ
ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΕΜΕΝΑΔΕΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Σήκωσε ψηλά το κεφάλι. Εσύ παράγεις τον πλούτο. Έχουμε τη δύναμη να βάλουμε φραγμό στην αντιλαϊκή επίθεση ΕΕ-κεφαλαίου-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για ριζοσπαστικές αλλαγές στην οικονομία και τη κοινωνία, χτίζοντας κάθε μερα τη ταξική μας ενότητα, το Μέτωπο της αντεπίθεσης της εργατικής τάξης, αλλάζωντας τους συσχετισμούς δύναμης, παραμερίζοντας τους εργατοπατέρες που παριστάνουν τους εργολάβους που θα μας λύσουν δήθεν τα προβλήματα.

ΤΩΡΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ
ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΚΑΝΟΥΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ, ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ-ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΗ
ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.30 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου