Έργα και ημέρες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

28.3.09
Για μια ακόμα φορά η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ επιβεβαιώνουν το ρόλο τους ως δεξί χέρι του κεφαλαίου και των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου στην υλοποίηση των αντιλαϊκών τους σχεδίων.
Σε μια περίοδο που η πάλη της εργατικής τάξης πρέπει να ξεδιπλωθεί με κύριο σύνθημα ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ, η ΓΣΕΕ μαζί με το ΣΕΒ, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες και τις άλλες οργανώσεις του κεφαλαίου, μαζί με εκπροσώπους της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, στην Ο.Κ.Ε. (Οικονομική Κοινωνική Επιτροπή) διαμορφώνουν κλίμα συναίνεσης, προπαγανδίζοντας ότι εργάτες και καπιταλιστές θίγονται δήθεν εξίσου από την κρίση.
Πρώτη η ηγεσία της ΓΣΕΕ προσέτρεξε να ζητήσει από το ΣΕΒ συμφωνία σε μέτρα που αποτελούν την αντεργατική στρατηγική της Λισσαβόνας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σταθερή επιδίωξη της πλουτοκρατίας. Γι’ αυτό άλλωστε δέχεται τα συγχαρητήρια των βιομήχανων, της κυβέρνησης και της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.
Τα ίδια έκανε και η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ στο ΕΚ Πάτρας όπου τα βρήκε με τους βιομήχανους της περιοχής στην τοπική ΟΚΕ.

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
Κανείς εργαζόμενος, κανένα συνδικάτο δεν πρέπει να ξεχάσει:
• τη συμφωνία του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού με τις ομαδικές απολύσεις.
• τη συμφωνία τους στην εφαρμογή των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και της μερικής απασχόλησης.
• την αποδοχή της εθελούσιας εξόδου όπως στο δημόσιο και αλλού.
• τη συμφωνία τους με την διευθέτηση του χρόνου εργασίας.
• τη συμφωνία τους με τον αντιασφαλιστικό νόμο Ρέππα που αύξησε τα όρια συνταξιοδότησης και μείωσε τις συντάξεις.
• την υπογραφή διετών συλλογικών συμβάσεων με την επαίσχυντη «αύξηση» των 77 λεπτών.
• τη συμφωνία τους με την επιδότηση των βιομηχάνων με ζεστό χρήμα για την δημιουργία δήθεν θέσεων εργασίας.
• τη συμφωνία τους με τα 28δις που δόθηκαν στους τραπεζίτες.
• την συμμετοχή τους στους κοινωνικούς διαλόγους της υποταγής.
Τα 11 σημεία της κοινής συμφωνίας ΓΣΕΕ και ΣΕΒ, τα αντίστοιχα βήματα της τοπικής πλειοψηφίας του ΕΚ Πάτρας, αποδεικνύουν ότι είναι επικίνδυνοι, γιατί επιχειρούν συνειδητά να περάσουν στην εργατική τάξη ότι είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να κάνουν κι άλλες θυσίες.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ - ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

Το βαθιά αντεργατικό κοινό υπόμνημα των 11 προτάσεων του ΣΕΒ και της ΓΣΕΕ, μαζί με το αισχρό κείμενο της Ο.Κ.Ε., της δήθεν «εθνικής κοινωνικής αναπτυξιακής συμφωνίας» οι εργαζόμενοι πρέπει να τα πετάξουν στα σκουπίδια.
Στο κοινό πλαίσιο, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο εργατικό κίνημα, υιοθετούν τις θέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ και της πλουτοκρατίας.
Πιο συγκεκριμένα:
• Συμφώνησαν για την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών του κεφαλαίου.
• Συμφώνησαν στην κρατική επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών της πλουτοκρατίας. Έτσι ουσιαστικά απαλλάσσεται και αυξάνει ακόμη περισσότερο τα κέρδη της.
• Συμφώνησαν στην πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων με πρόσχημα τη κρίση.
• Συμφώνησαν να εφαρμοστεί πλήρως η αντιδραστική εργατική νομοθεσία που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Η εκ περιτροπής εργασία, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, η μερική απασχόληση κλπ.
• Συμφώνησαν στη μείωση της φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων και στην προώθηση των επαγγελματικών ταμείων.
• Συμφώνησαν να δίνεται ζεστό χρήμα όπου το κεφάλαιο «δυσκολεύεται» ν’ αυγατίσει τα κέρδη του, με τους κλασικούς τρόπους ληστείας της εργατικής δύναμης.

ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
Σήκωσε ψηλά το κεφάλι. Εσύ παράγεις τον πλούτο σ’ αυτή τη χώρα. Τη δικιά σου δουλειά, το δικό σου ιδρώτα κλέβει το κεφάλαιο. Η κρίση τους είναι υπερσυσσώρευση κλοπιμαίων, που αυτοί τα βαφτίζουν κέρδη. Η κρίση τους είναι συνέπεια της διαρκούς, χρόνιας ληστείας της δικής μας δουλειάς. Μπορούμε να βάλουμε φραγμό στην αντιλαϊκή πολιτική, με ισχυρή κλαδική οργάνωση, ενιαίο πολιτικοποιημένο αγώνα της εργατικής τάξης-ανεξάρτητα από κλάδο και ειδικότητα-μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τη μικρομεσαία αγροτιά, τη νεολαία. Με τα αιτήματα του ΠΑΜΕ που φέρνουν στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα μας στη δουλειά και συνολικά στη ζωή.
ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 2/4 ΚΑΙ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου