ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ.Όχι στις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών που γεννούν φτώχεια - πολέμους - προσφυγιά.

14.11.17


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Όχι στα πυρηνικά - Να μην τολμήσουν να φέρουν το θάνατο στη χώρα μας.
Όχι στις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών που γεννούν φτώχεια - πολέμους - προσφυγιά
 Η Γραμματεία Νομού Αχαΐας του ΠΑ.ΜΕ καλεί, την Παρασκευή 17 Νοέμβρη στις 6:00 μ.μ στην συγκέντρωση και πορεία που οργανώνουν οι Φοιτικοί Σύλλογοι και  τα Εργατικά Σωματεία στην πλατεία Γεωργίου.
Σαράντα τέσσερα χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου τα συνθήματα των αγωνιστών παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ, καθώς τα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας: από την Ουκρανία έως τη Συρία και από εκεί έως τη Λιβύη και τους ανταγωνισμούς στην Κινεζική Θάλασσα. Είναι πρώτης γραμμής καθήκον για τους εργαζομένους να παλέψουν όχι μόνο για ΣΣΕ, συντάξεις, Ασφαλιστικό, αλλά και για την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς όλων των χωρών. Γιατί η εργατική τάξη δεν έχει να κερδίσει τίποτα από το αλληλοφάγωμα των καπιταλιστών όπου Γης, αντίθετα με το αίμα της ακόμη και σε συνθήκες καπιταλιστικής ειρήνης ποτίζει την όποια ανάπτυξη ακόμα και αν αυτή είναι “δίκαιη” όπως ευαγγελίζεται και η κυβέρνηση σήμερα. Χρειάζεται οι εργαζόμενοι να κατανοήσουν ότι μόνο η οργανωμένη ταξική πάλη είναι αυτή που θα ανατρέψει τους εκμεταλλευτές, ώστε πραγματικά να εξαλειφθεί ο πόλεμος και τα δεινά του.
 Παρά τις συνεχείς διαψεύσεις από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που δεν σταματά να παίρνει συγχαρητήρια από ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ, το μεγάλο κεφάλαιο για τη σταθερή στήριξη που προσφέρει στα σχέδιά τους να αιματοκυλούν τους λαούς, είναι αποκαλυπτική η ενοχή της, όπως αποδεικνύεται από έγγραφα που επιβεβαιώνουν την προετοιμασία της ΝΑΤΟικής βάσης στον Άραξο να υποδεχτεί πυρηνικά όπλα.
 Ήδη, η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, δίνει "γην και ύδωρ" στα γεράκια των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ. Έκανε το Αιγαίο ΝΑΤΟική λίμνη, καλώντας τους φονιάδες των λαών να περιπολούν σε αυτό. Ανανέωσε την παραχώρηση της βάσης της Σούδας στους Αμερικανούς, δίνοντάς τους το πάτημα που θέλουν για να αιματοκυλούν τους λαούς της περιοχής. Έχει παραδώσει λιμάνια, αεροδρόμια, τη γη, τον αέρα και το νερό της Ελλάδας στους δολοφόνους των λαών για να πηγαινοφέρνουν τους στρατούς τους και υπέγραψε με τις ΗΠΑ τώρα τη δημιουργία νέων βάσεων για το ΝΑΤΟ και επέκταση των παλιών. Συμμετέχει ενεργά με Ελληνικές Δυνάμεις σε 13 ιμπεριαλιστικές αποστολές όπου Γης και δίνει χείρα βοηθείας σε κάθε επέμβαση των ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή.
Τη στιγμή που η κυβέρνηση τσακίζει μισθούς και μεροκάματα, πετσοκόβει συντάξεις και επιβάλλει βάρβαρους φόρους στο λαό, την ίδια στιγμή είναι μία από τις 4 χώρες παγκοσμίως που δαπανά το 2% του ΑΕΠ για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς (τρίτη σε επίπεδο ΕΕ και πέμπτη στον κόσμο στην κούρσα των εξοπλισμών). Και επιπλέον έκλεισε συμφωνία με τις ΗΠΑ 2,5 δισ. για εκσυγχρονισμό των αεροπλάνων "F-16".
Από τη μια καταδικάζει το λαό στην πείνα και από την άλλη βάζει πάνω απ’ το κεφάλι του μια ωρολογιακή -πυρηνική- βόμβα που περιμένει να εκραγεί!
Σε μια περίοδο που οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, η κλιμάκωση των συγκρούσεων και η επιθετικότητα οξύνεται, όπως οξύνεται και η διαπάλη για τις αγορές, τους δρόμους μεταφορών και τις ενεργειακές πηγές, αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι η συμπόρευση με το ΝΑΤΟ, η συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, η λεγόμενη “πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική” είναι κίνδυνος - θάνατος για τους εργαζομένους και το λαό.
Καλούμε μαζικά τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους φορείς ΕΒΕ και αγροτών, τους Συλλόγους Γονέων, τους μαθητές, κάθε έναν εργαζόμενο που αγανακτεί και αγωνιά για το μέλλον των παιδιών του, να δώσουν μαζικά το "παρών" την Παρασκευή 17 Νοέμβρη στις 6:00 μ.μ στην συγκέντρωση και πορεία στην πλατεία Γεωργίου, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους νεκρούς της τάξης μας.
Στοπ στα Πυρηνικά Σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
Έξω οι βάσεις και οι Αμερικανοί. Να τους εμποδίσουμε. Μπορούμε.
Πάτρα, 14-11-17

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου