ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

29.8.16
                                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το σωματείο εργατοϋπαλλήλων σε εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Ν. Αχαΐας ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων που πήραν την πρωτοβουλία για διεκδίκηση υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας που να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες των εργαζομένων, συνεδρίασε με θέμα την οργάνωση του κλάδου σε αυτή την κατεύθυνση.
Το Δ.Σ. υπερψήφισε το κάλεσμα και έβαλε σχέδιο παρέμβασης στον κλάδο με σκοπό να συζητηθεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους το πώς καλύτερα θα οργανωθεί ο αγώνας για τη διεκδίκηση των απωλειών που είχαμε σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και κυρίως για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν ή καταργούν τις ΣΣΕ.
Ταυτόχρονα το ΔΣ καλεί τους εργαζόμενους να αντιταχθούν ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ για παραπέρα ξήλωμα του λαϊκού εισοδήματος και των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.
Στα χρόνια που πέρασαν έχουμε δραματική επιδείνωση της θέσης της εργατικής τάξης και των όρων δουλειάς και συνδικαλιστικής δράσης. Έχει δυναμώσει η τάση της σχετικής και απόλυτης εξαθλίωσης. Άρα η πάλη για αύξηση των μισθών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα. Η πάλη αυτή είναι πολύ σκληρή και πρέπει να διεξαχθεί από όσο γίνεται μεγαλύτερο κομμάτι της εργατικής τάξης απέναντι σε εργοδοσία και κράτος. Αυτό προϋποθέτει να ανέβει το επίπεδο οργάνωσης της εργατικής τάξης στα σωματεία και σε κάθε χώρο δουλειάς.
Η πείρα από πρόσφατες κινητοποιήσεις δείχνει ότι όταν η απάντηση των εργαζομένων είναι μαζική και οργανωμένη, μόνο τότε έχουμε αποτελέσματα.
H οργάνωση των εργαζομένων πρέπει να γίνεται στη βάση της αμφισβήτησης της κυριαρχίας του κεφαλαίου. Απέναντι σε αυτούς που και πριν τη κρίση αλλά και κατά τη διάρκεια καλλιεργούν την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία για να περάσουν οι επιδιώξεις του κεφαλαίου.
Καλούμε όλα τα Δ.Σ των σωματείων επιχειρησιακών και κλαδικών στον κλάδο του εμπορίου και των υπηρεσιών στο νομό μας, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να συζητήσουν και να κάνουν αποδεκτό το κάλεσμα των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων για διεκδίκηση της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε, κλαδικών συμβάσεων και την κατάργηση των αντεργατικών νόμων.
Διεκδικούμε:
  • Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων. Τα δικαιώματά μας, ο κλεμμένος ιδρώτας και το αίμα μας δεν είναι περασμένα, ξεχασμένα.
  • Κατάργηση του νέου μισθολογίου και της αντιδραστικής αξιολόγησης στο δημόσιο, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, κάλυψη των απωλειών των δημοσίων υπαλλήλων.
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.
  • Επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.
  • Προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
  • Να μπει φρένο στη φοροληστεία των εργαζομένων.
  • Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου