ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

19.4.16


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ –ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΔΑΣ-ΟΤΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Καταγγέλλουμε τις παρατάξεις ΣΕΑΜ-ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΚΕ για την απαράδεκτη συμπεριφορά τους στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων Πάτρας. 18 εργαζόμενοι συμβασιούχοι στην καθαριότητα κ.α. έκαναν αίτηση εγγραφής τους στον σύλλογο, άλλα η απερχόμενη Διοίκηση απέρριψε το αίτημα τους και έτσι το φέραμε να αποφασίσει η Γενική Συνέλευση.

Η Γενική Συνέλευση έκανε δεκτό το αίτημα εγγραφής τους μέσα από ψηφοφορία που έγινε και γράφτηκε  στο πρακτικό της Γενικής συνέλευσης. Αλλά παρ όλα αυτά η απερχόμενη διοίκηση αρνείται να τους συμπεριλάβει στο Μητρώο μελών του συλλόγου προφασιζόμενοι «ότι αυτοί οι εργαζόμενοι δεν έχουν το δικαίωμα να γίνουν μέλη του Συλλόγου».

Με την στάση τους, φαίνεται ξεκάθαρα πόσο υπολογίζουν την βούληση των συναδέλφων και το ανώτερο όργανο την  Γ. Συνέλευση! Οι εγγραφές των συμβασιούχων εργαζομένων δεν γίνονται επιλεκτικά.  Ο εργαζόμενος επιλέγει σε ποιο σωματείο θα εγγράφεί και θα εκπροσωπηθεί.

Για άλλη μία φορά ο κυβερνητικός, εργοδοτικός συνδικαλισμός βάζει απέναντί του, τους εργαζόμενους, τους «πετάει» από το μητρώο των εκλογών. Μια βδομάδα μετά την Γ.Σ. και δεν παραδίδουν το Μητρώο στην Εφορευτική Επιτροπή. «Το κόβουν και το ράβουν»  στα μέτρα τους,  για να μπορέσουν να κρατήσουν τις θεσούλες τους στο Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμου Πάτρας. Ενώ ανοίγουν ζητήματα για να μην ψηφίσουν, ακόμα και οι μόνιμοι, αλλά και αορίστου χρόνου συνάδελφοι, με πρόσχημα το οικονομικό(συνδρομες) που είναι δικιά τους ευθύνη.  Ζητάνε αιτήσεις εγγραφής ενώ ήταν μέχρι σήμερα αυτοδίκαιη η εγγραφή τους. Αιτήσεις απαιτούνταν μόνο για τους έκτακτους ΙΔΟΧ.

Θέλουν να μείνουν γαντζωμένοι στη διοίκηση και να συνεχίσουν τη στήριξη στην κυβερνητική πολιτική, ενάντια στους εργαζόμενους. Τρέμουν και χάνουν την ψυχραιμία τους, τώρα που οι εργαζόμενοι έχουν καταλάβει ότι τους έχουν απέναντί τους, που βλέπουν ποια πολιτική στηρίζουν.

Καταγγέλλουμε αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά, δεν γίνεται να δεχθούμε να πεταχτούν από τα μητρώο και τις αρχαιρεσίες του συλλόγου μόνιμοι, αλλά και συμβασιούχοι συνάδελφοι. 
Απαιτούμε να ψηφίσουν όλοι.
                                           Όλοι μας πια έχουμε πείρα!

Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να τους χαλάσουν τα σχέδια, να διεκδικήσουν το δίκιο τους. Θέλουμε σωματεία ταξικά, αγωνιστικά, για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.
Καταγγέλλουμε με την ψήφο μας, τον παλιό και νέο κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό.
ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  22 ΑΠΡΙΛΗ  ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΑΣ!"

                                                                      Πάτρα, 17/4/2016
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου