Αλληλεγγύη στον Αγώνα της Αγροτιάς.

25.2.16



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αλληλεγγύη στον Αγώνα της Αγροτιάς.
Να υψώσουμε τείχος προστασίας απέναντι στην Κρατική Τρομοκρατία και Καταστολή.
Η Γραμματεία Νομού Αχαΐας του ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, κάθε συνδικάτο, κάθε τίμιο εργαζόμενο, μαζικά να εκφράσουν την Αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς καταγγέλλοντας το κυβερνητικό σχέδιο ποινικοποίησης και καταστολής του αγώνα των αγροτών.
Η παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, προς τους κατά τόπους εισαγγελείς, να προχωρήσουν μαζί με τις αστυνομικές αρχές στην καταστολή του αγώνα των αγροτών και στην άσκηση ποινικών διώξεων προετοιμάζει νέο γύρο τρομοκρατίας και καταστολής απέναντι στους λαϊκούς αγώνες. Η Κυβέρνηση διατηρώντας το νόμο που θεωρεί ως αδίκημα τις κινητοποιήσεις στις εθνικές και επαρχιακές οδούς, έχει τεράστιες ευθύνες για αυτήν την εξέλιξη. Είναι συνέχεια και κλιμάκωση των συκοφαντιών και της λασπολογίας της Κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων ενάντια στον φτωχό λαό που αγωνίζεται για την επιβίωση του.
Όταν οι εφοπλιστές παίρνουν αφορολόγητο πετρέλαιο και οι βιομήχανοι φθηνό ρεύμα είναι «ευεργέτες» και «στυλοβάτες» της οικονομίας. Όταν το ίδιο ζητάνε οι φτωχοί αγρότες «καταστρέφουν την οικονομία» και αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες. Για τους εργάτες «έγκλημα» είναι το ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς που θα οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας, νέο χτύπημα των μισθών. «Έγκλημα» είναι η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης με το νόμο-λαιμητόμο, τον οποίο Εργάτες και Αγρότες απαιτούν την Απόσυρση του.
Εργάτες, Αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και νεολαία, στις 12-13 Φλεβάρη πλημμυρήσαμε την Αθήνα και στείλαμε μήνυμα στην Κυβέρνηση να πάρει πίσω το Νόμο-Λαιμητόμο. Τώρα να υψώσουμε τείχος προστασίας και Αλληλεγγύης στον Αγώνα των Αγροτών απέναντι στην Κρατική Τρομοκρατία και καταστολή.
Καλούμε όλες τις  Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, τα Εργατικά Σωματεία  τις Λαϊκές Επιτροπές, να καταδικάσουν την ποινικοποίηση του Αγώνα των Αγροτών και να πάρουν πρωτοβουλίες ενδυνάμωσης της Αλληλεγγύης.

                                                                                                                   Πάτρα, 25/2/2016



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου