ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ & ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ Ν. ΑΧΑΙΑΣ

11.12.15


Εργαζόμενε, εργαζόμενη που εργάζεσαι στα ξενοδοχεία και στον επισιτισμό εποχικά, σε καθεστώς μαθητείας-πρακτικής, με πρόσληψη μέσω ΟΑΕΔ, με μερική ή πλήρη απασχόληση, με σύμβαση ορισμένου χρόνου, με σύμβαση μιας μέρας, με voucher
Τη στιγμή που ο μισός κλάδος είναι χωρίς συλλογική σύμβαση, με μεροκάματα πείνας και οι υπόλοιποι με μισθούς που δεν μας επιτρέπουν να καλύψουμε τις πιο βασικές μας ανάγκες. Την εποχή της πιο σκληρής επίθεσης στο σύνολο των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα της ΕΕ. Την ώρα που η μεγαλοεργοδοσία και τα στηρίγματά της προσπαθούν να μας πείσουν ότι το δεκάωρο, οι μισθοί πείνας, η απληρωσιά, η μαύρη εργασία και τα προγράμματα τζάμπα δουλειάς είναι για το καλό μας.
Εμείς απαντάμε:
þ   με οργάνωση στο ταξικό Συνδικάτο μας
þ   με πάλη για να μην περάσουν τα αντεργατικά τους μέτρα
þ   με διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων για τις δικές μας ανάγκες
þ   με σχεδιασμό και συντονισμό της προσπάθειας για την ανασύνταξη του κινήματος!
Συμμετέχουμε ΜΑΖΙΚΑ στις ΕΚΛΟΓΕΣ του Συνδικάτου
Δευτέρα & Τρίτη 14-15 Δεκέμβρη
από 12:00 έως 20:00
στην αιθ. του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου
Έτσι χαράζουμε το δρόμο με οργάνωση όλο και περισσότερων εργαζομένων και ανέργων του κλάδου, με μαζική συμμετοχή, με ισχυροποίηση της ταξικής γραμμής, με ανανέωση των ψηφοδελτίων και ανάδειξη νέων στα όργανα διοίκησης.
Αφήνουμε πίσω μας την μοιρολατρία και τη λογική ότι «τίποτε δεν γίνεται» που δηλητηριάζει ένα μεγάλο μέρος των συναδέλφων μας και αδυνατίζει την ενότητα μας. Η εμπειρία δείχνει ότι τα προηγούμενα χρόνια όλοι μαζί καταφέραμε να καθυστερήσουμε την επίθεσή τους, να εμποδίσουμε τα χειρότερα, να έχουμε μικρές αλλά σημαντικές νίκες που δείχνουν το δρόμο.
Το Συνδικάτο είναι η οργάνωση όλων των εργαζομένων του ίδιου κλάδου ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση, ειδικότητα, φύλο, ιδεολογική ή πολιτική τοποθέτηση.
þ   Παρεμβαίνει όπου δεν εφαρμόζονται οι συλλογικές συμβάσεις και η εργατική νομοθεσία.
þ   Ενημερώνει τους εργαζόμενους για τα δικαιώματα και άλλες κατακτήσεις.
þ   Οργανώνει αγώνες για τη διεκδίκηση οικονομικών και άλλων αιτημάτων.
þ   Παλεύει με όλη την εργατική τάξη ενιαία και συντονισμένα, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Το Συνδικάτο αποτελεί τη μορφή οργάνωσης που έχει ανάγκη ο κλάδος για να συγκεντρώσουμε εκείνες τις δυνάμεις που μπορούν να δώσουν τη μάχη για να σταματήσουμε τα χειρότερα που έρχονται και πάρουμε πίσω ό,τι μας στέρησαν το προηγούμενο διάστημα.
Στην Αχαΐα αποτελεί το συντονιστή και οργανωτή του αγώνα των εργαζόμενων στα ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες, catering, αλυσίδες fast food όλου του νομού που δίνουν καθημερινές μάχες με τη σκληρή εργοδοσία, έχοντας απέναντί τους σε πολλές περιπτώσεις τους εκπροσώπους και τα έργα του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Στο Νομό Αχαΐας εμπόδια στη δράση και στην  ενότητα των εργαζομένων του κλάδου βάζει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός (κυρίως ΣΥΡΙΖΑ-ΣΕΑΜ) αξιοποιώντας έξι σωματεία – σφραγίδες, που δεν έχουν καμία απολύτως δράση, διασπώντας τους εργαζόμενους με βάση την ειδικότητά τους (ξενοδοχοϋπάλληλοι, μάγειρες, κλπ.). Δε δίστασαν μάλιστα να προχωρήσουν σε άσκηση τριτανακοπής προκειμένου να βάλουν εμπόδια στη δράση του Συνδικάτου μας και με στόχο να το διαλύσουν.
ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!
Η αποκάλυψη του ρόλου τους, όχι μόνο στην εποχή της κρίσης που υπέγραψαν μειώσεις, αλλά και στην εποχή της ανάκαμψης των κερδών του τουριστικού κεφαλαίου που συνεχίζουν ξηλώνοντας κατακτήσεις και δικαιώματα, επιβάλλοντας 10ωρη απλήρωτη δουλειά, επιβεβαιώνει πόσο σημαντικό και αναγκαίο είναι να τους πετάξουμε έξω από το κίνημα, να σταματήσουμε το βρόμικο ρόλο τους, να αλλάξουμε τους συσχετισμούς.
Η μαζικοποίηση του Συνδικάτου είναι προϋπόθεση και για την ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ, που συνενώνει διαφορετικούς κλάδους και σωματεία, αποτελώντας σήμερα τον μοναδικό ταξικό πόλο στο εργατικό κίνημα που αντιστέκεται, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα ρήξης και ανατροπής με την εξουσία των μονοπωλίων, διεκδικώντας αιτήματα με κριτήριο τα συμφέροντα και τις ανάγκες της τάξης μας.
Η Γενική Συνέλευση και οι Αρχαιρεσίες του Συνδικάτου θα μας δυναμώσουν ακόμη περισσότερο. Με εμπιστοσύνη στις ανεξάντλητες δυνάμεις που έχει το κίνημα, με ταξική ενότητα και αλληλεγγύη, χαράζουμε το δρόμο της αντεπίθεσης, διεκδικώντας τη ζωή που μας αξίζει:
·      Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Ίση αμοιβή – ίση δουλειά για όλους. Τήρηση του 5νθήμερου – 8ωρου.
·      Καμιά απόλυση των συμβασιούχων. Κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν με θέσεις μόνιμης ,αποκλειστικής και πλήρους απασχόλησης.
·      Κατάργηση των δουλεμπορικών, των ΜΚΟ, των ΚΟΙΝΣΕΠ, των ΚΕΚ.
·      Πληρωμή όλων των επιδομάτων, υπερωριών, της νυχτερινής εργασίας. Για τους εργαζόμενους με μερική απασχόληση (4ωρο/6ωρο) να αμείβεται υπερωριακά ο επιπλέον χρόνος που μένουν στην δουλειά.
·      Αναγνώριση συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών σε όλους.
·      Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, τα ένσημα να είναι συντάξιμα.
·      Καταβολή του επιδόματος ανεργίας μετά την λήξη των προγραμμάτων κατάρτισης.
·      Δωρεάν μεταφορά από και προς την δουλειά.
·      Άδεια 2 μέρες τον μήνα.
·      Μέτρα προστασίας για όσους δουλεύουν σε βαριές ανθυγιεινές εργασίες.
·      Εποπτεία της πρακτικής άσκησης από το αρμόδιο υπουργείο, μισθός στο 80% της ΣΣΕ και συντάξιμα ένσημα. Εξασφάλιση την υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών κατά την διάρκεια της πρακτικής

Το Δ.Σ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου