Τ.Α.Σ (Π.Α.ΜΕ) ΣΤΟ Ε.Κ.ΠΑΤΡΑΣ

17.5.15
Τ.Α.Σ – Π.Α.ΜΕ
ΤΑΞΙΚΗ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ- ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   Τα εκλεγμένα μέλη της Τ.Α.Σ – Ταξικής Αγωνιστικής Συνεργασίας στη Διοίκηση του Ε.Κ. Πάτρας με υπόμνημα που έστειλαν στην Εκτελεστική Επιτροπή του Εργατικού Κέντρου Πάτρας στις 8/05/2015 , ζήτησαν να συνεδριάσει το Δ.Σ του Ε.Κ. Πάτρας, προκειμένου να  συζητηθούν  δυο πολύ σοβαρά θέματα που ταλαιπωρούν κάθε φτωχή εργατική και λαϊκή οικογένεια.
 Το  θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, και τα οξυμένα προβλήματα στον κλάδο  της υγείας και στην περιοχή μας.
Η απάντηση που πήραμε από την Πρόεδρο του Ε. Κ. Πάτρας  (εκλέγεται με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ) ήταν ότι «δεν συντρέχει κανένας σοβαρός λόγος για να χρειαστεί να συνεδριάσει  η Διοίκηση του Ε.Κ.Π.»
Η πλειοψηφία του Ε.Κ.Π είναι φανερό ότι εξυπηρετεί τα σχέδια της κυβέρνησης και της αστικής τάξης, δεν θέλουν να κουνιέται ούτε φύλλο στο εργατικό κίνημα, δεν θέλουν καμία παραφωνία στη διαπραγμάτευση, θέλουν να στοιχιστεί το εργατικό κίνημα πίσω από τις <<κόκκινες γραμμές>> της κυβέρνησης. Είναι μακριά από τα προβλήματα των εργαζομένων, με τα πετσοκομμένα δικαιώματα, την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, τις απολύσεις  και έχουν ταχθεί να στηρίζουν την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική και το κεφάλαιο. Θέλουν να καταργηθούν και τα τελευταία εργατικά δικαιώματα.
 Δεν θέλουν  να ανοίξει η συζήτηση μέσα  στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και να πάρουν  οι εργαζόμενοι θέση απέναντι στη νέα αντιλαϊκή επίθεση που προετοιμάζει η νέα κυβέρνηση, απέναντι στο τσάκισμα μισθών, εργασιακών σχέσεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Θέλουν τους εργαζόμενους «κολλημένους στον τοίχο» ανοργάνωτους και ανίσχυρους απέναντι στην επίθεση που δέχονται από τα μονοπώλια, κυβέρνηση και την Ε.Ε.
ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό που είναι ο «Δούρειος ίππος» για το κίνημα.  Να δυναμώσουμε το μέτωπο μας, απέναντι στην εργοδοσία και τις μεγάλες επιχειρήσεις που αρνούνται να υπογράψουν νέες ΣΣΕ και που αξιοποιούν όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο για να κάνουν τη ζωή των εργατριών και των εργατών ακόμα χειρότερη. Να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Να οργανωθούν στα ταξικά συνδικάτα που στηρίζει το Π.Α.ΜΕ,  να παλέψουμε για την ανάκτηση όσων έχουμε χάσει όλα αυτά τα χρόνια,  για όσα έχουμε πραγματικά ανάγκη εμείς και οι οικογένειες μας. Δεν χαρίζουμε τίποτα στα μονοπώλια, στην Ε.Ε. και στους πολιτικούς τους εκπροσώπους. Δεν αποδεχόμαστε να συνεχίζουμε να πληρώνουμε, να βαδίζουμε ένα δρόμο θυσιών με μόνο κερδισμένο το μεγάλο κεφάλαιο.
Η παγίωση της φτώχειας δεν είναι «έντιμος συμβιβασμός»!
Ο “έντιμος συμβιβασμός” είναι απαίτηση των μονοπωλιακών ομίλων. Η συμφωνία που ετοιμάζεται έχει μέτρα που χαρίζουν χαμόγελα σε αυτούς που πλούτισαν και συνεχίζουν να πλουτίζουν εις βάρος της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας που βασανίζεται και υποφέρει.

Οι ζωές μας δε σηκώνουν άλλα μέτρα. Οι ανάγκες μας δε μπορούν να περιμένουν! Εδώ και τώρα, κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς.
Οργανώνουμε τον αγώνα μας για κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων και την αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και δικαιώματα.
Διεκδικούμε:
·         Ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν υγεία – πρόνοια
·         Aυξήσεις  σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.
·         Άμεση επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.
·         Κάλυψη όλων των απωλειών.
·         Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας.
·         Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.
·         Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 20 ΜΑΗ στις 12:00 το πρωί ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 Πάτρα, 15 Μάη 2015

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου