ΕΔΩ & ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

19.11.14
Π.Α.ΜΕΠΑΣ.ΕΒΕ- Π.Α.ΣΥ- Μ.Α.Σ- Ο.Γ.Ε


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Γραμματεία Αχαΐας του Π.Α.ΜΕ η ΠΑΣεβε, η ΠΑΣΥ το ΜΑΣ και η Ο.Γ.Ε καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία,  τις Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων, τις Λαϊκές Επιτροπές, τους ανέργους, τους μικρούς Επαγγελματοβιοτέχνες  τους μικρούς αγρότες, την νεολαία και τις γυναίκες,να συμμετέχουν στην συγκέντρωση – παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 20 Νοέμβρη & ώρα 8:30π.μ.  στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση (εθνική οδό Πατρών-Αθηνών 158) 
Να διεκδικήσουμε: ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ουσιαστικής προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Το μέλλον της εργατικής οικογένειας δε μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια. Δε μπορεί κάθε μέρα να βασανίζεται, για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. 
Η ανάπτυξη που επικαλούνται και επιδιώκουν θα φέρει σίγουρα νέα κέρδη για τους λίγους και για τους πολλούς θα συνεχίζεται η ανέχεια, η ζωή με ψίχουλα. O κρατικός προϋπολογισμός για το 2015 κινείται σε αυτό το πλαίσιο, ανακατανέμει ψίχουλα κόβοντας σημαντικά κονδύλια για την προστασία της εργατικής οικογένειας, θεωρεί δυσβάστακτο κόστος τις αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
Η ενίσχυση της κερδοφορίας των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, δε θα ανακουφίσει τους εργαζόμενους από τον εφιάλτη της ανεργίας, το σάρωμα των μισθών και των συντάξεων, τη φορολογία και την ακρίβεια.
ΕΔΩ & ΤΩΡΑ, κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία.
·   Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.
·   Όσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειας τους να έχουν πλήρη και δωρεάν  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·   Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας.
·   Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.
·   Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των  ανέργων.
·   Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.
·   Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.
Καμία έκπτωση στις ανάγκες και τα δικαιώματα μας! Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!

   ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου