ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

19.11.14

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ  & ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΙΑΣ 
Πάτρα, 17/11/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε στον εργαζόμενο λαό της πόλης μας την απόφαση του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Πάτρας για τη μη εγγραφή του Συνδικάτου μας στο μητρώο μελών του.
Πιο συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Παρασκευής 14 Νοέμβρη, η πλειοψηφούσα παράταξη στο Δ.Σ., (ΠΑΣΚΕ) μαζί με την παράταξη του ΣΕΑΜ-ΣΥΡΙΖΑ προβάλλοντας αστείες δικαιολογίες αρνήθηκαν από κοινού την εγγραφή του συνδικάτου μας στο μητρώο του Ε.Κ.Π. Είναι συνήθης πρακτική που ακολουθούν οι συγκεκριμένες παρατάξεις σε Ομοσπονδίες και άλλα Εργατικά Κέντρα.
Θορυβημένοι από τη δράση του συνδικάτου μας, που κινείται σταθερά σε ταξική κατεύθυνση και αντιπαλεύει τις τακτικές του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού (παλιού και νέου), και σταθερά πιστοί στην αντίληψη που θέλει σωματεία σφραγίδες, μακριά από τους εργαζόμενους και τα προβλήματά τους, πήραν την παραπάνω απόφαση.
Είναι οι ίδιοι που οδήγησαν το κίνημα σε υποχώρηση τα τελευταία χρόνια. Είναι οι ίδιοι που πάνω στα τραπέζια του κοινωνικού διαλόγου αφενός αφόπλισαν το κίνημα και βρέθηκε απροετοίμαστο μπροστά στην επίθεση ΕΕ, κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας και αφετέρου ξεπούλησαν δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες από την εργατική τάξη. Είναι οι ίδιοι που σπέρνουν αυταπάτες στο λαό ότι δήθεν μια εναλλαγή κυβέρνησης θα καλυτερέψει τα πράγματα. Για τους εργαζόμενους.
Είναι ώρα ο λαός της πόλης μας να βγάλει συμπεράσματα γι’ αυτούς που ηγούνται του κινήματος και το ρόλο τους ως στηρίγματα του κεφαλαίου. Ήρθε η ώρα να τους απομονώσουμε και να τους πετάξουμε έξω από τα σωματεία.
Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να ισχυροποιήσουν ακόμα περισσότερο το συνδικάτο μας. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μαζί, οργανωμένα, για τα καθημερινά  μας προβλήματα. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την υπόθεση της εργατικής τάξης.

Για τη Διοίκηση


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου