Οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. στο Ν.Τ. Αχαΐας της ΑΔΕΔΥ

20.11.14
    Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση (Δ.Α.Σ.)
Οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. στο Ν.Τ. Αχαΐας της ΑΔΕΔΥ
ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟΥ
Με παρέμβαση της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) συζητήθηκε στην Ε.Ε. του Νομαρχιακού Τμήματος Αχαΐας της ΑΔΕΔΥ το θέμα της άρνησης  του Επιτρόπου να υπογραφεί η μισθοδοσία  22 εργαζομένων του Δημοτικού Βρεφοκομείου, αν και έχουν υπογραμμένες Συμβάσεις, αν και εργάζονται στον ίδιο χώρο εδώ και 10 χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι μηχανισμοί τους, οδηγούν στην απόλυση τους εργαζόμενους του Βρεφοκομείου και στο κλείσιμο το Δημοτικό Βρεφοκομείο, που φιλοξενεί 232 παιδάκια.
Η ΔΑΣ ζήτησε ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα ενάντια στις απολύσεις, με αιτήματα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, την σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, τις δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στα παιδιά  του βρεφοκομείου.
Η πρόταση αυτή, που αποτελεί το πλαίσιο του αγώνα που έχουν θέσει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, δεν στηρίχτηκε και δεν ψηφίστηκε από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ  αφού οι δυνάμεις της Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Παρέμβασης (ΣΥΡΙΖΑ) και της Συσπείρωσης  για την Αλλαγή (ΣΕΑΜ και Δυνάμεις από τους ΟΤΑ κυρίως που τάσσονται με τον Μπαλασόπουλο) την καταψήφισαν.
Προκλητικό δε, ήταν μέλος της Δημοκρατικής Συνεργασίας (πρώην ΠΑΣΚΕ) που αποκάλεσε ιδιώτες τους εργαζόμενους του βρεφοκομείου που απολύονται, επειδή είναι με Συμβάσεις Έργου, αρνούμενος και αυτός στήριξη στην πρόταση ψηφίσματος!!!
Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι αποχώρησε (την κοπάνισε κοινώς) από την συνεδρίαση το μέλος του Γενικού Συμβούλιου της ΑΔΕΔΥ Κ. Ροπαλίδης (Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις) όταν ήρθε η ώρα να συζητηθεί το θέμα,  αποφεύγοντας να πάρει θέση. Ο ίδιος, σαν γραμματέας του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου, έχει ευθύνες που το βασικό σωματείο στο Δήμο δεν έχει πάρει θέση για τον αγώνα που δίνουν  δύο βδομάδες τώρα οι συνάδελφοι στο Δημοτικό Βρεφοκομείο.  Αποκαλύπτεται μέσα από αυτήν την στάση ότι παρά τα λόγια, τους «αγώνες» και το κλάμα που ρίχνουν αυτές οι παρατάξεις  για τα δεινά των εργαζομένων και του λαού, ουσιαστικά στηρίζουν αυτή την πολιτική, κρύβουν τις πραγματικές αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης, λένε ότι η κρίση είναι «ανθρωπιστική».  Δε λένε κουβέντα για το ποιος κρύβεται πίσω από τις αντεργατικές - αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις,  ότι είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ξεκινά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, διαπερνά όλα τα επίπεδα και τους κρίκους της αστικής διακυβέρνησης, ότι οι αποφάσεις τους διαμορφώνουν το πλαίσιο της δράσης του κεφαλαίου και των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Καλλιεργούν αυταπάτες για φιλολαϊκές λύσεις, μέσα στο στόμα του λύκου, μέσα στην Ε.Ε., μπαίνουν στο παιχνίδι των κυβερνητικών εναλλαγών.                                                                      
Δεν μας παραξενεύει η στάση τους, απλώς πέφτουν οι μάσκες.
Είναι οι παρατάξεις που θεωρούν τους συμβασιούχους ξένο σώμα (την ίδια τακτική ακολουθούν και στην ΠΟΕ ΟΤΑ), που βάζουν τελικά εμπόδια στην ενότητα των εργαζομένων, δυναμιτίζοντας την  μόνη δύναμη που μπορεί να ανατρέψει αυτές τις πολιτικές που είναι ο ταξικά προσανατολισμένος αγώνας, με ενότητα των εργαζομένων στην βάση. Οι συνάδελφοι, ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
Η Δ.Α.Σ. αρνήθηκε να φτιάξει «προεδρείο συνεργασίας» με αυτές τις δυνάμεις. Στόχος μας είναι να βάλουμε τέρμα στον εκφυλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος με κατεύθυνση την ανασύνταξη, τον ταξικό προσανατολισμό. Με ενότητα κι αγώνα, με δράση και οργάνωση στους τόπους δουλειάς  στα πρωτοβάθμια σωματεία και  πρωταγωνιστή τον ίδιο τον εργαζόμενο. -                          
 Πάτρα, 14/11/2014










0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου