ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

2.9.14


Εργάτες, εργάτριες, άνεργοι, νέοι και νέες,

Η Γραμματεία Αχαΐας του Π.Α.ΜΕ καλεί τα Συνδικάτα, τα συνταξιουχικά σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές , τις Επιτροπές Αγώνα, τους αυτοαπασχολούμενους,  που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης και της ΕΕ, στην παράσταση διαμαρτυρίας για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α, την Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη, στις 8:30πμ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, μαζί με την Λαϊκή Συμμαχία - ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ και το ΜΑΣ και την Ο.Γ.Ε.
Ο ενιαίος φόρος ακινήτων (ΕΝΦΙΑ)  οδηγεί σε δραστική αύξηση της φορολόγησης των λαϊκών στρωμάτων. Μονιμοποιεί ένα δήθεν έκτακτο χαράτσι στη λαϊκή κατοικία, αυξάνει τη φορολόγηση κάθε μικροϊδιοκτησίας ανεξάρτητα από τη χρήση της, ενώ περιλαμβάνει φοροαπαλλαγές για τους μονοπωλιακούς ομίλους και τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες γης θα εξαναγκαστούν να πουλήσουν την όποια ακίνητη περιουσία έχουν, αφού δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στην φορολογία.

Η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ συνεχίζει και ολοένα και δυναμώνει την αντιλαϊκή της πολιτική. Φόρτωσε το λαό με κάθε είδους χαράτσια, και για να ρίξει  «στάχτη στα μάτια» μας μιλά για φοροελαφρύνσεις, την ίδια ώρα που νέα βάρη έρχονται για μας και τις οικογένειες μας (ήδη προχωράνε τα σχέδια για αύξηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης).
Η ανεργία φουντώνει, εξαθλιώνοντας εκατομμύρια ανέργους, πριμοδοτώντας το κεφάλαιο με πάφθηνα χέρια. Αυτοαπασχολούμενοι κλείνουν μαγαζιά, αγρότες ξεριζώνονται.
ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙ.
Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΘΑ ΕΞΑΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΑ, ΠΑΝΤΟΥ.

Η ένταση του φοροκυνηγητού για το λαό δεν έχει τέλος,  (π.χ. ΕΝΦΙΑ) από την άλλη, έχουμε την  μείωση φόρων στο κεφάλαιο. Ρυθμίσεις «κόκκινων δανείων» για επιχειρήσεις. Κυνηγητό για δάνεια της λαϊκής οικογένειας. Ιδιωτικοποιήσεις (νερό, λιμάνια κ.α.) Απελευθέρωση ενέργειας (ΔΕΗ) με συμφωνία των κομμάτων της ΕΕ. ΔΕΝ είναι λάθος επιλογές όπως λένε κάθε είδους «αντι-μνημονιακοί», όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του Ευρωμονόδρομου,  για να συγκαλύψουν την ευθύνη του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Καμιά αναμονή, καμιά επανάπαυση!  Λαϊκή αντεπίθεση για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, με αποδέσμευση απ’ την ΕΕ.
Απαιτούμε:
·  Την κατάργηση κάθε είδους χαρατσιών
·  Tην πλήρη απαλλαγή της πρώτης και δευτερεύουσας κατοικίας που καλύπτουν τις στεγαστικές ανάγκες και ανάγκες αναψυχής της λαϊκής οικογένειας
·  Να μη φορολογηθεί η αγροτική γη
·  Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. Ο  ΠΛΟΥΤΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ  ΛΑΟ.
Πάτρα 2-9-2014

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου