ΠΑΝΑΧΑΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 3-10, ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ 1-11

29.9.14

Ανακοίνωση - Κάλεσμα

Η 1η μας απάντηση θα είναι την Παρασκευή στις  3 Οκτώβρη, στις 7μ.μ στο Παναχαϊκό Συλλαλητήριο στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα
Δίνουμε  απάντηση με την  κορύφωση στο  μεγάλο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ,
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ 12π.μ.
 Να ακουστεί η φωνή μας δυνατά !
 Tο ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, τους ανέργους, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους να προετοιμαστούν για νέα, σκληρή σύγκρουση με τους σχεδιασμούς και την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου.
Ήρθε η ώρα να δοθεί συνολική-καταιγιστική-ενωτική-ταξική απάντηση. Με τους αγώνες μας να επιβάλλουμε το δίκιο μας. Η επίθεση αφορά τους πάντες! Να μη δεχτούμε το στράγγισμα και το ξεζούμισμα μας! Να διαδηλώσουμε μαζικά και να βροντοφωνάξουμε:
       - Δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα!   - Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας! 
 - Να μην αποδεχτούμε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας!
 Εργαζόμενε-άνεργε,
Όλο το προηγούμενο διάστημα πάρθηκαν μέτρα που μας εξαθλίωσαν. Στο «σοκ και δέος» της επίθεσης που δεχτήκαμε, δεν είμαστε προετοιμασμένοι, οργανωμένοι. Πρέπει να ανασυνταχθούμε. Με αγώνες επιθετικούς, μαζικούς, συνεχείς, καλύτερα οργανωμένοι! Δεν πάμε για να ανακόψουμε μόνο την επίθεση! Πάμε και για να αποσπάσουμε, να κερδίσουμε. Από εμάς εξαρτάται!  Η λύση βρίσκεται μόνο στους ταξικούς αγώνες, στις διεκδικήσεις, στην αλληλεγγύη, στην ΚΑΘΟΛΙΚΗ σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα! Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση, στη μαζικότητα, στο δίκιο μας.
Αν θα δεχτούμε να γίνουμε πρόβατα προς σφαγή ή θα αντισταθούμε. Να τους τρομάξουμε με την ενότητα μας. Να τους αναγκάσουμε σε υποχώρηση! Αυτή η μάχη, μας χωρά και μας αφορά όλους!
Όλοι για έναν και ένας για όλους!
Είμαστε οι εκμεταλλευόμενοι και είναι οι εκμεταλλευτές!
Η ανεργία θερίζει τις λαϊκές οικογένειες Αναπαράγουν ανέργους. Εξαθλιώνουν τη ζωή τους.
Μην αποδεχόμαστε την εξαπάτηση και την κοροϊδία! Μην αποδεχόμαστε τη σημερινή κατάσταση.  Δεν πρέπει να αποδεχτούμε να σπρώχνονται εκατομμύρια ευρώ στα χέρια των εργοδοτών, να ανακυκλώνουμε τη φτώχεια μας μέσα από τα διάφορα προγράμματα που προσφέρουν λίγους μήνες δουλειάς και με μεροκάματα πείνας.
ΤΩΡΑ ουσιαστική προστασία των ανέργων!
- Κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία. 
 - Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.
- Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων.
 - Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.  
  

 Η ανεργία δε μπορεί να είναι το μέλλον μας!  Να μη ζήσουμε σε καθεστώς σκλαβιάς! Θέλουν τους εργάτες σκλάβους, για να φέρουν την ανάπτυξη και να αυγατίζουν τα κέρδη τους! Το λαϊκό εισόδημα συνεχώς στην πρέσα! Επιβάλλουν πολύχρονο εργασιακό Μεσαίωνα! Να μην παραιτηθούμε από τους σταθερούς όρους εργασίας, από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Αυξήσεις εδώ και τώρα στους μισθούς, στα μεροκάματα, στις συντάξεις.
Να πάρουμε τη ζωή μας, το μέλλον στα χέρια μας
Εδώ και τώρα ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ βασικό μισθό για όλους, ως βάση για αυξήσεις. Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση. Να βάλουμε τέρμα στη σύγχρονη γκιλοτίνα των ατομικών συμβάσεων. Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νομοί. Να αποκατασταθούν οι σταθερές εργασιακές σχέσεις.
Το γκρέμισμα του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος είναι ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ!
Το ασφαλιστικό, η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, οι συντάξεις αφορούν όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους. Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση προχωράνε βήμα βήμα την συντριβή και τη διάλυση της σύνταξης, την καταστροφή της όποιας κοινωνικής δομής υπήρχε.
 Στόχος των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των επιχειρηματιών και του κράτους τους είναι να απαλλαγούν από το δήθεν κόστος της κοινωνικής ασφάλισης, από την όποια υποχρέωση έχουν απέναντι στους μοναδικούς παραγωγούς του πλούτου, τους εργαζόμενους και τους απόμαχους της δουλειάς.
 Να μην επιτρέψουμε να γκρεμίσουν το όποιο ασφαλιστικό δικαίωμα απέμεινε!  Μας θέλουν χωρίς συντάξεις, με τη μαγκούρα στη δουλειά! Να μην το επιτρέψουμε! Εδώ και τώρα! Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη                                               μεγαλοεργοδοσία. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που επηρεάζουν την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος.
 Εργαζόμενε, άνεργε, νέα-νέε
 Η ανάπτυξη που προσδοκούν προϋποθέτει την εξαθλίωση και την ανέχεια της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, τη δουλειά-σκλαβιά με μισθούς πείνας, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα μέχρι τα βαθιά γεράματα. Απέναντι στην επίθεση κεφαλαίου και κυβέρνησης ο μόνος δρόμος είναι η οργάνωση του αγώνα, η αντίσταση στην επέκταση της ελαστικότητας και στη μείωση των μισθών, η κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, η υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων.
 Να δυναμώσουμε την οργάνωσή μας παντού! Σε κάθε τόπο δουλειάς, στις σχολές μαθητείας, στη γειτονιά.
 Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα!  Να αποβάλλουμε από τα σωματεία μας τους ξεπουλημένους και συμβιβασμένους του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
 Θυμήσου! Οι κατακτήσεις στο παρελθόν έγιναν με αγώνες, με αίμα, με θυσίες. Από πάνω ποτέ και πουθενά δε δόθηκε τίποτα, από καμία κυβέρνηση. Υποχρεώθηκαν από τη λαϊκή πάλη. Και τώρα μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει. Μην περιμένεις σωτήρες!
Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζήσουμε μια ζωή με δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.
Πάτρα 25 Σεπτεμβρίου 2014

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 23-9-14

22.9.14


ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΡΙΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:00 π.μ. στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
Η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών μετά από προσφυγή της κυβέρνησης να κηρύξει ως παράνομη και καταχρηστική την «αποχή-απεργία», που κήρυξε  η ΑΔΕΔΥ από κάθε διαδικασία της λεγόμενης αξιολόγησης είναι πράξη πέρα για πέρα αντιδραστική και αυταρχική.
Την ίδια στιγμή τα δικαστήρια και πάλι μετά από προσφυγή της κυβέρνησης πετούν στο δρόμο σαν στημένες λεμονόκουπες τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.
Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι η δικαιοσύνη και το κράτος λειτουργούν υπέρ του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους και τους αγώνες τους. Κατά την κυβέρνηση και την αστική δικαιοσύνη  οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αντιστέκονται και να αντιπαλεύουν τα αντιλαϊκά μέτρα.
Το σκεπτικό και η απόφαση του δικαστηρίου, ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν το δικαίωμα να έχουν ως απεργιακό αίτημα την κατάργηση νόμων είναι εξαιρετικά αντιδραστικό και επικίνδυνο. Πρέπει να θέσει σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση όλο το λαϊκό κίνημα.
Τώρα χρειάζεται να δώσουμε την δική μας απάντηση.                                                                     Ώρα ν' ακουστεί η δική μας φωνή!
Όλοι στον Αγώνα! Λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση τώρα.
Τώρα χρειάζεται όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και όλα τα λαϊκά στρώματα, να ορθώσουν ένα τείχος λαϊκής αντίστασης όχι μόνο ενάντια στην αξιολόγηση και τις απολύσεις, αλλά στο σύνολο των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο Δημόσιο, στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης, πλουτοκρατίας, Ε.Ε., απαιτώντας εδώ και τώρα να ικανοποιηθούν οι ανάγκες τους, να δοθούν λύσεις στα λαϊκά προβλήματα.
Όχι στον αντιδραστικό, κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση.
-  Οργανώνουμε Γενικές Συνελεύσεις τώρα σε όλο το Δημόσιο, περιοδείες, συσκέψεις. Παίρνουμε συλλογικές αποφάσεις ακύρωσης της λεγόμενης αξιολόγησης. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα.  Επιλέγουμε εκείνες τις μορφές και τα αιτήματα πάλης που συλλογικά αποφασίζουν οι εργαζόμενοι και τα σωματεία κι όχι αυτές που σώνει και καλά πρέπει να έχουν την έγκριση της αστικής δικαιοσύνης και της αντιλαϊκής κυβέρνησης. Καλούμε όλα τα Σωματεία, όλες τις Ομοσπονδίες να μπουν μπροστά στον αγώνα.
-  Δεν συμπληρώνουμε τα έντυπα αξιολόγησης, καταθέτουμε τα έντυπα στο σωματείο.
-  Καμιά συμμετοχή στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών.
-  Καλούμε προϊσταμένους και διευθυντές να μη γίνουν αξιολογητές και να μην προχωρήσουν στον επιμερισμό του 15%.
-    Όσοι προϊστάμενοι και διευθυντές γίνουν αξιολογητές να διαγραφούν από τα σωματεία.
-    Με όρους συλλογικών αποφάσεων ακυρώνουμε τον λεγόμενο επανέλεγχο των συμβάσεων ΙΔΑΧ.
-    Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων. Αλληλεγγύη στις απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών.
Καμιά απόλυση. Σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους.
                                                                                                                                           19-9-2014

ΑΠΕΡΓΙΑ 23-9 ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

19.9.14


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η γραμματεία Αχαΐας του Π.Α.ΜΕ, όλες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο τα  Συνδικάτα, Επιτροπές Αγώνα καλούμε τους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α, των Νοσοκομείων, τους Εκπαιδευτικούς από τα σχολεία του νομού μας να βγούμε τώρα μπροστά για την επιτυχία της 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ την Τρίτη 23 Σεπτέμβρη. 
Να σηκώσουμε τώρα τοίχος αντίστασης ενάντια στις αξιολογήσεις – απολύσεις, τις νέες μειώσεις μισθών, και των σχεδίων για κατάργηση της συνδικαλιστικής δράσης. Αγώνας ενάντια στην αντεργατική επίθεση Κυβέρνησης , Μονοπωλίων, Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 Καμία ανοχή, καμία καθυστέρηση. Τώρα όλοι στη μάχη για την οργάνωση και περιφρούρηση της Απεργίας.
Λέμε όχι στον αντιδραστικό, κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση.
Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας!

Όλοι στην απεργία την Τρίτη 23 Σεπτέμβρη.
Όλοι στην συγκέντρωση 10 το πρωί στην έδρα της κυβέρνησης
στην  Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

 Πάτρα 19-9-14
17.9.14


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Δ.Α.Σ – Ο.Τ.Α

Ανακοίνωση
Σχετικά με την απόφαση της επιτρόπου να μην θεωρήσει τα εντάλματα   πληρωμής υπερωριών και λοιπών αμοιβών των εργαζομένων του Δήμου Πατρέων


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Πολλά ερωτηματικά δημιουργούνται από την απόφαση της επιτρόπου να μην θεωρήσει τα εντάλματα  πληρωμής υπερωριών και λοιπών αμοιβών των εργαζομένων του Δήμου Πατρέων.
Αναλυτικά το θέμα έχει ως εξής :
Ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση η επίτροπος αρνήθηκε να θεωρήσει τα εντάλματα, που αφορούν υπερωρίες, οδοιπορικά, αποζημίωση ληξίαρχων, επικαλούμενη από το έγγραφο που απέστειλε, στις 18-8-14,  μια σειρά βάσιμους όπως φαίνεται λόγους, όπως:
·        Έλλειψη έγκρισης 24ωρης λειτουργίας των υπηρεσιών καθαριότητας (δεν είχαν παρθεί οι σχετικές αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου και δεν υπήρχαν φυσικά και τα αντίστοιχα ΦΕΚ)
·        Ανεπαρκή αιτιολόγηση
·        Μη έγκαιρο διορισμό ληξιάρχων

Το θέμα μπορεί να πηγαίνει για λύση μετά την άμεση παρέμβαση της νέας Δημοτικής Αρχής, που συνάντησε την επίτροπο και συζήτησε μαζί της για να βρεθεί λύση, για να μην χαθεί ούτε μία ώρα υπερωρίας, όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος στη συνάντηση, που ακολούθησε με το Κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αχαΐας και τις αντίστοιχες συναντήσεις με τα Σωματεία των Οδηγών- Χειριστών και των Υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων, όμως προκύπτουν μια σειρά ερωτήματα : 
-          Ξαφνικά τώρα το ελεγκτικό συνέδριο ανακάλυψε το πρόβλημα;  Τόσα χρόνια γιατί έδινε την έγκρισή του κανονικά, γιατί θεωρούνταν κανονικά όλα τα εντάλματα από την επίτροπο;
-          Και αφού το ανακάλυψε τώρα στις 18-8-14, γιατί δεν έδωσε στις υπηρεσίες του Δήμου τον απαραίτητο χρόνο για να διορθωθούν παραλείψεις και λάθη;
-          Γιατί δεν ακολουθήθηκε η γνωστή συνήθης πρακτική σε τέτοιες περιπτώσεις; Δηλαδή να θεωρούνται  τα εντάλματα, που έχουν κάποια προβλήματα με υποσημείωση (για να καλύπτεται και η επίτροπος), όπως γίνεται παντού όταν  δεν υπάρχει δόλος;
-          Τέλος γιατί απορρίφθηκε το σύνολο των ενταλμάτων και σε υπηρεσίες όπως τεχνικές και διοικητικές που δεν υπήρχε τυπικό θέμα ;
Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξουν απαντήσεις σ’ αυτά τα ερωτήματα καθώς και  σε μια σειρά  προβληματισμούς που προκύπτουν :
-          η αρμόδια Διεύθυνση του Δήμου μας, ήταν ενήμερη, για τις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν (απόφαση 24ωρης λειτουργίας, δημοσίευση σε ΦΕΚ κλπ) ;
-          είχε ενημερώσει την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για τις ενέργειες αυτές; 
-          ποια απάντηση πήρε; και
-          γιατί δεν ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τα ζητήματα αυτά;
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Είναι φυσικό και αναμενόμενο τέτοια ζητήματα να «ανάβουν φωτιές». Εμείς σε όλους αυτούς, που μέχρι τώρα «λούφαζαν», που δεν έλεγαν κουβέντα για αυτά τα προβλήματα και τώρα λένε σπεύδουν να πουν ότι «χάθηκαν οι ώρες», λέμε αυτό που είπαμε και στο Δήμαρχο: Ούτε μία ώρα χαμένη, oύτε ένα μπουκάλι γάλα χαμένο.  Να δοθούν όλα τα μέσα ατομικής προστασίας.
Όμως επειδή είναι άλλο πράγμα η παραπληροφόρηση κι άλλο πράγμα η διεκδίκηση σας καλούμε να βγάλετε συμπεράσματα και να συσπειρωθείτε στις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για να παλέψουμε και για αυτά και για μια ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα για μας και τα παιδιά μας.

16-9-2014

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ στις 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΠΑΜΕ,ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ

12.9.14



Π.Α.ΜΕΠΑΣ.ΕΒΕ- Π.Α.ΣΥ- Μ.Α.Σ- Ο.Γ.Ε

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ευρεία σύσκεψη στο νομό Αχαΐας καλούν το Π.Α.ΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η Π.Α.ΣΥ, η Ο.Γ.Ε, και το Μ.Α.Σ, την Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη, στις 7:30 μ.μ  στο Μέγαρο Λόγου & Τέχνης, πλατεία Γεωργίου.
Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος μέλη των Δ.Σ. από φορείς των εργαζομένων, των    αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών και της νεολαίας, Λαϊκές Επιτροπές από κάθε γειτονιά καθώς και πρωτοπόροι εργαζόμενοι από χώρους δουλειάς.
Η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ καλεί σε πλατιά συμμετοχή και συμβολή στην προσπάθεια για την υλοποίηση του σχεδιασμού, με τους σταθμούς και τις δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν για: προστασία των ανέργων και την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, απέναντι στην αντιλαϊκή - αντεργατική επίθεση κυβέρνησης - τρόικας.
«Να δώσουμε αποφασιστική απάντηση σε όσους σφαγιάζουν καθημερινά τις ζωές μας».
 Πάτρα 11-9-14

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ του ΕΝΦΙΑ

3.9.14


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το ΠΑΜΕ μαζί με την Λαϊκή Συμμαχία - ΠΑΣεβε, την ΠΑΣΥ και το ΜΑΣ και την Ο.Γ.Ε προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα το πρωί, στον  Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας. Η αντιπροσωπία της Λαϊκής Συμμαχίας   εξέφρασε την οξυτάτη αντίδραση τους για το νέο χαράτσι του (ΕΝΦΙΑ) και ζήτησαν την άμεση κατάργησή του. Ο ενιαίος φόρος ακινήτων (ΕΝΦΙΑ)  οδηγεί σε δραστική αύξηση της φορολόγησης των λαϊκών στρωμάτων. Μονιμοποιεί ένα δήθεν έκτακτο χαράτσι στη λαϊκή κατοικία, αυξάνει τη φορολόγηση κάθε μικροϊδιοκτησίας ανεξάρτητα από τη χρήση της, ενώ περιλαμβάνει φοροαπαλλαγές για τους μονοπωλιακούς ομίλους και τους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Η Λαϊκή Συμμαχία διαμήνυσε στον εκπρόσωπο της συγκυβέρνησης ότι καθημερινά θα μας βρίσκουν απέναντι τους , όσο θα εφαρμόζεται η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα υλοποιεί η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, με την συγκατάθεση των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου. 




Πάτρα 3- 9 - 2014

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

2.9.14


Εργάτες, εργάτριες, άνεργοι, νέοι και νέες,

Η Γραμματεία Αχαΐας του Π.Α.ΜΕ καλεί τα Συνδικάτα, τα συνταξιουχικά σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές , τις Επιτροπές Αγώνα, τους αυτοαπασχολούμενους,  που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης και της ΕΕ, στην παράσταση διαμαρτυρίας για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α, την Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη, στις 8:30πμ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, μαζί με την Λαϊκή Συμμαχία - ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ και το ΜΑΣ και την Ο.Γ.Ε.
Ο ενιαίος φόρος ακινήτων (ΕΝΦΙΑ)  οδηγεί σε δραστική αύξηση της φορολόγησης των λαϊκών στρωμάτων. Μονιμοποιεί ένα δήθεν έκτακτο χαράτσι στη λαϊκή κατοικία, αυξάνει τη φορολόγηση κάθε μικροϊδιοκτησίας ανεξάρτητα από τη χρήση της, ενώ περιλαμβάνει φοροαπαλλαγές για τους μονοπωλιακούς ομίλους και τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες γης θα εξαναγκαστούν να πουλήσουν την όποια ακίνητη περιουσία έχουν, αφού δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στην φορολογία.

Η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ συνεχίζει και ολοένα και δυναμώνει την αντιλαϊκή της πολιτική. Φόρτωσε το λαό με κάθε είδους χαράτσια, και για να ρίξει  «στάχτη στα μάτια» μας μιλά για φοροελαφρύνσεις, την ίδια ώρα που νέα βάρη έρχονται για μας και τις οικογένειες μας (ήδη προχωράνε τα σχέδια για αύξηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης).
Η ανεργία φουντώνει, εξαθλιώνοντας εκατομμύρια ανέργους, πριμοδοτώντας το κεφάλαιο με πάφθηνα χέρια. Αυτοαπασχολούμενοι κλείνουν μαγαζιά, αγρότες ξεριζώνονται.
ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙ.
Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΘΑ ΕΞΑΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΑ, ΠΑΝΤΟΥ.

Η ένταση του φοροκυνηγητού για το λαό δεν έχει τέλος,  (π.χ. ΕΝΦΙΑ) από την άλλη, έχουμε την  μείωση φόρων στο κεφάλαιο. Ρυθμίσεις «κόκκινων δανείων» για επιχειρήσεις. Κυνηγητό για δάνεια της λαϊκής οικογένειας. Ιδιωτικοποιήσεις (νερό, λιμάνια κ.α.) Απελευθέρωση ενέργειας (ΔΕΗ) με συμφωνία των κομμάτων της ΕΕ. ΔΕΝ είναι λάθος επιλογές όπως λένε κάθε είδους «αντι-μνημονιακοί», όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του Ευρωμονόδρομου,  για να συγκαλύψουν την ευθύνη του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Καμιά αναμονή, καμιά επανάπαυση!  Λαϊκή αντεπίθεση για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, με αποδέσμευση απ’ την ΕΕ.
Απαιτούμε:
·  Την κατάργηση κάθε είδους χαρατσιών
·  Tην πλήρη απαλλαγή της πρώτης και δευτερεύουσας κατοικίας που καλύπτουν τις στεγαστικές ανάγκες και ανάγκες αναψυχής της λαϊκής οικογένειας
·  Να μη φορολογηθεί η αγροτική γη
·  Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. Ο  ΠΛΟΥΤΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ  ΛΑΟ.
Πάτρα 2-9-2014