ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ"

29.4.14




ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
Στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,

        Στο Γ. Ν. Πάτρας Άγιος Ανδρέας επικρατεί αναβρασμός! Οι εργαζόμενοι “κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου”! Κινδυνεύουν ζωές ασθενών παρόλο που όλο το προσωπικό του νοσοκομείου δίνει καθημερινά τον καλύτερο εαυτό του , έχει φτάσει τα όρια του.
     Με  τις περικοπές που έκανε η κυβέρνηση,  με την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού και την περικοπή των κονδυλίων και για προσλήψεις, οι ελλείψεις προσωπικού είναι τεράστιες, (από 1.100 εργαζόμενοι το 2010 και  σήμερα έχουν μείνει 770). Υπάρχουν ελλείψεις σε φάρμακα  και  υλικά. Σοβαρές ευθύνες για αυτή την κατάσταση έχουν και τα συνδικαλιστικά στελέχη (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ) που στήριζαν και στηρίζουν τις αποφάσεις κυβέρνησης και Ε.Ε.
     Είναι  η  πολλοστή που φορά το σωματείο έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στον Διοικητή & Υποδιοικητή του νοσοκομείου με την συμμετοχή της Δ/κή Διευθύντριας, της προϊσταμένης του γραφείου προσωπικού και της προϊσταμένης του γραφείου επιστασίας.
     Στην Διοίκηση τέθηκαν και από τις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ τα σοβαρά προβλήματα που έχουν  προκύψει και που δημιούργησε η διαθεσιμότητα των οκτώ οδηγών του νοσοκομείου και την αναγκαστική επιβολή από το  διοικητή του νοσοκομείου για παράλληλα καθήκοντα  στους εργαζόμενους  της ασφάλειας  και στους εργάτες γενικών καθηκόντων.   Αυτοί οι εργαζόμενοι διαταχθήκαν  να “μπαλώσουν” τα προβλήματα  που δημιουργήθηκαν,  μετά από την απόφαση κυβέρνησης – υπουργείου Υγείας,  για την κατάργηση των οργανικών θέσεων των οδηγών- την διαθεσιμότητά τους και στη συνέχεια για όσους έχουν τα προσόντα την ένταξή τους στο ΕΚΑΒ.     π.χ Εκεί που δεν μπορούσε να βγει το πρόγραμμα για την ασφάλεια του Νοσοκομείου, με απόφαση, τους φορτώνουν άλλο  ένα αντικείμενο για το οποίο δεν έχουν πάρει καμία εξειδίκευση,  να κάνουν, δηλαδή  διακομιδές ασθενών - ΑΜΕΑ στα  σπίτια τους, στα διαγνωστικά κέντρα κ.λ.π.  Με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ασθενείς και οι εργαζόμενοι να έχουν γίνει λάστιχο. Οι θέσεις που διατυπώθηκαν από την παράταξή μας εκτός των άλλων ήταν: Η επαναφορά όλων των διαθέσιμων στην δουλειά τους.  Να σταματήσουν την αναγκαστική ανάθεση παράλληλων καθηκόντων. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις οδηγών και πληρωμάτων στα ασθενοφόρα.
     Ο διοικητής του νοσοκομείου υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική, που θέλει την υγεία εμπόρευμα, τα νοσοκομεία επιχειρήσεις και η απάντηση του ήταν: «με αυτούς που έχουμε είμαστε υποχρεωμένοι να προσφέρουμε υπηρεσίες στον ασθενή, και τα παράπονά σας στον εισαγγελέα και  στα δικαστήρια»! Κατά τα άλλα μας τόνισε ότι υπερασπίζεται τους ασθενείς !!!
     Εμείς λέμε , ότι με την πολιτική που εφαρμόζει,  μόνο την υγεία και την ζωή των ασθενών δεν υπερασπίζεται, αλλά  γίνεται ακριβώς το αντίθετο. Είναι το λιγότερο ντροπή και εξευτελισμός  της ανθρώπινης αξιοπρέπειας,  όταν στοιβάζονται φορεία με ασθενείς μέχρι και 10 ώρες, έως ότου ολοκληρωθούν οι βασικές εξετάσεις και για  να πάει ο ασθενείς στο τμήμα που πρέπει τελικά να νοσηλευτεί ή ακόμα να νοσηλεύεται πάνω στα εξεταστήρια των ΤΕΠ.
      Υπάρχει έλλειψη βασικών ειδικοτήτων. Γίνονται εφημερίες χωρίς επιμελητές, χωρίς νευρολογική & νευροχειρουργική κλινική και αναγκάζουν τους ασθενείς ακόμα και  από τροχαία, ή εγκεφαλικά,  ή άλλα καρδιολογικά νοσήματα που χρειάζονται επείγουσα στε φανιογραφία.   τους στέλνουν στο Ρίο «ταξίδια θανάτου».
     Είναι μια πραγματική κτηνωδία και αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι παρά τις προσπάθειες του προσωπικού αντικειμενικά σε αυτές τις συνθήκες χάνονται ανθρώπινες ζωές πριν την ώρα τους.
     Η αναμονή  για τα πρωινά ραντεβού ξεπερνούν και τους 3μήνες,  έτσι λοιπόν οι ασθενείς αναγκάζονται  να πηγαίνουν στα απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία όπου η επίσκεψη κοστίζει από 60 – 90 ευρώ,  την στιγμή που οι άνεργοι και οι ανασφάλιστοι είναι κατά χιλιάδες και στον νομό μας, και όσοι εργάζονται αμείβονται με μισθούς πίνας 300-400 ευρώ.
     Από την άλλη όσοι νοσηλευτούν και δεν έχουν να πληρώσουν  τα “ραβασάκια” με νόμους που έχουν ψηφίσει στέλνονται στην εφορία με ότι αυτό συνεπάγεται....
     Οι συνδικαλιστές των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ κρύβοντας την συμφωνία τους με την κυβερνητική πολιτική που διαχρονικά στηρίζουν με χέρια και πόδια και όλοι τους η “επαναστατικότητα” εξαντλείται στη καλύτερη διαχείριση  του συστήματος,  αθωώνοντας για μια φορά ακόμα   την κυβερνητική πολιτική και τις αποφάσεις της Ε.Ε. π.χ ο πρόεδρος του σωματείου μας δεν διστάζει ακόμα  να και “καρφώνει” τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ ή να χαρακτηρίζει εργαζόμενους που έχουν απαλλαγεί από υγειονομικές επιτροπές “ντακότες”,  πάνω στην δήθεν κόντρα του  με το Διοικητή του Νοσοκομείου και το Διευθυντή του ΕΚΑΒ στη Πάτρα. Ο υπεύθυνος από την ΔΑΚΕ συμφωνεί ακόμα και με ενοικιαζόμενους εργαζόμενους  προκειμένου να εξυπηρετηθεί η κυβερνητική πολιτική και για να περάσουν πιο ανώδυνα (για τη κυβέρνηση) η διαθεσιμότητες.    
     Όσο για τις δυνάμεις της  “Παρέμβασης” του ΣΥΡΙΖΑ ενώ αυτοαποκαλούνται προστάτες των εργαζομένων χωρίς να παρεμβαίνουν στα προβλήματα,  εναποθέτουν όλες τις λύσεις στην κυβέρνηση της «αριστεράς» που θα έρθει, συνεχίζοντας τον δρόμο που χάραξε η Ε.Ε. με την επιχειρηματικότητα,  τις ιδιωτικοποιήσεις και την εμπορευματοποίηση της υγείας.
     Όλοι τους κρύβουν τον πραγματικό εχθρό των εργαζομένων,  που είναι το κεφάλαιο και η  ανάπτυξη με κριτήριο το κέρδος.
     Τη πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε, πολιτική που θέλει τους εργαζόμενους να είναι «πολυεργαλεία- παιδιά για όλες τις δουλειές»,  ολίγον νοσηλευτές,  ολίγον καθαρίστριες,  ολίγον τραπεζοκόμοι,  ολίγον τραυματιοφορείς και ολίγον διασώστες. Ζωντανό παράδειγμα στο νοσοκομείο 409, όπου το συνεργείο καθαρισμού σε συνεργασία με την διοίκηση του νοσοκομείου, ανάγκασε τις καθαρίστριες να εκτελέσουν καθήκοντα τραπεζοκόμου. Ακόμη και την θυρωρό έβαλαν αναγκαστικά  να εκτελέσει χρέη τραπεζοκόμου!.
     Αυτή την πολιτική στηρίζουν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του Ευρωμονοδρομου.
     Η πολιτική αυτή δεν παίρνει “φτιασίδωμα”  αλλά ανατροπή! Τα μέτρα αυτά έχουν την σφραγίδα της Ε.Ε. Αυτή η ανάπτυξη  υπηρετεί τα κέρδη και την εμπορευματοποίηση της υγείας.
Συνάδελφοι,  λύση υπάρχει στους μαζικούς αγώνες σε σύγκρουση με το κράτος των μονοπωλίων και την Ε.Ε.  Λύση υπάρχει στην ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος.

·       Καλούμε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. και Γενική Συνέλευση. Να πάρουν οι εργαζόμενοι την υπόθεση στα χέρια τους .
·       Να δώσουμε την μάχη ενάντια στις διαθεσιμότητες,.
·       Να δώσουμε την μάχη να αναπτυχθεί Πανελλαδικά το ΕΚΑΒ.
·       Δίνουμε την μάχη μαζί με τους σπουδαστές και τους απόφοιτους της σχολής του ΕΚΑΒ  για την προστασία των ανέργων.
·       Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Σταθερή δουλειά για όλους.
·       Nα   καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στην υγεία.
·       Aαποκλειστικά  δημόσια δωρεάν υγεία για όλο τον λαό.
                                                                                     ΠΑΤΡΑ 25-4-2014
                                      

1η ΜΑΗ - ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του Π.Α.ΜΕ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ στις 10 π.μ.

25.4.14
Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Γραμματεία Αχαΐας
15 χρόνια Π.Α.ΜΕ
1η ΜΑΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ  ΣΤΙΣ  10 :00 π.μ.

Εργαζόμενοι- Εργαζόμενες, νέοι και νέες,

Η 1η Μάη είναι η μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη τιμά αγωνιστικά τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο, τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ταξική πάλη με το κεφάλαιο και τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού, διατρανώνοντας την απόφαση της να συνεχίσει ως το τέλος, ως τη νίκη.
Αποτελεί σύμβολο στον αγώνα των εργαζόμενων για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Ο αιματοβαμμένος Μάης του 1886 και η ανεπανάληπτη θυσία των εργατών του Σικάγο αποτελεί οδηγό για το σήμερα και τις νέες μάχες που θα ακολουθήσουν, εμπνέει τους λαούς για τις μελλοντικές ηρωικές σελίδες που θα γραφτούν.

Η 1η Μάη μας καλεί, να προωθήσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την ενότητα της τάξης μας, για την ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση. Να δημιουργήσουμε τους όρους για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης.
Ο δικός τους πλούτος, εξαρτάται από τη δική μας φτώχεια!
Σήμερα, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες, να έχουμε όλοι δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και μεροκάματα, να εργαζόμαστε λιγότερες ώρες, να αυξηθεί ο ελεύθερος χρόνος. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ζούμε χωρίς το βραχνά της ανασφάλειας και της ανεργίας, να είμαστε καλυμμένοι από ένα ευρύ σύστημα κοινωνικής φροντίδας. Και όμως ζούμε με αδιάκοπο άγχος, ανασφάλεια και να κυνηγάμε τη ζωή από πίσω. Ανεργία, εξαθλίωση, κακοπληρωμένη εργασία, ακριβοπληρωμένες και χαμηλής ποιότητας παροχές υγείας και παιδείας.
Κάθε εργάτης, νέος, άνεργος πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα, τι φταίει και ζούμε στην απόγνωση, στην ανασφάλεια, στο άγχος, χωρίς δικαιώματα. Έχει σημασία να γνωρίσουμε ολοκληρωμένα για τις αιτίες που οι συλλογικές συμβάσεις και οι μισθοί τσακίστηκαν, που θα εργαζόμαστε μέχρι τα βαθιά γεράματα, που η ανεργία καλπάζει, που οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις πολλαπλασιάζονται και μονιμοποιούνται, που συντάξεις και επιδόματα καταργούνται, που αμφισβητείται το δικαίωμα στην απεργία, που ποινικοποιούνται οι αγώνες.
Μόνο έτσι, θα μπορέσουμε να δώσουμε απάντηση, γιατί σε αυτό το ερώτημα κυβέρνηση, ΕΕ, κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, φιλόδοξοι και νέοι κυβερνητικοί διαχειριστές σκορπούν σύγχυση και σκοταδισμό. Θεωρούν τη λαίλαπα που μας έπληξε αποτέλεσμα κακής κυβερνητικής διαχείρισης και προσωρινή, μιλούν για στρεβλώσεις του συστήματος.
Διαστρεβλώνουν, θέλουν να μας έχουν στο σκοτάδι! Κανένας δε βάζει στο στόμα του την πραγματική αιτία, τον έναν και μοναδικό ένοχο που μας τσακίζει τη ζωή. Τον καπιταλισμό, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, τα μονοπώλια! Ένα σύστημα σάπιο, που έφαγε τα ψωμιά του, για αυτό και οι κρίσεις έρχονται, επανέρχονται και βαθαίνουν.
Κόντρα στον νέο και τον παλιό κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό
Το ΠΑΜΕ στέλνει ενωτικό μήνυμα προς όλους τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Σας καλούμε να πάρετε την υπόθεση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων και τον προσανατολισμό του εργατικού κινήματος στα δικά σας χέρια.
Οι εργαζόμενοι να απορρίψουμε εκείνες τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που 24 ώρες το 24ωρο μας καλούν να υποταχτούμε στις αξιώσεις των μονοπωλίων. Να γυρίσουμε τις πλάτες στους ξεπουλημένους συνδικαλιστές που έχουν γίνει οι καλύτεροι πλασιέ της εκμετάλλευσης, μανιώδεις υποστηριχτές της «ανταγωνιστικότητας», σπέρνουν σε κάθε τόπο δουλειάς το συντεχνιασμό, την απογοήτευση και τη μοιρολατρία.



Να στείλουμε στο αγύριστο τον παλιό και νέο εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που έχει ως σημαία τον «ευρωμονόδρομο» και την «ταξική συνεργασία». Είναι οι καλύτεροι και οι πιο έμπιστοι υπάλληλοι των αφεντικών για να μπορούν να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους χωρίς εμπόδια.

Σκλάβοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε!

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ απλώνουν ασπίδα προστασίας γύρω από τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, δημιουργούν τις προϋποθέσεις να βρουν αγωνιστική διέξοδο και προοπτική η αγανάκτηση και η ταλαιπωρία των εργαζομένων, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Να στείλουμε μήνυμα σε μεγαλοεργοδοσία, κυβέρνηση, κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό ότι είμαστε όρθιοι, σκληροτράχηλοι, ανίκητοι για να υπερασπιστούμε τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας.

Σήμερα όσο ποτέ, χρειάζεται να ενισχυθεί η συσπείρωση στις γραμμές του αγώνα. Έχουν βάλει στο μάτι τη συνδικαλιστική δράση, το δικαίωμα στην απεργία, στις διεκδικήσεις. Είναι ζήτημα επιβίωσης να αποκρούσουμε την επίθεση στα νώτα του εργατικού κινήματος. Να μην επιτρέψουμε να βάλουν χέρι στα σωματεία. Να οργανωθούμε σε αυτά, να δυναμώσει η παρέμβαση τους. Να μην αφήσουμε την εργοδοσία να αλωνίζει στους κλάδους και στους τόπους δουλείας.

Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα, να ανατραπεί η γραμμή της ταξικής υποταγής, που νεκρώνει το σώμα της εργατικής τάξης. Να ηττηθεί η γραμμή που απελπίζει και αποτρέπει χιλιάδες εργαζόμενους και νέους να μπουν στους αγώνες και την ταξική πάλη.

Τίποτα δεν έχει κριθεί!
Ψηλά το κεφάλι!
Εργαζόμενε, εργαζομένη, νέε, άνεργε,

Δείξε τη δύναμη σου! Βάλε φραγμό στη μόνιμη φτώχεια που θέλουν να σε καταδικάσουν. Οι νέοι, οι νέες, οι μαθητές, οι σπουδαστές, τα παιδιά της εργατικής-λαϊκής οικογένειας δεν πρέπει να προσαρμοστούν σε ένα μέλλον που προδιαγράφεται πολύ χειρότερο σε σχέση με προηγούμενες δεκαετίες. Ο δρόμος ανάπτυξης που ζούμε σήμερα έχει χρεοκοπήσει. Δε μπορεί να προσφέρει τίποτα άλλο παρά μόνο ανέχεια και ζόρια. Δεν υπάρχουν περιθώρια για μικροβελτιώσεις.  Κίνητρο της καπιταλιστικής ανάπτυξης είναι το κέρδος μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων. Αυτό σημαίνει συμπίεση δικαιωμάτων, μόνιμη απόγνωση για τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία.
Εμείς είμαστε η τάξη που παράγει τον πλούτο! Χωρίς τις σωματικές και πνευματικές μας δυνάμεις ο κόσμος θα απονεκρωθεί. Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά. Πέρα από τα φυσικά φαινόμενα, ότι κινείται στον κόσμο προέρχεται από το δικό μας κόπο και ιδρώτα. Χωρίς τη δική μας ενέργεια, θα σταματήσει να κινείται. Ότι έχει παραχθεί σ' αυτό τον τόπο και ότι θα παραχθεί στο μέλλον, είναι αποτέλεσμα εργασίας χιλιάδων εργαζόμενων που δίνουν την ψυχή και το σώμα τους σε συνθήκες άγριας ταξικής εκμετάλλευσης και πίεσης απ' το μεγάλο κεφάλαιο.
Εμείς να γίνουμε οι αφέντες του πλούτου που παράγεται.
Χωρίς εμάς δε μπορεί να υπάρξει πλούτος. Δίχως, όμως, τους καπιταλιστές, μιας χούφτας παρασίτων, μπορεί.
Σήμερα υπάρχουν όλες οι αναγκαίες υλικές προϋποθέσεις για μόνιμη σταθερή δουλειά, για μειωμένο ωράριο και αύξηση του ελεύθερου χρόνου, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν παροχές στην υγεία, τη μόρφωση, τη λαϊκή στέγη, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, περισσότερο ελεύθερο χρόνο, για μισθούς και συντάξεις που θα ανταποκρίνονται στο ύψος των σημερινών λαϊκών αναγκών.
Μπορούμε να ζήσουμε σε έναν κόσμο αντίστοιχο του κόπου μας, της εργασίας μας, των προσδοκιών μας. Έναν κόσμο που δε θα μαστίζεται από πολέμους, από ανεργία, από ναρκωτικά, από άγχος και ανασφάλεια. Που θα ζούμε ειρηνικά, ανθρώπινα χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς καταπίεση και την βαρβαρότητα του συστήματος που ζούμε.

Είμαστε η τάξη του παρόντος και του μέλλοντος.
Ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε συμμάχους στα άλλα λαϊκά στρώματα.

Ζήτω η 1η Μάη!
Ζήτω η παγκόσμια εργατική τάξη!
Απρίλιος 2014

ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑ & ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ

4.4.14



ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ
ΣΤΗΝ 24ωρη ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ  9 ΑΠΡΙΛΗ
ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Εργαζόμενε, εργαζόμενη, άνεργοι, νέοι, συνταξιούχοι,

Στις 9 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ξεπερνώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, τα εμπόδια που βάζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.
Πρέπει τώρα να ανασυνταχθούμε!
Να πιστέψουμε και να δοκιμάσουμε τη δύναμη μας.
Καμία αναμονή

Βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλέμποροι, Τρόικα, κυβέρνηση θέλουν να τα αρπάξουν όλα.

Η ζωή μας έχει γίνει αφόρητη! Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Η λαιμαργία τους δε θα σταματήσει ποτέ! Μας θέλουν σκλάβους, αμίλητους, ανοργάνωτους, πετώντας μας μερικά ψίχουλα. Πρέπει να βρεθούμε σε αγωνιστική δράση και ετοιμότητα για τα χειρότερα που θα βρούμε μπροστά μας. 

Συμφώνησαν νέο γύρο επίθεσης
Πανελλαδικά η ΓΣΕΕ και ο ΣΕΒ και κυβέρνηση στην πόλη μας η πλειοψηφία του Ε.Κ. Πάτρας ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ – ΜΕΤΑ(ΣΥΡΙΖΑ) – ΣΕΑΜ και η Περιφερική Διοίκηση του ΟΑΕΔ.
Μετά την συμφωνία για μισθούς των 586 ευρώ και των 511 ευρώ για τους νέους, τώρα υπονομεύουν την ίδια την απεργία που έχει προκηρυχτεί για τις 9 Απρίλη. Στην απεργοσπασία ηγείται το ΕΚ. Πάτρας η ΠΑΣΚΕ αλλά και το ΣΕΑΜ δίπλα στους άθλιους μισθίους των προγραμμάτων απασχόλησης για ανέργους , στοχεύουν σε ακόμα φτηνότερη εργατική δύναμη, για τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Το νέο πακέτο για τα εργασιακά περιλαμβάνει νέα μείωση των «εργοδοτικών» ασφαλιστικών εισφορών, δηλαδή σε ετήσια βάση οι μεγάλες επιχειρήσεις θα κερδίζουν πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό, που θα λείπει από τα ταμεία του ΙΚΑ, μαζί με τις περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση, θα το οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία άρα σε νέο ασφαλιστικό, δηλαδή νέες μειώσεις στις ήδη πετσοκομμένες συντάξεις, νέες αυξήσεις στα όρια ηλικίας.
Είναι άθλιοι. Χτυπάνε τα οικογενειακά επιδόματα, το επίδομα μητρότητας. Μπαίνουν στο στόχαστρο οι γυναίκες, τα παιδιά, τα νέα ζευγάρια. Την ίδια στιγμή που δήθεν κόπτονται για την ανεργία, φέρνοντας συνεχώς άθλια και κακοπληρωμένα προγράμματα που την ανακυκλώνουν, συζητούν για την απελευθέρωση των απολύσεων έτσι ώστε οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι να μπορούν να απολύουν όποτε και όσους θέλουν, να πληρώνουν όσο θέλουν, να προχωρούν χωρίς εμπόδια σε εξαγορές και λουκέτα με θύματα πάντα τους εργαζόμενους.
Το ξήλωμα των τριετιών γίνεται με την επίκληση της προστασίας των μακροχρόνια ανέργων, για τους οποίους ομολογούν κυνικά ότι πρέπει να γίνουν φτηνότεροι. Προβλέπεται ότι η πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων θα γίνεται με «ειδικό μισθολογικό καθεστώς», που θα επιβάλλει μείωση της προσαύξησης για προϋπηρεσία τουλάχιστον κατά 50% σε σύγκριση με το ύψος της αμοιβής που ισχύει σήμερα. Είναι η αρχή για τη γενική κατάργηση των τριετιών.
Παράλληλα επιχειρούν να περάσουν στο γύψο κάθε λαϊκή κινητοποίηση και διαμαρτυρία, να βάλουν χέρι στη συνδικαλιστική δράση, στην απεργία με στόχο να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς και στα εργοστάσια.



ΨΗΛΑ το κεφάλι!
ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα να συνεχίσουμε την πάλη. Να σηκώσουμε πιο ψηλά τη σημαία των ταξικών αγώνων. 

Η τρόικα και η ΕΕ είναι οι εκπρόσωποι των εργοδοτών
Τα μέτρα αυτά, όπως και τα προηγούμενα που πάρθηκαν στα εργασιακά, στους μισθούς και στο ασφαλιστικό, δεν αποτελούν «καινοτομία» της τρόικας. Υπάρχουν προ μνημονίου και κρίσης, είναι διακαής και σταθερός πόθος των μεγαλοεργοδοτών στην Ελλάδα και την ΕΕ, προκειμένου να αυξηθεί η κερδοφορία των επιχειρήσεών τους.

Αυτές οι απαιτήσεις δε θα εξαφανιστούν όταν έρθει η ανάκαμψη και όταν το μνημόνιο τελειώσει, όπως υπόσχεται η κυβέρνηση. Δε θα εξαφανιστούν αν αναδειχτεί άλλη κυβέρνηση λχ της αριστεράς που αθωώνει και νομιμοποιεί την ΕΕ και χαριεντίζεται παράλληλα με τους βιομηχάνους. Οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, δε μπορούν να γίνουν αρνάκια και φίλοι των εργαζομένων. Υπερασπίζονται ένα σύστημα σάπιο και ξεπερασμένο, που δε διορθώνεται, δεν εξανθρωπίζεται. Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης μόνο βάσανα και δυστυχία θα φέρει για την εργατική τάξη, για τους λαούς.
Στις 9 ΑΠΡΙΛΗ AΠΕΡΓΟΥΜΕ, για να διεκδικήσουμε αποφασιστικά:
·   Επαναφορά των μισθών στα 751 ευρώ ως βάση για διαπραγμάτευση και όχι στα 586 που υπέγραψε η ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ.
·   Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων και ο απαράδεκτος διαχωρισμός στους μισθούς των εργαζομένων με βάση την ηλικία.
·   Να μην καταργηθούν τα ήδη πετσοκομμένα οικογενειακά επιδόματα, τα επιδόματα μητρότητας και τα άλλα επιδόματα του ΟΑΕΔ, ως συνέπεια της νέας μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών
·   Να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας. Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να δίνονται σε όλους τους άνεργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν όλα τα δουλεμπορικά γραφεία. Όλοι οι άνεργοι να έχουν δωρεάν ιατρική, νοσηλευτική και φαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν μεταφορές. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της μητρότητας, επαναφορά του επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες.
·   Να σταματήσει η άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων στα άθλια και κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης
·   Να μπει φρένο στις συζητήσεις για την απελευθέρωση των απολύσεων που προετοιμάζουν. Καμιά απόλυση στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Να ανακληθούν οι ως σήμερα απολύσεις στο δημόσιο τομέα και να δοθούν κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών στην Παιδεία, στην Υγεία και την Πρόνοια.
·   Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν Υγεία και Παιδεία.
·   Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων που επιφέρουν. Να γίνουν τα μονοπώλια λαϊκή περιουσία
·   Να σταματήσουν τώρα όλα τα χαράτσια είτε της ΔΕΗ είτε της εφορίας. Να σταματήσει κάθε κατάσχεση και πλειστηριασμός στα σπίτια του εργαζόμενου λαού.
·   Να σταματήσει κάθε συζήτηση για παρέμβαση του κράτους και των εργοδοτών στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα της απεργίας.

Καμία καθυστέρηση, καμία αναμονή!

Κανένας εργάτης, νέος, άνεργος δεν πρέπει να μείνει εκτός από αυτήν τη μάχη. Να κυριαρχήσει η αφοβία μπροστά στις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Το ΠΑΜΕ δε θα κάνει βήμα πίσω από το αυτονόητο δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικήσουν τη βελτίωση των όρων της ζωής τους, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Υπάρχει διέξοδος! Να βαδίσουμε στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να αλλάξει ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός δύναμης. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να πετάξουμε από πάνω μας τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να ανατρέψουμε τη δικτατορία των μονοπωλίων.                          
                                              


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΧΑΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑ.ΜΕ

ΠΑΤΡΑ , ΑΠΡΙΛΗΣ 2014

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ.





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα Σωματεια – Συνδικάτα: Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας, Συνδικάτο Εργατοϋπάλληλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις & παροχής υπηρεσιών, Συνδικάτο Ο.Τ.Α νομού Αχαΐας , Συνδικάτο Ποτών Τροφίμων νομού Αχαΐας, Συνδικάτο Εργατοϋπάλληλων Επισιτισμού Τουρισμού & Ξενοδοχείων Αχαΐας, έκαναν συγκέντρωση – παράσταση διαμαρτυρίας  σήμερα το πρωί, Παρασκευή 4 Απρίλη, στην Περιφερειακή Διοίκηση του ΟΑΕΔ.
Συναντήθηκαν με τον Περιφερειακό διευθυντή του ΟΑΕΔ  κο Καρβέλη, του εξέθεσαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απολυμένοι, οι νέοι άνεργοι από την  αντεργατική πολιτική της συνγκυβέρνησης & της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Απαίτησαν να παρθούν άμεσα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Μπροστά στις γιορτές του Πάσχα και στις δύσκολες συνθήκες που έχουν να αντιμετωπίσουν οι άνεργοι, πρέπει να στηριχτούν άμεσα με:
1)Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 1.000 ευρώ.
2Επίδομα ανεργίας για όλη την περίοδο ανεργίας.
3)Όσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειας τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
4)Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας.
5)Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.
«Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ από το σύνολο των ανέργων επιδοτείται περίπου το 10%. Βεβαίως τα έκτακτα βοηθήματα δε θα λύσουν το πρόβλημα των ανέργων. Όμως, στην κατάσταση που βρίσκονται οι μακροχρόνια άνεργοι, τα βοηθήματα αυτά δίνουν μια μικρή ανάσα στην προσπάθεια επιβίωσής τους, ανακουφίζουν έστω και προσωρινά.»

ΠΑΤΡΑ 4-4-14

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ "ΘΩΡΑΚΑΣ"

2.4.14


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 Η Γραμματεία Αχαΐας του Π.Α.ΜΕ καλεί όλα τα Συνδικάτα τις Λαϊκές Επιτροπές, τις Επιτροπές Αγώνα, τους άνεργους τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, όλους τους εργαζόμενους του νομού μας, σε σύσκεψη που θα γίνει το Σάββατο 5 Απρίλη στο Ε. Κ. Πάτρας στις 7:30 το απόγευμα με θέμα:
Το κλείσιμο του νοσοκομείου Θώρακα.
Το αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στην βουλή και η τροπολογία που προσπάθησαν να περάσουν ανοίγει  το δρόμο για παραπέρα εκχώρηση σε επιχειρηματίες υπηρεσιών που μέχρι σήμερα καλύπτει ο δημόσιος τομέας Υγείας. Υπηρετεί τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου και έχει την σφραγίδα της Ε.Ε. 
Έχουμε χρέος τώρα να οργανώσουμε την αντίστασή μας προκειμένου να τους χαλάσουμε τα σχέδια, να μην κλείσει το νοσοκομείο, να εμποδίσουμε την παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας.
ΝΑ μην κλείσει το νοσοκομείο. ΝΑ καταργηθεί η επιχειρηματική δράση.
ΝΑ καταργηθούν οι πληρωμές και τα χαράτσια σε όλες τις υπηρεσίες της Υγείας – Πρόνοιας.



Πάτρα 2- 4-2014