ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑ & ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ

4.4.14



ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ
ΣΤΗΝ 24ωρη ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ  9 ΑΠΡΙΛΗ
ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Εργαζόμενε, εργαζόμενη, άνεργοι, νέοι, συνταξιούχοι,

Στις 9 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ξεπερνώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, τα εμπόδια που βάζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.
Πρέπει τώρα να ανασυνταχθούμε!
Να πιστέψουμε και να δοκιμάσουμε τη δύναμη μας.
Καμία αναμονή

Βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλέμποροι, Τρόικα, κυβέρνηση θέλουν να τα αρπάξουν όλα.

Η ζωή μας έχει γίνει αφόρητη! Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Η λαιμαργία τους δε θα σταματήσει ποτέ! Μας θέλουν σκλάβους, αμίλητους, ανοργάνωτους, πετώντας μας μερικά ψίχουλα. Πρέπει να βρεθούμε σε αγωνιστική δράση και ετοιμότητα για τα χειρότερα που θα βρούμε μπροστά μας. 

Συμφώνησαν νέο γύρο επίθεσης
Πανελλαδικά η ΓΣΕΕ και ο ΣΕΒ και κυβέρνηση στην πόλη μας η πλειοψηφία του Ε.Κ. Πάτρας ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ – ΜΕΤΑ(ΣΥΡΙΖΑ) – ΣΕΑΜ και η Περιφερική Διοίκηση του ΟΑΕΔ.
Μετά την συμφωνία για μισθούς των 586 ευρώ και των 511 ευρώ για τους νέους, τώρα υπονομεύουν την ίδια την απεργία που έχει προκηρυχτεί για τις 9 Απρίλη. Στην απεργοσπασία ηγείται το ΕΚ. Πάτρας η ΠΑΣΚΕ αλλά και το ΣΕΑΜ δίπλα στους άθλιους μισθίους των προγραμμάτων απασχόλησης για ανέργους , στοχεύουν σε ακόμα φτηνότερη εργατική δύναμη, για τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Το νέο πακέτο για τα εργασιακά περιλαμβάνει νέα μείωση των «εργοδοτικών» ασφαλιστικών εισφορών, δηλαδή σε ετήσια βάση οι μεγάλες επιχειρήσεις θα κερδίζουν πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό, που θα λείπει από τα ταμεία του ΙΚΑ, μαζί με τις περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση, θα το οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία άρα σε νέο ασφαλιστικό, δηλαδή νέες μειώσεις στις ήδη πετσοκομμένες συντάξεις, νέες αυξήσεις στα όρια ηλικίας.
Είναι άθλιοι. Χτυπάνε τα οικογενειακά επιδόματα, το επίδομα μητρότητας. Μπαίνουν στο στόχαστρο οι γυναίκες, τα παιδιά, τα νέα ζευγάρια. Την ίδια στιγμή που δήθεν κόπτονται για την ανεργία, φέρνοντας συνεχώς άθλια και κακοπληρωμένα προγράμματα που την ανακυκλώνουν, συζητούν για την απελευθέρωση των απολύσεων έτσι ώστε οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι να μπορούν να απολύουν όποτε και όσους θέλουν, να πληρώνουν όσο θέλουν, να προχωρούν χωρίς εμπόδια σε εξαγορές και λουκέτα με θύματα πάντα τους εργαζόμενους.
Το ξήλωμα των τριετιών γίνεται με την επίκληση της προστασίας των μακροχρόνια ανέργων, για τους οποίους ομολογούν κυνικά ότι πρέπει να γίνουν φτηνότεροι. Προβλέπεται ότι η πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων θα γίνεται με «ειδικό μισθολογικό καθεστώς», που θα επιβάλλει μείωση της προσαύξησης για προϋπηρεσία τουλάχιστον κατά 50% σε σύγκριση με το ύψος της αμοιβής που ισχύει σήμερα. Είναι η αρχή για τη γενική κατάργηση των τριετιών.
Παράλληλα επιχειρούν να περάσουν στο γύψο κάθε λαϊκή κινητοποίηση και διαμαρτυρία, να βάλουν χέρι στη συνδικαλιστική δράση, στην απεργία με στόχο να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς και στα εργοστάσια.



ΨΗΛΑ το κεφάλι!
ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα να συνεχίσουμε την πάλη. Να σηκώσουμε πιο ψηλά τη σημαία των ταξικών αγώνων. 

Η τρόικα και η ΕΕ είναι οι εκπρόσωποι των εργοδοτών
Τα μέτρα αυτά, όπως και τα προηγούμενα που πάρθηκαν στα εργασιακά, στους μισθούς και στο ασφαλιστικό, δεν αποτελούν «καινοτομία» της τρόικας. Υπάρχουν προ μνημονίου και κρίσης, είναι διακαής και σταθερός πόθος των μεγαλοεργοδοτών στην Ελλάδα και την ΕΕ, προκειμένου να αυξηθεί η κερδοφορία των επιχειρήσεών τους.

Αυτές οι απαιτήσεις δε θα εξαφανιστούν όταν έρθει η ανάκαμψη και όταν το μνημόνιο τελειώσει, όπως υπόσχεται η κυβέρνηση. Δε θα εξαφανιστούν αν αναδειχτεί άλλη κυβέρνηση λχ της αριστεράς που αθωώνει και νομιμοποιεί την ΕΕ και χαριεντίζεται παράλληλα με τους βιομηχάνους. Οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, δε μπορούν να γίνουν αρνάκια και φίλοι των εργαζομένων. Υπερασπίζονται ένα σύστημα σάπιο και ξεπερασμένο, που δε διορθώνεται, δεν εξανθρωπίζεται. Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης μόνο βάσανα και δυστυχία θα φέρει για την εργατική τάξη, για τους λαούς.
Στις 9 ΑΠΡΙΛΗ AΠΕΡΓΟΥΜΕ, για να διεκδικήσουμε αποφασιστικά:
·   Επαναφορά των μισθών στα 751 ευρώ ως βάση για διαπραγμάτευση και όχι στα 586 που υπέγραψε η ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ.
·   Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων και ο απαράδεκτος διαχωρισμός στους μισθούς των εργαζομένων με βάση την ηλικία.
·   Να μην καταργηθούν τα ήδη πετσοκομμένα οικογενειακά επιδόματα, τα επιδόματα μητρότητας και τα άλλα επιδόματα του ΟΑΕΔ, ως συνέπεια της νέας μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών
·   Να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας. Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να δίνονται σε όλους τους άνεργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν όλα τα δουλεμπορικά γραφεία. Όλοι οι άνεργοι να έχουν δωρεάν ιατρική, νοσηλευτική και φαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν μεταφορές. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της μητρότητας, επαναφορά του επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες.
·   Να σταματήσει η άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων στα άθλια και κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης
·   Να μπει φρένο στις συζητήσεις για την απελευθέρωση των απολύσεων που προετοιμάζουν. Καμιά απόλυση στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Να ανακληθούν οι ως σήμερα απολύσεις στο δημόσιο τομέα και να δοθούν κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών στην Παιδεία, στην Υγεία και την Πρόνοια.
·   Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν Υγεία και Παιδεία.
·   Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων που επιφέρουν. Να γίνουν τα μονοπώλια λαϊκή περιουσία
·   Να σταματήσουν τώρα όλα τα χαράτσια είτε της ΔΕΗ είτε της εφορίας. Να σταματήσει κάθε κατάσχεση και πλειστηριασμός στα σπίτια του εργαζόμενου λαού.
·   Να σταματήσει κάθε συζήτηση για παρέμβαση του κράτους και των εργοδοτών στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα της απεργίας.

Καμία καθυστέρηση, καμία αναμονή!

Κανένας εργάτης, νέος, άνεργος δεν πρέπει να μείνει εκτός από αυτήν τη μάχη. Να κυριαρχήσει η αφοβία μπροστά στις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Το ΠΑΜΕ δε θα κάνει βήμα πίσω από το αυτονόητο δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικήσουν τη βελτίωση των όρων της ζωής τους, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Υπάρχει διέξοδος! Να βαδίσουμε στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να αλλάξει ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός δύναμης. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να πετάξουμε από πάνω μας τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να ανατρέψουμε τη δικτατορία των μονοπωλίων.                          
                                              


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΧΑΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑ.ΜΕ

ΠΑΤΡΑ , ΑΠΡΙΛΗΣ 2014

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου