20.12.13


Κανένας άνεργος, απολυμένος, λαϊκό νοικοκυριό χωρίς ρεύμα.

Την ώρα που η κατάσταση για τους ανέργους, τους απλήρωτους, τους χαμηλοσυνταξιούχους γίνεται τραγική και οδηγεί σε γεγονότα όπως ο θάνατος του 13 χρόνου κοριτσιού  που ζούσε σε συνθήκες εξαθλίωσης, η κυβέρνηση εξακολουθεί να κοροϊδεύει την φτωχολογιά. Μέσω των δήθεν κοινωνικών τιμολογίων απλώνουν το βρώμικο χέρι τους στην αλληλεγγύη, θα μεταφέρουν ξανά στο λαό τα βάρη της «κοινωνικής ευαισθησίας» τους.
Η ευαισθησία που δείχνουν για το ρεύμα είναι υποκριτική όταν:
  • ·         Το τελευταίο χρόνο οι αυξήσεις στο ρεύμα έφθασαν στο 18.7% και στο 50% την τελευταία 5ετία.
  • ·         Όταν 1.000.000 καταναλωτές κάνουν διακανονισμό του χρέους στην ΔΕΗ γιατί δεν έχουν να πληρώσουν, γίνονται 350.000 διακοπές, από τους οποίους140.000 δεν το ξανασυνδέουν δηλαδή μένουν στο σκοτάδι.
  • ·         Την ίδια στιγμή μετά την προκλητική απόφαση να πληρώνει το ρεύμα η ΠΕΣΙΝΕ όσο και ο άνεργος, εξετάζουν την μείωση της τιμής του ρεύματος στους βιομήχανους για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων τους.
Κυβέρνηση, βιομήχανοι δεν υπολογίζουν τους εργαζόμενους. Τους θέλουν για να τους ξεζουμίζουν παράγοντας τα κέρδη τους.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, να μην δείχνουν καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, στους δημάρχους και τα διάφορα επιτροπάτα που τώρα τους πήρε ο πόνος για την φτωχολογιά. Είναι αυτοί που υλοποιούν όλα αυτά που οδηγούν στο ακριβό ρεύμα, στα χαράτσια, στη φορολογία, στις απανωτές αυξήσεις δημοτικών τελών. Να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν. Να καλέσουν και άλλους που είναι στην ίδια απαράδεκτη κατάσταση και μαζί με τα συνδικάτα ν’ απαιτήσουμε :
  • Η ΔΕΗ  να αποκαταστήσει την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος σε κατοικίες εργατικών -λαϊκών οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, και ιδιαίτερα  στους ανέργους, στους χιλιάδες απλήρωτους, τις οικογένειες που ζούνε στο όριο η κάτω από το όριο της φτώχειας, στα νέα ζευγάρια, στα άτομα με ειδικές ανάγκες, στους χρόνια πάσχοντες, στους υπερήλικους,  στις πολύτεκνες λαϊκές οικογένειες, στους αυτοαπασχολούμενους που έχουν χρεοκοπήσει η βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας, στους ξεκληρισμένους φτωχούς αγρότες.
  • Ν’ απαγορευτεί η διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος στις κατοικίες των εργατικών -λαϊκών οικογενειών . 
  • Άμεσα να υπάρξει δραστική μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ,
  • Να καταργηθούν οι φόροι που υπάρχουν στα τιμολόγια,
Καλούμε τα σωματεία, τις λαϊκές επιτροπές να οργανώσουν την πάλη για να μην μείνει κανένας άνεργος, απολυμένος, λαϊκό νοικοκυριό χωρίς ρεύμα.
Δεκέμβρης 2013

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου