ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΛΑΣΤΙΧΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ

14.12.13
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ 
ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 
Συγκέντρωση: 10:00 ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Συνάδελφε Εργαζόμενε, Αυτοαπασχολούμενε, Επαγγελματοβιοτέχνη – Καταναλωτή,
Στις 15 Δεκέμβρη είναι η δεύτερη Κυριακή που εφαρμόζεται ο νόμος για το άνοιγμα των καταστημάτων για να εξυπηρετήσουν τα κέρδη τους οι μεγάλοι εργοδότες και οι πολυεθνικές στο εμπόριο. Η κατάργηση της Κυριακής αργίας στο εμπόριο είναι ο προπομπός της πλήρους απελευθέρωσης και κατάργησης της κυριακάτικης αργίας παντού. Θα ακολουθήσουν οι μεγάλες επιχειρήσεις στις υπηρεσίες, στις τράπεζες, τις μεταφορές, τη βιομηχανία και σε ένα κομμάτι του Δημοσίου. Κάτι τέτοιο θα διαλύσει την εργατική λαϊκή οικογένεια, θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τα νέα ζευγάρια στη δημιουργία οικογένειας που δε θα έχουν χρόνο ούτε να βρίσκονται.
Είναι παραμύθια αυτά που λέει η κυβέρνηση ότι ανοίγουν τα μαγαζιά τις Κυριακές για να ωφεληθούν οι καταναλωτές. Χρόνια τώρα οι μεγαλέμποροι ζητούν την κατάργηση της Κυριακής Αργίας.
Καταναλωτής είσαι και εσύ, αυτή η κυβέρνηση σου έχει μειώσει το μισθό, τη σύνταξη, τα παιδιά σου είναι άνεργα ή στην καλύτερη περίπτωση εργάζονται για 200 ευρώ το 4ωρο.
Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αντεργατικών μέτρων που εφαρμόζονται στον κλάδο του Εμπορίου, όπως ατομικές συμβάσεις, εκ περιτροπής εργασία, 3ωρα-4ωρα με μισθούς πείνας των 300 ευρώ.
Η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι συνέχεια της ελαστικοποίησης του ωραρίου που χρόνια τώρα προωθούν οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων στην Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), και στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (Ο.Ι.Υ.Ε).
Το μέτρο της Κυριακής αργίας όπως και όλα τα αντεργατικά μέτρα, εφαρμόζονται και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. είτε έχουν μνημόνιο είτε όχι. Θυμίζουμε ότι στις αρχές Οκτώβρη, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έπειτα από εντολή των μεγάλων εμπόρων έδωσε εντολή για την επανεξέταση των νόμων που απαγορεύουν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, αναζωπυρώνοντας τη συζήτηση για την κυριακάτικη αργία που αποτελεί κατάκτηση της εργατικής τάξης της Γαλλίας εδώ και 107 χρόνια (13 Ιούλη 1906 η ημερομηνία που εφαρμόστηκε στη Γαλλία οριστικά.
Γιατί ανοίγουν τα μαγαζιά και τις Κυριακές; 
Μήπως έπιασε ξαφνικά ο πόνος τους μεγάλους εργοδότες, τις πολυεθνικές στο εμπόριο και τη κυβέρνηση για τις δικές σου ανάγκες, ενδιαφέρονται να ψωνίζεις εσύ και την Κυριακή; Όχι βέβαια, γιατί με της απανωτές περικοπές σου πήραν σχεδόν τον μισό μισθό και την σύνταξη.
Συνάδελφε Εργαζόμενε, Αυτοαπασχολούμενε, Επαγγελματοβιοτέχνη – Καταναλωτή,
Το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή θα οδηγήσει στο πιο γρήγορο κλείσιμο των μικρών μαγαζιών στέλνοντας στην ανεργία χιλιάδες μικρούς εμπόρους, αλλά και εργαζόμενους.
Όσοι μικροί έμποροι, αυτοαπασχολούμενοι ανοίξουν τα μαγαζιά τους θα δουν το κόστος λειτουργίας τους να αυξάνεται, τα μαγαζιά τους άδεια μιας και οι «καταναλωτές» θα κατευθυνθούν κυρίως στα πολυκαταστήματα που έχουν περισσότερες δυνατότητες συνδυάζοντας μια σειρά από άλλες παροχές.
Στάσου δίπλα στους μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους που παλεύουν να κρατήσουνε τα μαγαζιά τους ανοιχτά για να μπορούνε με αξιοπρέπεια να ζήσουνε τις οικογένειές τους.  
Στάσου δίπλα στη νέα γενιά των εργαζομένων στο εμπόριο,
η δουλειά την Κυριακή θα χειροτερέψει
συνολικά την δική μας θέση μας, θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τα νέα ζευγάρια, τις νέες μητέρες.
Στάσου δίπλα μας, διεκδίκησε μαζί μας:
Να μην ανοίξει κανένα μαγαζί, καμιά Κυριακή γιατί αυτό θέλουν τα πολυκαταστήματα και οι μεγάλες πολυεθνικές στο εμπόριο.
Ανθρώπινα ωράρια για όλους.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ – ΕΜΠΟΡΩΝ
 
(Π.Α.Σ.ΕΒΕ) ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΤΡΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου