ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

13.12.13

ΠΑ.ΜΕ (Υγείας-Πρόνοιας)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Οι δυνάμεις του ΠΑ.ΜΕ Υγείας Πρόνοιας, συμμετείχαν στη συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της 6ης Υ.Πε που καλούσε η ΠΟEΔΗΝ και είχαν συνάντηση με τον Δ/τη κο Κατσίβελα, μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία της Πάτρας και εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ.
Ο Διοικητής υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησης στον χώρο της Υγείας, υπερασπίστηκε το νέο κρατικό προϋπολογισμό για το 2014 που μειώνει την χρηματοδότηση για τις μονάδες υγείας κατά 300 εκ. ευρώ. Είναι ξεκάθαρο ότι θέλουν τις Δημόσιες μονάδες Υγείας να λειτουργούν ως επιχειρήσεις Α.Ε. με έσοδα που θα προέρχονται από το χαράτσωμα του λαού.
Σε αυτό το πλαίσιο και στην περιοχή μας δρομολογούν την συρρίκνωση και το κλείσιμο του Νοσοκομείου Θώρακος, Καλαβρύτων και θα ακολουθήσουν και άλλα νοσοκομεία με συγχωνεύσεις τμημάτων, κλινικών και κέντρων υγείας.
Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του διοικητή της 6ης ΥΠΕ που είπε… « ότι η Ελλάδα περνάει δύσκολα , ότι δεν μπορούμε να έχουμε τόσα πολλά νοσοκομεία.». Μας είπε ακόμη « ότι το νοσοκομείο Καλαβρύτων δεν χρειάζεται να λειτουργεί γιατί ο πληθυσμός είναι τέτοιος που δεν δικαιολογεί Νοσοκομείο στη περιοχή μας» (σας πληροφορούμε ότι μιλάμε για 11.000 κόσμο σε ορεινό όγκο). Μας είπε επίσης ότι «θα νοικοκυρέψει τα νοσοκομεία με την διαθεσιμότητα που θα γίνει πιθανά μέσα στο επόμενο 15ημερο και θα περιλαμβάνει τις ειδικότητες των οδηγών, των φυλάκων – νυχτοφυλάκων και των καθαριστριών».
Είναι γνωστό ότι ιδιαίτερα τα νοσοκομεία στην Πάτρα όπως το ΠΓΝΠ Ρίου, ο Αγ. Ανδρέας , το Νοσημάτων Θώρακος, το Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων καλύπτουν τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας. Τα ράντζα, οι πολύμηνες λίστες αναμονής στον χειρουργικό τομέα στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία (Τ.Ε.Ι) που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν το τετράμηνο, και στα (Τ.Ε.Π) επείγοντα περιστατικά οι ώρες αναμονής ξεπερνούν τις (5) πέντε ώρες επιβεβαιώνουν τις τραγικές ελλείψεις στον τομέα της νοσηλείας και της πρόληψης.
Η συρρίκνωση των μονάδων του ΕΟΠΥΥ θα υποχρεώσει τους ασθενείς να συσσωρεύονται στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων. Είναι φανερό πως λαϊκά συμφέροντα δεν συμβιβάζονται με την επιχειρηματική δράση στην υγεία, την πρόνοια και το φάρμακο. Αντί να καλύψουν τα τεράστια κενά και τις ελλείψεις προσωπικού με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ,βάζουν σε κινητικότητα – διαθεσιμότητα καταργούν ολόκληρα τμήματα , καταργούν κρεβάτια.
Στο ΕΚΑΒ που βγαίνουν δεκάδες νέοι εκπαιδευμένοι διασώστες και μένουν άνεργοι, αντί να τους προσλάβει. Kάνει ανακάτεμα του προσωπικού (με την κινητικότητα) δήθεν ότι έτσι θα λύσει τα προβλήματα στην υγεία Τα χρόνια περιστατικά ετοιμάζονται να τα δώσουν στον ιδιωτικό τομέα. Στόχος τους είναι η κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς και η ολοκληρωτική επιβολή ελαστικών εργασιακών σχέσεων χωρίς δικαιώματα με μισθό χαρτζιλίκι και σκυμμένο το κεφάλι.
Στρατηγική τους είναι. να παραδώσουν στο ιδιωτικό κεφάλαιο και τους μεγαλοεργολάβους τις δομές υγείας.
Τεράστιες ευθύνες έχουν και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις, που συμφωνούν με την κυβερνητική λογική του Ευρωμονοδρομου που υπηρετεί τα κέρδη των επιχειρηματικών ομιλών που είναι η πηγή των προβλημάτων μας, ενώ ταυτόχρονα καταγγέλλουν, .τις συγχώνευσης την διαθεσιμότητα τις απολύσεις. Είναι υποκριτές, αποπροσανατολίζουν, δεν κτυπάνε την επιχειρηματική δράση στην υγεία –πρόνοια κινούνται στην ίδια όχθη.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, Δίνουμε προοπτική στον Αγώνα μας.
Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας μας ενάντια στις συγχωνεύσεις και τις διαθεσιμότητες, πρέπει να στρέφεται ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους και την πολιτική της Ε.Ε. που τους υπηρετεί. Χρειάζεται να προχωρήσουμε άμεσα σε κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες των σωματείων των υγειονομικών με τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, τις Λαϊκές Επιτροπές κάθε περιοχής.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΛΙΝΙΚΗΣ, ΤΜΗΜΑΤΟΣ Η ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ.
ΠΛΗΡΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ, ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ.
ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ.
ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ.
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ 100% ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ».
ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ.
ΚΑΜΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΑΠΟΛΥΣΗ.
ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην υγεία 
να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν 
τα σωματεία των νοσοκομείων
ΡΙΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ, ΕΟΠΥΥ, 
την Τετάρτη στις 18 Δεκέμβρη στην πλ. Γεωργίου στις 6.30μ.μ 

 ΠΑΤΡΑ 13-12-13

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου