ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ

18.10.13


Δ.Α.Σ - Ο.Τ.Α -ΑΧΑΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Καταγγέλλουμε τις πλειοψηφίες των διοικήσεων των σωματείων Υπαλλήλων και της Καθαριότητας, στον Δήμο της Πάτρας. Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΣΕΑΜ –ΣΥΡΙΖΑ μεθοδεύουν συστηματικά την κατάργηση και την αυτοτέλεια των σωματείων και αποφάσισαν να στήσουν τριμελή «επιτροπή πλαισίου» όπως  την ονόμασαν  για να αποφασίζει εκ των προτέρων, έξω από τα Δ.Σ. και τις Γενικές Συνελεύσεις για το τι κινητοποιήσεις που θα γίνουν. Το περιεχόμενο των  αποφάσεων δε, είπαν ότι θα το φέρουν στις Γενικές Συνελεύσεις και δεν θα δίνουν σε κανέναν το δικαίωμα να το αλλάξει ή να προτείνει κάτι άλλο.
Η ΔΑΣ- ΟΤΑ στην σύσκεψη  των σωματείων που έγινε  δήλωσε την διαφωνία της για αυτές τις πρακτικές. Ζήτησε να γίνουν συνεδριάσεις Δ..Σ και Γενικές συνελεύσεις, να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι, να συζητήσουν για την Γενική απεργία στις 6 Νοέμβρη. Να αποφασίσουν οι ίδιοι για τον αγώνα που πρέπει να κάνουμε μπροστά στις διαθεσιμότητες  και τις απολύσεις που έρχονται απο την ιδιωτικοποίηση καθαριότητας , πρασίνου , ασφαλτικά , αυτεπιστασίας. Οι παρατάξεις αυτές αγνόησαν για άλλη μια φορά την θέση μας και προχώρησαν στην δημιουργία αυτής της επιτροπής βάζοντας εν αγνοία μας μάλιστα κι ένα μέλος από την Δ.Α.Σ όταν η σύσκεψη είχε ήδη  τελειώσει και είχαμε αποχωρήσει .
Ρωτάμε λοιπόν : Αυτή την ενότητα θέλετε; Την ενότητα που θα αγνοείτε τους εργαζόμενους και θα τους βάζετε στο περιθώριο με την τακτική σας και μετά  τους κατηγορείτε γιατί δεν σας εμπιστεύονται; Πασχίζουν δήθεν για την ενότητα αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια οι ίδιοι συνδικαλιστές και οι ίδιες παρατάξεις έκαναν τα πάντα για να διασπάσουν τους εργαζόμενους. Έφτιαξαν 7- 8 σωματεία στον Δήμο της Πάτρας χωρίζοντας τους εργαζόμενους σε κατηγορίες,  μόνιμους, συμβασιούχους, (που δεν τους αναγνωρίζετε ως ισότιμα μέλη  με το δικαίωμα  να ψηφίζουν, όπως κάνανε και στο συνέδριο της ΠΟΕ- ΟΤΑ).
Αυτές οι παρατάξεις όσο κ αν θέλουν να δείξουν αγωνιστικό προσωπείο και να «φωνάζουν» κάνουν ότι μπορούν για τον εκφυλισμό των σωματείων των γενικών συνελεύσεων. Δεν σέβονται την αυτοτέλεια και τις λειτουργία των σωματείων. Δεν θέλουν γενικές συνελεύσεις που θα βάζουν τα θέματα σε συζήτηση γιατί δεν θέλουν να φανούν οι αιτίες γεννούν τα  προβλήματα και ποιος φταίει γι αυτά. Δεν θέλουν να βάζουν σε  ψηφοφορία τις προτάσεις που γίνονται και να αποφασίζουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.
Θέλουν να γίνονται κάποιες συγκεντρώσεις «μπούγιο- μπάχαλο» χωρίς αποφάσεις. Αλλάζουν τις αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.   Αυτές οι δυνάμεις που συμμετέχουν σε συντονιστικά, επιτροπές στήριξης ή όπως αλλιώς τις βαφτίζουν καταφεύγουν στην προσφιλή τους μέθοδο  να εκφυλίζουν, να διασπούν και να γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις διαδικασίες του μαζικού κινήματος. Δηλαδή  να παρακάμπτουν  τα εκλεγμένα όργανα και τις γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων. Θέλουν να αποφασίζουν αυτοί, εκ της κορυφής.
 Ο εκφυλισμός των οργάνων διαδέχεται τον εκφυλισμό των όποιων κινητοποιήσεων  που επιλέγουν κάθε φορά  οι «σοφοί» της ΠΟΕ- ΟΤΑ και φυσικά ακολουθούν κατά γράμμα και οι  συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ-ΣΕΑΜ στον Δήμο της Πάτρας . Δηλαδή καταλήψεις χωρίς καταληψίες με πληρωμένα μεροκάματα. Δεν θέλουν απεργίες καλά προετοιμασμένες με αποφασισμένους απεργούς.

Αποφασίζουν 5ημερες απεργίες χωρίς απεργούς, και παροτρύνουν οι συνδικαλιστές τους εργαζόμενους να μην «χάσουν το μεροκάματο» να βάλουν μαζικά άδειες την ημέρα της απεργίας , γιατί τάχα λυπούνται τους συναδέλφους που θα χάσουν το μεροκάματο.
Με αυτόν τον τρόπο κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους και οδηγούν τον κλάδο σε ήττες και απογοήτευση περνώντας έτσι την «αντίληψη ότι με τους αγώνες δεν γίνεται τίποτα».
Αυτοί  οι συνδικαλιστές, είναι στα πλαίσια της νέας γενιάς των εργατοπατέρων, που μιλάνε και καλούν σε αντίσταση ενάντια στις «κατοχικές κυβερνήσεις»,  ενάντια στην «εσωτερική και εξωτερική τρόικα», κρύβουν όμως με επιμέλεια ότι κατά άλλα συμφωνούν με την ελεύθερη αγορά, την Ε.Ε. και τον καπιταλιστικό τρόπο ανάπτυξης, απόρροια των οποίων είναι οι ιδιωτικοποιήσεις και οι συμπράξεις ΣΔΙΤ.

Είναι οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που σήμερα για να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους  εμφανίζονται με αγωνιστικό προσωπείο  που «φωνάζουν» να μην ξεπουληθεί η καθαριότητα στο Φούχτελ και τους εργολάβους του.   Αυτή η «νέα γενιά» συνδικαλιστών πασχίζει να πείσει ότι υπάρχει καλύτερη διαχείριση του καπιταλιστικού συστήματος.
 Οι  συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ,  και ΣΥΡΙΖΑ-ΣΕΑΜ που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Πάτρας  συμφωνούσαν και στήριξαν τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και τη λεγόμενη οικονομική αυτοτέλεια των δήμων που ξεκάθαρα προβλέπει την ιδιωτικοποίηση μιας σειράς τομέων. Αλήθεια, αφού λένε ότι είναι αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας,    γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν όλες τις πολιτικές εκείνες που οδηγούσαν στην ιδιωτικοποίηση και λύσαγαν ενάντια στις δυνάμεις εκείνες (ΔΑΣ ΟΤΑ, λαϊκή συσπείρωση) που έγκαιρα προειδοποιούσαν για το σκοπό αυτών των πολιτικών;  
Αποπροσανατολίζουν και καλλιεργούν αυταπάτες, πως υπεύθυνη για τα δεινά των εργαζομένων είναι απλά μία κυβέρνηση, στην συγκεκριμένη περίπτωση η δικομματική ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, αθωώνοντας την τάξη που τα συμφέροντά της εξυπηρετούν αυτοί οι διαχειριστές του συστήματος, δηλαδή τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Μας καλούν να κυνηγάμε χίμαιρες για έναν καλό και  ανθρώπινο καπιταλισμό, που θα προκύψει με αλλαγή "διαχειριστή" στην κυβέρνηση! 
Καλούμε τους εργαζόμενους  να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να γυρίσουν την πλάτη σε αυτές τις σάπιες συνδικαλιστικές δυνάμεις που τους οδηγούν χρόνια τώρα από ήττα σε ήττα. Τα παιχνίδια τους  σε βάρος των εργαζομένων και μάλιστα σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές δεν θα περάσουν.
Ζητάμε άμεσα:
Να συνεδριάσουν  τα Δ.Σ. όλων των σωματείων  του Δήμου
Να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις και να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι πως θα οργανώσουν καλύτερα την πάλη τους και την συμμετοχή τους στην Γενική Απεργία της 6 Νοέμβρη.
ΠΑΤΡΑ 18-1

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου