ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ "MARKET IN"

30.4.13
Το σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες Ν. Αχαΐας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του Θανάση Αλεξόπουλου, εμποροϋπαλλήλου 42 χρόνων, πατέρα δύο μικρών παιδιών, που σκοτώθηκε ενώ δούλευε στα καταστήματα “Market in” στην Ακράτα Αιγιάλειας. 
Ο συνάδελφος που χαροπάλευε στο νοσοκομείο από την προηγούμενη Τετάρτη, τελικά δεν άντεξε το ισχυρό χτύπημα που δέχτηκε στο κεφάλι ενώ εκτελούσε εργασία που δεν ήταν στα καθήκοντά του, και η εργοδοσία του είχε επιβάλλει να την κάνει. Ο συνάδελφος προστίθεται στα αμέτρητα θύματα της εργοδοτικής ασυδοσίας που προκειμένου να επιτύχουν το μέγιστο δυνατό οικονομικό κέρδος για τις επιχειρήσεις τους δεν διστάζουν να θυσιάσουν ανθρώπινες ζωές εργαζομένων. Η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι μία εκ των πολλών επιχειρήσεων που εφαρμόζει την υπερεντατικοποίηση στην εργασία, αμείβοντας τους εργαζόμενους με πενιχρούς μισθούς, και αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που της προσφέρει η κυβέρνηση. 
Καλούμε την εργατική τάξη να σηκώσει ανάστημα, να βάλουμε τέλος στα σύγχρονα κάτεργα. Να μην επιτρέψουμε να χυθεί άλλο αίμα, για να πλουτίζουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Να σταματήσουμε να κάνουμε θυσίες που τελικά δεν εξασφαλίζουν ούτε την ίδια μας τη ζωή. Αντίσταση και ανυπακοή μέσα στους χώρους δουλειάς, διεκδίκηση από μας τους εργαζόμενους όλων όσων μας ανήκουν, ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων που στηρίζουν την ΕΕ, ενάντια σε όσους πουλάνε το παραμύθι ότι μπορεί να συνυπάρξουν κέρδη για το κεφάλαιο και ασφάλεια - σύγχρονα δικαιώματα για τους εργαζόμενους. 
Καλούμε την εργατική τάξη μέσα στους χώρους δουλειάς μαζί με το ΠΑΜΕ και το ταξικό κίνημα να κάνουν δικιά τους υπόθεση την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας τους. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ: 
• Να διερευνηθούν οι συνθήκες και οι αιτίες του ατυχήματος και να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες στους υπευθύνους. 
• Να βγει άμεσα το πόρισμα ευθυνών και να παρθούν μέτρα για την προστασία της οικογένειάς του συναδέλφου που σκοτώθηκε. 
• Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή παραπέρα ατυχημάτων, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής & ασφάλειας. 

 ΜΗΝ ΜΑΤΩΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ 

 Από τη Διοίκηση

Αλληλεγγύη ΠΑΜΕ-ΠΣΟ για τους εργάτες γης της Μανωλάδας

29.4.13

Οι εργάτες γης από το Μπαγκλαντές και άλλες χώρες βιώνουν καθημερινά την βαθιά ταξική εκμετάλλευση. Δουλεύοντας για μήνες απλήρωτοι, αναγκασμένοι να είναι ουσιαστικά πεταμένοι, σε ανθυγιεινά- άκρως επικίνδυνα πλαστικά καταλύματα, μέσα στα χωράφια, δίπλα σε καλύβες ζώων. 
Προσπαθούν να επιβιώσουν, προσπαθούν να διεκδικήσουν τα μεροκάματα τους, τον καθημερινό τους μόχθο. Η απάντηση των εργοδοτών φτάνει μέχρι του σημείου της δολοφονικής επίθεσης. Συνεχίζουν την εκμετάλλευση και τον αποκλεισμό από το δικαίωμα εργασίας όσων μεταναστών, τολμούν και σηκώνουν τη σημαία της διεκδίκησης. 
Το ΠΑΜΕ για άλλη μια φορά, με την παρουσία της ΠΣΟ εξέφρασε την έμπρακτη ταξική αλληλεγγύη στους εργάτες γης της Μανολάδας 
Τα τρόφιμα που μετέφερε και που ξεπερνούσαν τον 1.5 τόνο είναι απλώς ένα δείγμα για τη στάση των ταξικών δυνάμεων στα καθημερινά προβλήματα της επιβίωσης δεμένα με την ανάγκη οργάνωσης, διεκδίκησης και αντίστασης στο σύστημα και τους μηχανισμούς που κερδίζουν από την εκμετάλλευση των εργατών στην στην Ελλάδα, στην Εύρώπη, στο Μπαγκλαντές και σε όλο τον κόσμο. 
Τα συνθήματα μας 
«Ένας για όλους, όλοι για έναν» 
 «Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε» 
 «Έλληνες και ξένοι εργάτες Ενωμένοι» 
 έδωσαν πραγματικά φτερά στους αποφασισμένους πια να αγωνιστούν οργανωμένα, εργάτες γης. Η εκβιαστική ενέργεια του εργοδότη να προσλάβει άλλους καταφρονεμένους για να σπάσει το ηθικό όσων διεκδικούν το δικαίωμα στην επιβίωση, θα συναντήσει το μέτωπο αλληλεγγύης των ταξικών δυνάμεων. 
Η απαίτηση μας να πληρωθούν άμεσα από την μεγαλοεργοδοσία, τα δεδουλευμένα τους που ξεπερνούν τα 200.000 ευρώ και να δεσμευτεί ο Υπουργός εργασίας ότι θα πάρει μέτρα για να σταματήσει το καθεστώς της σύγχρονης δουλείας, είναι απαίτηση όλων των μεταναστών εργατών σ’ ολόκληρη τη χώρα, όχι μόνο στη Μανωλάδα 
Καλούμε τα συνδικάτα, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες, συνδικαλιστικές οργανώσεις , να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους, τη στήριξη τους στους αποκλεισμένους από την εργοδοσία εργάτες. Να θυμίσουν στα μέλη τους ότι η τακτική του Μάνεση που πλήρωνε κανονικά, τους εργάτες στο Βόλο –μόνο- για όσο καιρό ήθελε να χτυπήσει την απεργία των εργατών στη Χαλυβουργία της Αθήνας, είναι ίδια και γνωστή σε όλους τους εργοδότες. Θέλουν να μας βάζουν σε αντίπαλα στρατόπεδα για να σφαχτούμε μεταξύ μας. Να μην τους κάνουμε τη χάρη.
Ο αγώνας ελλήνων και μεταναστών είναι ενιαίος κόντρα στον κοινό μας αντίπαλο. Κόντρα στην εργοδοσία, τα μονοπώλια, το καπιταλιστικό σύστημα που γεννάει τη φτώχεια, την ανεργία, τη μετανάστευση, την εξαθλίωση. 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ ΣΤΗ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 10.30π.μ.



ΓΡΑΦΕΙΑ: ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 162 – ΤΗΛ: 2613 015765
WEB: HTTP://PAMEPATRAS.BLOGSPOT.COM – EMAIL: PAMEPATRAS@GMAIL.COM

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ ΣΤΗ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 10.30π.μ.
Oι εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγου δείχνουν το δρόμο των αγώνων απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι
Κάντε την απεργία της πρωτομαγιάς, μέρα αγωνιστικής διεκδίκησης και εκδήλωσης της αγανάκτησης και της οργής σας. Πυκνώστε τις γραμμές των σωματείων, μπείτε στους συλλογικούς αγώνες με πίστη στο δίκιο σας. Να πούμε όχι στα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα, στη σύγχρονη δουλεία. Να βροντοφωνάξουμε πως «δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε».
Η πρωτομαγιά είναι μέρα αγώνα! Μέρα διεθνιστικής αλληλεγγύης βαμμένη με το αίμα των εργατών του Σικάγου, των αμέτρητων θυσιών και των αναρίθμητων ηρώων της εργατικής τάξης που έπεσαν στις συγκρούσεις της ταξικής πάλης. Μέρα που οι εργάτες σε όλο τον κόσμο δείχνουν τις γροθιές τους, επιδεικνύουν στους εκμεταλλευτές τη δύναμη τους. Μέρα που προβάλλονται τα σύγχρονα αιτήματα των εργαζομένων για αξιοπρεπή ζωή, αιτήματα ανακούφισης της εργατικής οικογένειας από τα βάρβαρα μέτρα των μονοπωλίων και του πολιτικού προσωπικού τους.
Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δε χαρίστηκαν, δεν παραχωρήθηκαν από τους εκμεταλλευτές, από κυβερνήσεις και κοινοβούλια. Κατακτήθηκαν με αδιάκοπους σκληρούς αγώνες, με οργάνωση και αντοχή.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! Η 1η ΜΑΗ είναι απεργία.
Τα μηνύματα της πρωτομαγιάς να μπουν μέσα στους τόπους δουλειάς. Να περάσουν τις πύλες των εργοστασίων, να γίνουν μάθημα σε κάθε σχολείο και σχολή.
Οι σταθεροί σχεδιασμοί ευνουχισμού της εργατικής πρωτομαγιάς και η προσπάθεια εκφυλισμού της, από την εργοδοσία και την κυβέρνηση, δε θα περάσει! Ο τρόμος που νιώθουν μπροστά στο δέος των αγώνων που βάζουν σε κίνδυνο την κυριαρχία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, να μεγαλώσει. Η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού έχει το δίκιο και τη δύναμη να ανατρέψει σχεδιασμούς, να δημιουργήσει τριγμούς στην εξουσία των εκμεταλλευτών μας.
Όχι άλλες θυσίες για τα συμφέροντά τους!
Ανάπτυξη για το λαό και όχι για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Είναι καθήκον σήμερα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να πάρουμε την ατομική και συλλογική ευθύνη. Η ανακούφιση και η λύτρωση από τη θηλιά στο λαιμό της εργατικής-λαϊκής οικογένειας δε θα έρθει αυτόματα, δε θα πραγματοποιηθεί μονομιάς. Δε θα γίνει χωρίς την παρέμβαση του λαού στις εξελίξεις, τη συμμετοχή των εργαζομένων στις συλλογικές διαδικασίες, την οργάνωση στα σωματεία, τη σύγκρουση στους τόπους δουλειάς. Στις σημερινές συνθήκες υπάρχουν αιτήματα αναχαίτισης της επίθεσης που απαντούν στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Αιτήματα που πρέπει να γίνουν κτήμα των εργαζομένων, να μπουν στη ζωή των σωματείων, να παλεύονται χωρίς ηττοπάθεια στα εργοστάσια και στους τόπους δουλειάς.
Εμείς έχουμε τη δύναμη! Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά!
Δεν υπάρχει βήμα πίσω από το αίτημα για σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους και όλες, με κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, με υπεράσπιση του λαϊκού εισοδήματος. Κανένας εργαζόμενος να μη δουλεύει χωρίς συλλογική σύμβαση. Να καταργηθεί ο άθλιος διαχωρισμός των εργαζομένων με βάση την ηλικία. Κανένας νέος εργάτης να μη δουλεύει για ψίχουλα, κανένας εργαζόμενος σπουδαστής με βάση την πρακτική του να μη δουλεύει για ένα κομμάτι ψωμί. Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων ανεργίας, της τζάμπα εργασίας στις επιχειρήσεις, της δουλειάς χωρίς δικαιώματα με ημερομηνία λήξης. Να δυναμώσει το πλέγμα προστασίας της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, της εργαζόμενης γυναίκας. Να αγωνιστούμε για σύγχρονη αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους, για δημόσια και δωρεάν Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες
Να υπερασπιστούμε τα ταξικά μας αδέλφια, να δυναμώσει η κοινή οργάνωση και πάλη Ελλήνων και μεταναστών κατά της βαρβαρότητας και της εξουσίας των μονοπωλίων. Να αντιπαλέψουμε ενωμένα κάθε επίθεση της μεγαλοεργοδοσίας όπως αυτή εκδηλώθηκε από τους μεγαλοτσιφλικάδες της Μανωλάδας απέναντι στους εργάτες γης που ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους και δέχτηκαν σφαίρες. Να σταθούμε ενάντια στον ρατσισμό και την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, ενάντια στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού και του πολέμου. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό από τη δύναμη του εργατικού λαϊκού κινήματος!
Σήμερα χρειάζεται κίνημα που θα πετάξει από πάνω του τα παραπλανητικά συνθήματα για δήθεν καλύτερη διαπραγμάτευση με την ΕΕ, για πιο ανθρώπινη διαχείριση του εκμεταλλευτικούς συστήματος. Χρειάζεται κίνημα ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής του ευρωμονόδρομου και των μνημονίων, καμιά αναγνώριση από το λαό του χρέους και των ελλειμμάτων, έξοδο από την λυκοσυμμαχία της ΕΕ.
Κίνημα οργανωμένο και προσανατολισμένο απέναντι στην εργοδοσία, τους νόμους και το κράτος της, μαζικό, οργανωμένο στον τόπο δουλειάς και τον κλάδο. Κίνημα απαλλαγμένο από τους ανθρώπους της εργοδοσίας, που θα στηρίζεται και θα αναπτύσσει την κοινωνική συμμαχία, που δε θα παλεύει μόνο για επιμέρους, προσωρινές και αμφίβολες βελτιώσεις αλλά για το σύνολο των αναγκών της λαϊκής-εργατικής οικογένειας, κίνημα που θα βάζει στην ημερήσια διάταξη το ερώτημα ποιος είναι ο παραγωγός του πλούτου, να φέρνει στην επιφάνεια το ερώτημα ή εμείς ή τα μονοπώλια.
Να συγχρονιστεί το βήμα των εργαζομένων με το βήμα όλων όσων πλήττονται και βασανίζονται από τη δικτατορία των μονοπωλίων.
Στον κόκκινο δρόμο των εργατών του Σικάγου και των αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας, συνεχίζουμε ανυποχώρητα για την οργάνωση του λαού μας.
Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ ΣΤΗ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 10.30π.μ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

26.4.13


Π.Α.ΜΕ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Γραμματεία Αχαΐας
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 162 – ΤΗΛ: 2613 015765

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ


            Η γραμματεία νομού Αχαΐας του Π.Α.ΜΕ το Σάββατο 27-4-2013 στις 7.30 μ.μ στο Μέγαρο Λόγου & Τέχνης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά διοργανώνει Εκδήλωση με Παρουσίαση βιβλίου του Γιώργου Μαυρίκου (Γ. Γραμματέα της Π.Σ.Ο) Παγκόσμιας – Συνδικαλιστικής– Ομοσπονδίας με τίτλο: «Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα 1918 – 1948.  Δύο γραμμές σε διαρκή  αντιπαράθεση»



Oι εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγου δείχνουν το δρόμο των αγώνων απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά.

Να συγχρονιστεί το βήμα των εργαζομένων με το βήμα όλων όσων πλήττονται και βασανίζονται από τη δικτατορία των μονοπωλίων.

Στον κόκκινο δρόμο των εργατών του Σικάγου και των αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας, συνεχίζουμε ανυποχώρητα για την οργάνωση του λαού μας.
      

«Δεν ανοίγουμε σήμερα δε δουλεύουμε
γιορτή έχουμε
ξόδι έχουμε κόκκινα πουκάμισα κόκκινα γαρίφαλα. 

Μην τους φοβάσαι στο φόβο σου ποντάρουν»
(Γιάννης Ρίτσος)


Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά!


 

Eργοδοτικό έγκλημα στο σούπερ μαρκετ "Market in"

25.4.13
Το σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες Ν. Αχαΐας καταγγέλλει το εργοδοτικό έγκλημα που έγινε στο σούπερ μαρκετ “Market in” στην Αιγείρα. Ο συνάδελφος Θανάσης Αλεξόπουλος, 42 χρόνων, πατέρας δύο μικρών παιδιών τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο κεφάλι. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εντατικοποίησης, των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας που εφαρμόζει η μεγαλοεργοδοσία για να αυξάνει τα κέρδη της.
Στον καπιταλισμό ο εργάτης και γενικά ο εργαζόμενος λαός, ενώ είναι ο παραγωγός του πλούτου αντιμετωπίζεται ως κόστος γι’ αυτό τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, οι προληπτικοί έλεγχοι, αντιμετωπίζονται από τους καπιταλιστές ιδιοκτήτες, τους πολιτικούς τους εκπροσώπους και το κράτος τους ως κόστος όπως γίνεται και με τους μισθούς, την ασφάλιση, την υγεία, την παιδεία κ.α με αποτέλεσμα να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα οι ζωές των εργατών.
Το ζήτημα της υπεράσπισης της ζωής των εργαζομένων πρέπει να γίνει υπόθεση του κάθε εργαζόμενου. Χρειάζεται να βγουν τα απαραίτητα συμπεράσματα, να συμπορευτούμε με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το Π.Α.ΜΕ, να αντιπαλέψουμε την αντεργατική πολιτική ΕΕ, κυβέρνησης, πλουτοκρατίας.
Καλούμε την εργατική τάξη να σηκώσει ανάστημα, να βάλουμε τέλος στα σύγχρονα κάτεργα. Αντίσταση και ανυπακοή μέσα στους χώρους δουλειάς, διεκδίκηση από τους εργάτες όλων όσων τους ανήκουν ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων που στηρίζουν την ΕΕ, ενάντια σε όσους πουλάνε το παραμύθι ότι μπορεί να συνυπάρξουν κέρδη για το κεφάλαιο και ασφάλεια - σύγχρονα δικαιώματα για τους εργαζόμενους. Οι καπιταλιστές ιδιοκτήτες αυξάνουν τα κέρδη τους με το αίμα των εργατών. Καλούμε την εργατική τάξη μέσα στους χώρους δουλειάς μαζί με το ΠΑΜΕ και το ταξικό κίνημα να κάνουν δικιά τους υπόθεση την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας τους.
Απαιτούμε:
  • Να διερευνηθούν εδώ και τώρα οι συνθήκες και οι αιτίες του ατυχήματος και να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες στους υπευθύνους.
  • Να βγει άμεσα το πόρισμα ευθυνών και να παρθούν μέτρα για την αποκατάσταση της υγείας του συναδέλφου, και προστασίας για την οικογένεια του.
  • Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή παραπέρα ατυχημάτων, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής & ασφάλειας.
Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στην οικογένεια και τους συναδέλφους του Θανάση Αλεξόπουλου.

Από τη Διοίκηση

ΕΚΔΗΛΩΣΗ 1η ΜΑΗ





 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Η γραμματεία νομού Αχαΐας του Π.Α.ΜΕ το Σάββατο 27-4-2013 στις 7.30 μ.μ στο Μέγαρο Λόγου & Τέχνης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά διοργανώνει Εκδήλωση με Παρουσίαση βιβλίου του Γιώργου Μαυρίκου (Γ. Γραμματέα της Π.Σ.Ο) Παγκόσμιας – Συνδικαλιστικής– Ομοσπονδίας με τίτλο: «Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα 1918 – 1948.  Δύο γραμμές σε διαρκή  αντιπαράθεση»  
Oι εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγου δείχνουν το δρόμο των αγώνων απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά.  
Να συγχρονιστεί το βήμα των εργαζομένων με το βήμα όλων όσων πλήττονται και βασανίζονται από τη δικτατορία των μονοπωλίων.
Στον κόκκινο δρόμο των εργατών του Σικάγου και των αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας, συνεχίζουμε ανυποχώρητα για την οργάνωση του λαού μας. 
«Δεν ανοίγουμε σήμερα δε δουλεύουμε
γιορτή έχουμε
ξόδι έχουμε κόκκινα πουκάμισα κόκκινα γαρίφαλα. 

Μην τους φοβάσαι στο φόβο σου ποντάρουν»
(Γιάννης Ρίτσος)

Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά!  



 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

23.4.13

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ ΣΤΗ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 10.30π.μ.

22.4.13
Γραμματεία Αχαΐας
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 162 – ΤΗΛ: 2613 015765
WEB: HTTP://PAMEPATRAS.BLOGSPOT.COM – EMAIL: PAMEPATRAS@GMAIL.COM

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ ΣΤΗ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 10.30π.μ.
Oι εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγου δείχνουν το δρόμο των αγώνων απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι
Κάντε την απεργία της πρωτομαγιάς, μέρα αγωνιστικής διεκδίκησης και εκδήλωσης της αγανάκτησης και της οργής σας. Πυκνώστε τις γραμμές των σωματείων, μπείτε στους συλλογικούς αγώνες με πίστη στο δίκιο σας. Να πούμε όχι στα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα, στη σύγχρονη δουλεία. Να βροντοφωνάξουμε πως «δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε».
Η πρωτομαγιά είναι μέρα αγώνα! Μέρα διεθνιστικής αλληλεγγύης βαμμένη με το αίμα των εργατών του Σικάγου, των αμέτρητων θυσιών και των αναρίθμητων ηρώων της εργατικής τάξης που έπεσαν στις συγκρούσεις της ταξικής πάλης. Μέρα που οι εργάτες σε όλο τον κόσμο δείχνουν τις γροθιές τους, επιδεικνύουν στους εκμεταλλευτές τη δύναμη τους. Μέρα που προβάλλονται τα σύγχρονα αιτήματα των εργαζομένων για αξιοπρεπή ζωή, αιτήματα ανακούφισης της εργατικής οικογένειας από τα βάρβαρα μέτρα των μονοπωλίων και του πολιτικού προσωπικού τους.
Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δε χαρίστηκαν, δεν παραχωρήθηκαν από τους εκμεταλλευτές, από κυβερνήσεις και κοινοβούλια. Κατακτήθηκαν με αδιάκοπους σκληρούς αγώνες, με οργάνωση και αντοχή.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! Η 1η ΜΑΗ είναι απεργία.
Τα μηνύματα της πρωτομαγιάς να μπουν μέσα στους τόπους δουλειάς. Να περάσουν τις πύλες των εργοστασίων, να γίνουν μάθημα σε κάθε σχολείο και σχολή.
Οι σταθεροί σχεδιασμοί ευνουχισμού της εργατικής πρωτομαγιάς και η προσπάθεια εκφυλισμού της, από την εργοδοσία και την κυβέρνηση, δε θα περάσει! Ο τρόμος που νιώθουν μπροστά στο δέος των αγώνων που βάζουν σε κίνδυνο την κυριαρχία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, να μεγαλώσει. Η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού έχει το δίκιο και τη δύναμη να ανατρέψει σχεδιασμούς, να δημιουργήσει τριγμούς στην εξουσία των εκμεταλλευτών μας.
Όχι άλλες θυσίες για τα συμφέροντά τους!
Ανάπτυξη για το λαό και όχι για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Είναι καθήκον σήμερα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να πάρουμε την ατομική και συλλογική ευθύνη. Η ανακούφιση και η λύτρωση από τη θηλιά στο λαιμό της εργατικής-λαϊκής οικογένειας δε θα έρθει αυτόματα, δε θα πραγματοποιηθεί μονομιάς. Δε θα γίνει χωρίς την παρέμβαση του λαού στις εξελίξεις, τη συμμετοχή των εργαζομένων στις συλλογικές διαδικασίες, την οργάνωση στα σωματεία, τη σύγκρουση στους τόπους δουλειάς. Στις σημερινές συνθήκες υπάρχουν αιτήματα αναχαίτισης της επίθεσης που απαντούν στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Αιτήματα που πρέπει να γίνουν κτήμα των εργαζομένων, να μπουν στη ζωή των σωματείων, να παλεύονται χωρίς ηττοπάθεια στα εργοστάσια και στους τόπους δουλειάς.
Εμείς έχουμε τη δύναμη! Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά!
Δεν υπάρχει βήμα πίσω από το αίτημα για σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους και όλες, με κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, με υπεράσπιση του λαϊκού εισοδήματος. Κανένας εργαζόμενος να μη δουλεύει χωρίς συλλογική σύμβαση. Να καταργηθεί ο άθλιος διαχωρισμός των εργαζομένων με βάση την ηλικία. Κανένας νέος εργάτης να μη δουλεύει για ψίχουλα, κανένας εργαζόμενος σπουδαστής με βάση την πρακτική του να μη δουλεύει για ένα κομμάτι ψωμί. Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων ανεργίας, της τζάμπα εργασίας στις επιχειρήσεις, της δουλειάς χωρίς δικαιώματα με ημερομηνία λήξης. Να δυναμώσει το πλέγμα προστασίας της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, της εργαζόμενης γυναίκας. Να αγωνιστούμε για σύγχρονη αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους, για δημόσια και δωρεάν Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες
Να υπερασπιστούμε τα ταξικά μας αδέλφια, να δυναμώσει η κοινή οργάνωση και πάλη Ελλήνων και μεταναστών κατά της βαρβαρότητας και της εξουσίας των μονοπωλίων. Να αντιπαλέψουμε ενωμένα κάθε επίθεση της μεγαλοεργοδοσίας όπως αυτή εκδηλώθηκε από τους μεγαλοτσιφλικάδες της Μανωλάδας απέναντι στους εργάτες γης που ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους και δέχτηκαν σφαίρες. Να σταθούμε ενάντια στον ρατσισμό και την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, ενάντια στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού και του πολέμου. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό από τη δύναμη του εργατικού λαϊκού κινήματος!
Σήμερα χρειάζεται κίνημα που θα πετάξει από πάνω του τα παραπλανητικά συνθήματα για δήθεν καλύτερη διαπραγμάτευση με την ΕΕ, για πιο ανθρώπινη διαχείριση του εκμεταλλευτικούς συστήματος. Χρειάζεται κίνημα ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής του ευρωμονόδρομου και των μνημονίων, καμιά αναγνώριση από το λαό του χρέους και των ελλειμμάτων, έξοδο από την λυκοσυμμαχία της ΕΕ.
Κίνημα οργανωμένο και προσανατολισμένο απέναντι στην εργοδοσία, τους νόμους και το κράτος της, μαζικό, οργανωμένο στον τόπο δουλειάς και τον κλάδο. Κίνημα απαλλαγμένο από τους ανθρώπους της εργοδοσίας, που θα στηρίζεται και θα αναπτύσσει την κοινωνική συμμαχία, που δε θα παλεύει μόνο για επιμέρους, προσωρινές και αμφίβολες βελτιώσεις αλλά για το σύνολο των αναγκών της λαϊκής-εργατικής οικογένειας, κίνημα που θα βάζει στην ημερήσια διάταξη το ερώτημα ποιος είναι ο παραγωγός του πλούτου, να φέρνει στην επιφάνεια το ερώτημα ή εμείς ή τα μονοπώλια.
Να συγχρονιστεί το βήμα των εργαζομένων με το βήμα όλων όσων πλήττονται και βασανίζονται από τη δικτατορία των μονοπωλίων.
Στον κόκκινο δρόμο των εργατών του Σικάγου και των αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας, συνεχίζουμε ανυποχώρητα για την οργάνωση του λαού μας.
Η γραμματεία νομού Αχαΐας του Π.Α.ΜΕ το Σάββατο 27-4-2013 στις 7.30 μ.μ στο Μέγαρο Λόγου & Τέχνης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά διοργανώνει Εκδήλωση με Παρουσίαση  βιβλίου του Γιώργου Μαυρίκου (Γ. Γραμματέα της Π.Σ.Ο) Παγκόσμια – Συνδικαλιστική – Ομοσπονδία
με τίτλο: «Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα 1918 – 1948. Δύο γραμμές σε διαρκή αντιπαράθεση»
Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ ΣΤΗ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 10.30π.μ.

Η 1Η ΜΑΗ δεν είναι ΑΡΓΙΑ είναι ΑΠΕΡΓΙΑ.



Η 1Η ΜΑΗ δεν είναι ΑΡΓΙΑ είναι ΑΠΕΡΓΙΑ.

Οι εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγου δείχνουν το δρόμο των αγώνων απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ Νομού Αχαΐας  σας καλεί να συμμετέχετε όλοι και όλες στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Π.Α.ΜΕ τη μεγάλη Τετάρτη  1Η ΜΑΗ 10.30 Π.Μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
Η 1η Μάη συμβολίζει τους μακρόχρονους και σκληρούς αγώνες της εργατικής τάξης, από το Σικάγο του 1886 έως σήμερα, με τους οποίους κατακτήθηκε κάθε εργατικό δικαίωμα. Συμβολίζει τις θυσίες που κατέβαλαν χιλιάδες πρωτοπόροι εργάτες και εργάτριες στην πάλη ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση. Δεν είναι μόνο μια μέρα τιμής και μνήμης, αλλά αποτελεί παρακαταθήκη που διδάσκει, διαπαιδαγωγεί και παραδειγματίζει. Το μήνυμά της είναι φάρος για τους σημερινούς αγώνες, ενάντια στην πολιτική που πτωχεύει το λαό, που τον ρίχνει στη φτώχεια και την ανεργία. Είναι πάντα επίκαιρη, εμπνέει και καθοδηγεί την πάλη της εργατικής τάξης, ενάντια στο σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλει η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ νομού Αχαΐας  καταδικάζει τη μεθόδευση της κυβέρνησης για τη μεταφορά της Πρωτομαγιάς. Κήρυξε απεργία για την 1η ΜΑΗ, γιατί η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι απεργία, είναι τιμή της παγκόσμιας  εργατικής τάξης.  Δεν την παραχωρούμε στους σχεδιασμούς της συγκυβέρνησης. Καλούμε  τους συναδέλφους, να κάνουν δική τους υπόθεση την περιφρούρηση της απεργίας, την οργάνωση και τη μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση.
Η κρίση βαθαίνει και η επίθεση δυναμώνει ισοπεδώνοντας κάθε εργατικό δικαίωμα, τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Η κυβέρνηση με όχημα τους λεγόμενους επιόρκους επιχειρεί να δικαιολογήσει τις χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, που έχουν ήδη δρομολογήσει. Ε.Ε., τρόικα, κυβέρνηση έχουν στόχο να σβήσουν κάθε έννοια σταθερής εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Έχουν γεμίσει ήδη τους δήμους με εργαζόμενους μέσω Μ.Κ.Ο για ένα κομμάτι ψωμί για 5 μήνες και μετά ξανά στην ανεργία. Προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς στις ιδιωτικοποιήσεις, που είναι βασικό φιλέτο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Οι ιδιωτικοποιήσεις φέρνουν τις χιλιάδες απολύσεις, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα τσακισμένα μεροκάματα και εργατικά δικαιώματα.
Στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πρέπει οι εργαζόμενοι να συνειδητοποιήσουν ότι η μοίρα τους είναι κοινή. Έχουν καθήκον και συμφέρον να παλέψουν από κοινού για το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά, με σύγχρονα δικαιώματα για όλους, να απλωθεί δίχτυ προστασίας για όλους τους ανέργους, να μη μείνει καμιά λαϊκή οικογένεια απροστάτευτη απέναντι στη φοροεπιδρομή, στην επίθεση των τραπεζών.
Κανένας να μην αρκεστεί στα ψίχουλα ελεημοσύνης που μοιράζουν οι Δήμαρχοι, οι Μ.Κ.Ο και η εκκλησιά. Αλληλεγγύη, οργάνωση της πάλης για να ζούμε με αξιοπρέπεια από τη δουλειά μας.
Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προστεθεί και η προσπάθεια της κυβέρνησης να εκφυλίσουν την Πρωτομαγιά. Το νόημα της Πρωτομαγιάς και  το περιεχόμενό της δε θα αφήσουμε να το μαγαρίζουν κυβέρνηση και τρόικα. Το κίνημά μας έχει ένα δρόμο – μια διέξοδο: φιλολαϊκή ανάπτυξη με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες και όχι το κέρδος των τραπεζιτών και των βιομηχάνων.
Κίνημα πάλης ενάντια στον κυβερνητικό συνδικαλισμό. 
Εργατικό κίνημα που δεν θα το χρησιμοποιεί το σύστημα ως γρανάζι, που θα βάζει πλάτες για να φύγει η σημερινή κυβέρνηση και να έρθει μια άλλη, με το λαό και τις ανάγκες του στη γωνία. Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς πρέπει να το διαφεντεύουμε – όχι τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις τους.
Ναι, θέλουμε κίνημα καρφί στο μάτι της πλουτοκρατίας και των συνδικαλιστικών ηγεσιών που τα «μαζεύουν και τα διπλώνουν». Κίνημα που ως σημαία του έχει το μόνο δίκαιο αίτημα: Μονομερή διαγραφή του χρέους, ο λαός κυρίαρχος  του πλούτου που παράγει. Η 1η Μάη είναι η ιστορία των εργαζομένων και μας καλεί:
Καμιά υποταγή, κανένα συγχωροχάρτι σε αυτήν τη βαρβαρότητα. Μπορούμε να ζήσουμε καλυτέρα. Όταν εμείς το αποφασίσουμε να συγκρουστούμε με την πολιτική των μονοπωλίων, της συγκυβέρνησης, της Ε.Ε., του ΔΝΤ. 
Όλοι στον αγώνα για μια ζωή αντάξια της δουλειάς μας και των αναγκών μας. Για να γίνει η εργατική τάξη δύναμη ανατροπής και εξουσίας.

   Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά – εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά.

Η Διοίκηση του Συνδικάτου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ


                           
                                   ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ


Δεν ανοίγουμε σήμερα δε δουλεύουμε
γιορτή έχουμε
ξόδι έχουμε κόκκινα πουκάμισα κόκκινα γαρίφαλα. 

Μην τους φοβάσαι στο φόβο σου ποντάρουν
(Γιάννης Ρίτσος)
Η γραμματεία νομού Αχαΐας του Π.Α.ΜΕ
το Σάββατο 27-4-2013 στις 7.30 μ.μ
στο Μέγαρο Λόγου & Τέχνης,
στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά
διοργανώνει Εκδήλωση με Παρουσίαση βιβλίου
του Γιώργου Μαυρίκου (Γ. Γραμματέα της Π.Σ.Ο)
Παγκόσμιας – Συνδικαλιστικής – Ομοσπονδίας
με τίτλο: «Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα 1918 – 1948.
Δύο γραμμές σε διαρκή αντιπαράθεση»


Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά!





ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ ΣΤΗΝ ΜΑΝΩΛΑΔΑ

18.4.13

Οι μετανάστες εργάτες γης στη Μανωλάδα εκτός από την κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία που δέχονται καθημερινά, τη δουλειά χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και χωρίς ασφάλιση, τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης και έλλειψης κάθε μέτρου υγιεινής χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χθες δέχτηκαν δολοφονική επίθεση με πυροβολισμούς από μεγαλοϊδιοκτήτες γης και ανθρώπους-μπράβους της εργοδοσίας με αποτέλεσμα τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.
Xρόνια τώρα οι σύγχρονοι τσιφλικάδες – μεγαλοπαραγωγοί με την κάλυψη κυβέρνησης και δικαιοσύνης δρουν ανεξέλεγκτοι. Έχουν δημιουργήσει ένα σύγχρονο κολαστήριο με εργασιακές σχέσεις δουλείας, πρότυπο σκλαβοπάζαρο προηγούμενων αιώνων. Οι σύγχρονοι είλωτες στη Μανωλάδα εργάζονται σε αποπνικτική ατμόσφαιρα, πληρώνουν νοίκι στους εκμεταλλευτές τους μένοντας σε παραπήγματα και πρόχειρους καταυλισμούς χωρίς νερό, χωρίς ρεύμα, στοιβαγμένοι στο σωρό.
Στην τυφλή βία των τσιφλικάδων και των μπράβων τους, στα σύγχρονα εργατικά κάτεργα που έχουν στηθεί στη Μανωλάδα τόσο η κυβέρνηση όσο και οι τοπικές αρχές έχουν καθοριστικό ρόλο. Κανείς δε μπορεί να πει ότι δεν ήξερε. Η χθεσινή δολοφονική ενέργεια ακουμπά πάνω στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, δίνοντας αέρα στα πανιά της εργοδοσίας, να πράττει και να «εκτελεί κατά ριπάς».
Οι εργάτες γης χθες πήγαν και ζήτησαν το αυτονόητο! Να πάρουν τα καθυστερημένα δεδουλευμένα τους. Όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τρεις μπράβους ενός μεγαλοτσιφλικά συνάντησαν καταιγισμό πυρών από καραμπίνες και περίστροφα. 33 εργάτες γης χτυπήθηκαν από τις σφαίρες σε ζωτικά όργανα ενώ οι υπόλοιποι άρχισαν να τρέχουν προς τα χωράφια για να γλυτώσουν από τα φονικά πυρά.    
Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη, όπως πάντα, έτσι και τώρα, θα κινηθούν γοργά για να τιμωρήσουν τους ενόχους.
Επειδή για τον κάθε εκμεταλλευτή, θεός είναι το κέρδος. Επειδή είναι αδίστακτοι και γιατί οι μετανάστες εργάτες αποτελούν κομμάτι της εργατικής τάξης της χώρας μας, το πιο εκμεταλλευόμενο. Η δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί με μαύρη ανασφάλιστη εργασία δεν αφορά πλέον μόνο τους μετανάστες αλλά γενικεύεται.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την εγκληματική δράση των μεγαλοτσιφλικάδων της Μανωλάδας. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη από τα σωματεία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Να πυκνώσουν οι αγώνες και η αφοβία μπροστά στην εργοδοτική-εγκληματική αυθαιρεσία. Κανένας μόνος του!
Αν δε σηκώσουμε κεφάλι δε θα αργήσει να έρθει και η σειρά όλων όσων δίνουν ανοχή στην εργοδοτική τρομοκρατία και στο ρατσισμό.  

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΙΑΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ






ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

12.4.13
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ 
Τα τελευταία χρόνια στα δημόσια νοσοκομεία επιχειρούν να εδραιώνεται η αντίληψη πως, αν το νοσοκομείο δεν πουλάει υπηρεσίες και θεραπεία, δε θα μπορεί να επιβιώσει. Συμβιβασμένες, αλλά και πιο ...αγωνιστικές στα συνθήματα συνδικαλιστικές παρατάξεις την καλλιεργούν αυτήν την αντίληψη με κάθε ευκαιρία: «Κλείνουμε τις εφημερίες, αφού δεν τις πληρωνόμαστε», «Δε διεκδικούμε περισσότερη χρηματοδότηση και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, γιατί αυτό θα γίνει ...στη δευτέρα παρουσία», «Να γίνονται απογευματινά ιατρεία για όσους έχουν οικονομική δυνατότητα», «Αν δεν έχει έσοδα το νοσοκομείο πώς θα πληρωνόμαστε;», «Θα κλείσει το νοσοκομείο και θα χάσουμε τις δουλειές μας». 
Τις αντιλήψεις καλλιεργούν και οι πλειοψηφούσες παρατάξεις (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων ‘Ο Ιπποκράτης’. Αυτό επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του σωματείου στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σε παράσταση διαμαρτυρίας των σωματείων στην 6η ΥΠΕ την Πέμπτη 11/4/2013. Πιο συγκεκριμένα πρότεινε προς τον διοικητή της ΥΠΕ «να πληρωθούν άμεσα τα οφειλόμενα Αργιών και Νυκτερινών από τα έσοδα των απογευματινών ιατρειών». Δηλαδή καλεί τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα που υποφέρουν από την καπιταλιστική κρίση (ανάμεσα σε αυτούς και συγγενείς των εργαζομένων στα νοσοκομεία) να ανεχτούν το χαράτσωμα τους για πληρωθούν χρωστούμενα του κράτους προς τους εργαζόμενους του νοσοκομείου. Τέτοια πρόταση ούτε ο υπουργός υγείας δεν την είχε σκεφτεί!!!!!. 
Οι αντιλήψεις και πρακτικές αυτές όχι μόνο δε βοηθάνε στην αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων, αλλά οδηγούν τα δημόσια νοσοκομεία στον γκρεμό μαζί και τους εργαζόμενους σε αυτά, διευκολύνοντας επί της ουσίας τις κυβερνητικές πολιτικές. 
Σύμφωνα με αυτές τις αντιλήψεις, η επιχειρηματική λειτουργία του δημόσιου νοσοκομείου είναι αυτή που μπορεί να εξασφαλίσει κάπως τις θέσεις εργασίας. Αυτό που δεν λέγεται είναι πως ακριβώς αυτή η λειτουργία του δημόσιου νοσοκομείου σαν επιχείρηση με ίδια έσοδα και όχι με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, είναι που υποβαθμίζει τις υπηρεσίες και που θέτει σε κίνδυνο τις θέσεις και τις συνθήκες εργασίας. Κι αυτό γιατί το νοσοκομείο - μαγαζί, όπως το θέλουν, προσπαθεί να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα - κόβει από υγειονομικό υλικό, κλείνει τμήματα κ.λπ. - και το εργασιακό κόστος. Οι εφεδρείες, η διαθεσιμότητα, οι απολύσεις, τα μπλοκάκια, η προσωρινή δουλειά, είναι συνυφασμένα με την εμπορευματοποίηση της Υγείας και μόνο «φως στο τούνελ» είναι συμμαχία εργαζομένων - ασθενών - ασφαλισμένων - ανέργων για αποκλειστικά δημόσια και εντελώς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 

Πάτρα 12/4/2013

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ

11.4.13
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ ΨΗΦΙΣΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ 
Παρέμβαση στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας του Δήμου Ερυμάνθου πραγματοποίησε το κλαδικό Συνδικάτο των Ο.Τ.Α νομού Αχαΐας μαζί με αντιπροσωπία εργαζομένων της Δ.Α.Σ από τα σωματεία καθαριότητας και σωματείου οδηγών του Δήμου Πατρεων.
Η Δημοτική αρχή σε πλήρη σύμπνοια με την αντιπολίτευση ψήφισαν, τμήματα της καθαριότητας μαζί με τον μηχανολογικό εξοπλισμό του Δήμου να δοθούν στους ιδιώτες. Με επικεφαλής τον Δήμαρχο κο Καρπή που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ μαζί με την αντιπολίτευση έχουν γίνει πρωτομάστορες στο πέρασμα των αντιλαϊκών πολιτικών. Το σχέδιο που προωθούν αξιοποιώντας την κρίση είναι να φορτώσουν στους Δημότες τα έξοδα λειτουργίας των δήμων και να φοροληστεύουν τις λαϊκές οικογένειες να πληρώνει πανάκριβα τις υπηρεσίες του δήμου (όπως καθαριότητα, αποχέτευση, κτλ). Τα επιχειρήματα της Δημοτικής αρχής ήταν φτηνές δικαιολογίες. (Δεν μας εγκρίνουν προσλήψεις, εκτάκτων ή μόνιμων εργαζομένων, δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε ούτε το πρόγραμμα κοινωνική εργασία κ.α). Ήταν αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην ανάθεση των υπηρεσιών σε ιδιώτες, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στους εργαζόμενους αλλά και στους δημότες, στην ανεργία των νέων στην περιοχή υλοποιώντας στην πράξη την πολιτική της κυβέρνησης για δήμους επιχειρηματίες που μοναδικό σκοπό θα έχουν το μέγιστο κέρδος.
Η Λαϊκή Συσπείρωση συντάχτηκε και στήριξε την θέση των σωματείων των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α νομού Αχαΐας και καταψήφισε την πρόταση της πλειοψηφίας, για να μην δοθούν οι υπηρεσίες καθαριότητας στους ιδιώτες και φορτωθούν κ΄ άλλα βάρη στις πλάτες τους οι εργαζόμενοι και ο λαός. Να μην γίνει καμιά ιδιωτικοποίηση στο σύστημα αποκομιδής, ανακύκλωσης, διαχείρισης των απορριμμάτων. Θα μας βρουν απέναντι η κυβέρνηση και δημοτική αρχή που παραδίδουν την διαχείριση των απορριμμάτων στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που είναι φιλέτα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Ξεπούλημα που για τους εργαζόμενους σημαίνει ότι κάποτε θα χάσουν την δουλειά τους και οι δημότες θα πληρώνουν πολλαπλάσια δημοτικά τέλη.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η στάση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πάτρας Γιάννη Σουβαλιώτη. Στο Δημοτικό Συμβούλιο με την ιδιότητα του Αντιδημάρχου του Δήμου υπερψήφισε χωρίς καμία αναστολή την απόφαση για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας. Απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι αφοσιωμένος στον ρόλο του εργοδοτικού , κυβερνητικού συνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ.
Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ενώ έστελνε –δήθεν- μηνύματα συμπαράστασης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του εργοστασίου επεξεργασίας στον Δήμο της Πάτρας στην κινητοποίηση των εργαζομένων την ιδια στιγμή υπερψηφίζει την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στον Δήμο Ερυμάνθου. Οι διαμαρτυρίες και ντουφεκιές στον αέρα που ρίχνει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός (η εργατική αριστοκρατία) είναι στάχτη στ α μάτια. Πετάνε τις μάσκες τους και αποκαλύπτονται όταν ο λαός αμφισβητεί στην πράξη αυτή την πολιτική.
Το Π.Α.ΜΕ λέει στους εργαζόμενους να γυρίσουν οριστικά την πλάτη σε αυτές τις ηγεσίες που είναι επιζήμιες για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Να οργανώσουν την πάλη τους για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και όσων την στηρίζουν. Αυτές οι παρατάξεις διαμαρτύρονται για την κατάσταση και κρύβουν όμως όπως και ο δήμαρχος, την ουσία της άγριας ταξικής αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν. Υποκρίνονται και ξεσκίζουν τα ρούχα τους ότι θα αγωνιστούν για να μην περάσουν μέτρα ιδιωτικοποιήσεων και διάλυσης υπηρεσιών, αλλά την ίδια στιγμή στηρίζουν τα κόμματα και μαζί υλοποιούν αυτές τις πολιτικές, αφήνουν στο απυρόβλητο την ολιγαρχία το καπιταλιστικό σύστημα, την ΕΕ.
Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ.
  • Η διαχείριση των απορριμμάτων να μην περάσει στους ιδιώτες. 
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση στο κύκλωμα περισυλλογής, διαλογής, μεταφοράς, διαχείρισης. 
  • Καμία απόλυση εργαζομένων – καμία εφεδρεία Άμεση χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών και λειτουργιών των δήμων.
  • Κατάργηση της κάθε είδους τοπικής φορολογίας, ανταποδοτικών τελών για την καθαριότητα, την ύδρευση, την αποχέτευση, τα τροφεία σε παιδικούς σταθμούς και οποιασδήποτε μορφής τοπικά χαράτσια που χτυπάνε το λαϊκό εισόδημα.
  • Κανένας ιδιώτης στις υπηρεσίες των δήμων, έξω οι ΜΚΟ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΙΑΣ 

Η 1η Μάη δεν είναι αργία, είναι απεργία και θα γίνει την Μ. Τετάρτη

10.4.13

Η Γραμματεία Αχαΐας του Π.Α.ΜΕ καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ), που βάζει στο στόχαστρο τα σύμβολα της εργατικής τάξης επιχειρώντας να μετατρέψει την Πρωτομαγιά σε κινητή γιορτή. Μπροστάρης σε αυτή τη προσπάθεια είναι η ξεπουλημένη ΕΣΕΕ που κάνει τεμενάδες στα μονοπώλια πατώντας τον λαιμό της εργατικής τάξης.
Το ταξικό εργατικό κίνημα δεν θα επιτρέψει να χτυπηθεί και να υπονομευτεί η Εργατική Πρωτομαγιά. Είναι η μέρα που συμπυκνώνει τους αγώνες των εργατών όλου του κόσμου ενάντια στην καταπίεση, την εκμετάλλευση και την εξουσία του κεφαλαίου. Είναι μέρα τιμής για τους χιλιάδες νεκρούς της τάξης μας και σαν τέτοια θα συνεχίσει να καταγράφεται στο παγκόσμιο ημερολόγιο των εργατικών αγώνων.
Η Γραμματεία Αχαΐας του Π.Α.ΜΕ καλεί όλη την εργατική τάξη του νομού μας να οργανώσει την απεργία της Πρωτομαγιάς, να πάρει αγωνιστικές αποφάσεις μέσα από γενικές συνελεύσεις και συζητήσεις και να συμμετέχει την 1η Μάη στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ στην Πλ. Γεωργίου στις 10:30 το πρωί.
Η γραμματεία

Άμεση παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων για λαϊκή οικογένεια με σοβαρό πρόβλημα υγείας

2.4.13

Σε κινητοποίηση προχώρησαν το πρωί της Τρίτης το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας και η Γραμματεία του ΠΑΜΕ για τοοξύτατο πρόβλημα υγείας της οικογένειας του Νίκου Μπουλκουτζή, ξυλουργού από την Πάτρα.
Η 28χρονη κόρη του πάσχει εδώ και 21 χρόνια από μία σπάνια πάθηση, λόγω της οποίας έχει υποστεί γαστροστομία. Η ασθενής, που είναι τετραπληγική και χρειάζεται ειδικές τροφές και συσκευές λήψης φαρμάκων, τον τελευταίο μήνα δεν έχει πρόσβαση σε βασικά είδη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης λόγω των περικοπών και των αντιλαϊκών μέτρων που έχει επιβάλει η τρικομματική κυβέρνηση και η ΕΕ.
Οι ταξικές δυνάμεις έκαναν παρέμβαση στα γραφεία της αποκεντρωμένης διοίκησης της Περιφέρειας και αφού πρόλαβαν κυριολεκτικά «στην πόρτα» τον γενικό διευθυντή Μ. Αγγελάκα, του έθεσαν το θέμα και απαίτησαν να δοθεί άμεσα λύση μέσα στην ημέρα. Ο πατέρας, ευρισκόμενος πλέον σε απόγνωση, δήλωσε πως «ή θα δοθεί σήμερα λύση στο πρόβλημα ή θα ζητήσει ένεση ευθανασίας» για να μην βασανίζεται άλλο η κόρη του. Εδώ και καιρό, η οικογένεια έχει γίνει μπαλάκι και αντικείμενο εμπαιγμού από όλους τους αρμόδιους φορείς. Ο γενικός διευθυντής επικοινώνησε με το υπουργείο και τον υπεύθυνο του ΕΟΠΥΥ, λέγοντας πως θα δοθεί λύση άμεσα και παραπέμποντας στο υποκατάστημα του ΙΚΑ.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ προχώρησαν σε κινητοποίηση και εκεί, στον αρμόδιο διευθυντή κ. Κυριόπουλο, όπου απαίτησαν επιτόπου τη λύση του ζητήματος. Κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων, έγιναν τα απαραίτητα χαρτιά και δεσμεύτηκαν πως αύριο θα έχει λήξει το ζήτημα.
Το Συνδικάτο Οικοδόμων απηύθυνε «κάλεσμα σε όλο το λαό της Πάτρας που υποφέρει από τα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα, να απευθύνεται στο ΠΑΜΕ και να οργανώσει μέσα από τα σωματεία και τις Επιτροπές Αγώνα τη λαϊκή αντεπίθεση. Δεν θα μας πεθάνουν αυτοί, θα τους πεθάνουμε εμείς!», επισημαίνει.
Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ