ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΠΓΝΠ

29.3.13


Κινδυνεύουν ασθενείς με καρκίνο στο μαστό από την έλλειψη φαρμάκων για τις χημειοθεραπείες στο Νοσοκομείο του Ρίου

          Για ακόμα μία φορά αναβάλλονται προγραμματισμένες χημειοθεραπείες ασθενών σε δημόσιο νοσοκομείο. Πιο συγκεκριμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου έχουν σταματήσει οι χημειοθεραπείες σε ασθενείς με καρκίνο στο μαστό λόγω έλλειψης των κατάλληλων φαρμάκων. Το γεγονός φέρνει στο προσκήνιο τους μεγάλους κίνδυνους που προκαλούνται εξαιτίας των δραστικών περικοπών κονδυλίων για την Υγεία, που επιβάλλει η κυβέρνηση, απειλώντας ανθρώπινες ζωές. Οι διαστάσεις του προβλήματος είναι ακόμα μεγαλύτερες αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι η ογκολογική κλινική του συγκεκριμένου νοσοκομείου εξυπηρετεί εκατοντάδες καρκινοπαθείς από την ευρύτερη περιοχή της  Δυτικής Ελλάδας.
          Οι περιπτώσεις όπου τα νοσοκομεία μένουν χωρίς φάρμακα και υγειονομικό υλικό συνεχώς πολλαπλασιάζονται τον τελευταίο καιρό και όσο προχωρά παραπέρα η πολιτική εμπορευματοποίησης της υγείας. Την ίδια ώρα σταδιακά φορτώνονται στους ίδιους τους ασθενείς το κόστος των φαρμάκων. Ακόμη τραγικότερες καταστάσεις θα ζήσει ο λαός αφού η φαρμακευτική δαπάνη στον ΕΟΠΥΥ το 2013, θα μειωθεί κατά 480 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2012.
          Για τη σημερινή δραματική κατάσταση στην Υγεία σοβαρές ευθύνες έχει η τρικομματική κυβέρνηση Ν.Δ. ,ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ  όπου προσπαθεί να ικανοποιήσει τις πάγιες αξιώσεις του κεφαλαίου και της Ε.Ε. Αξιώσεις που έχουν στόχο τη δραστική μείωση των κρατικών δαπανών στην υγεία για να εξοικονομηθεί χρήμα  για τους μεγαλοεπιχειρηματίες που κινδυνεύουν τα κέρδη τους από την κρίση και τον ανταγωνισμό. Αποτελεί κίνδυνο-θάνατο για την υγεία του λαού μας η πολιτική της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ που καθημερινώς δεν ξεχνούν να εξωραΐζουν οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου (βλ. ΣΥΡΙΖΑ)
          Καλούμε τους ασθενείς, τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, συνολικά την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να σηκώσουν το ανάστημά τους. Έχουν χρέος τώρα να οργανώσουν την πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς για δημόσια και δωρεάν υγεία, για να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην Υγεία. Να διεκδικήσουν συλλογικά και οργανωμένα να χρηματοδοτηθεί ο ΕΟΠΥΥ, τα ασφαλιστικά ταμεία, το δημόσιο σύστημα υγείας-πρόνοιας πλήρως και επαρκώς από το κρατικό προϋπολογισμό.
ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να ξεκινήσουν οι χημειοθεραπείες των καρκινοπαθών.

Πάτρα 28/03/2013

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου