Τώρα υπογραφή ΕΓΣΣΕ

18.2.13
Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Δ.Α.Σ. 

Προς: την Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ 

Η ΔΑΣ και οι δυνάμεις που ΠΑΜΕ ζητούν, χωρίς καμία καθυστέρηση, τη συνεδρίαση της ΕΕ της ΓΣΕΕ στις 22 Φλεβάρη για να καθοριστούν άμεσα πρακτικά μέτρα για τη διεκδίκηση της ΕΓΣΣΕ, να ξεκινήσει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων με την εργοδοσία και για τη συνέχιση και την κλιμάκωση του αγώνα. 
Το ΠΑΜΕ ήδη έχει καταθέσει στο Γενικό Συμβούλιο συγκεκριμένη πρόταση και πλαίσιο για την υπογραφή ΕΓΣΣΕ. 
Μέσα στο 2013 λήγει η ΕΓΣΣΕ, καθώς και η ισχύς δεκάδων κλαδικών συμβάσεων. Χιλιάδες εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι με μια ολομέτωπη επίθεση της εργοδοσίας για μειώσεις μισθών, για την κατάργηση των ΣΣΕ και την επιβολή ατομικών συμβάσεων, ανυπεράσπιστοι μπροστά στην τρομοκρατία της εργοδοσίας. Η πάλη για την ΕΓΣΣΕ και τις κλαδικές συμβάσεις αποτελεί κεντρικό πρόβλημα, είναι μεγάλη αναμέτρηση. 
Η ΕΓΣΣΕ αποκτά μεγαλύτερη ακόμη σημασία στις σημερινές συνθήκες, γιατί εκτός των άλλων, είναι η βάση για την υπογραφή των κλαδικών και άλλων συμβάσεων, ακόμη κι επιχειρησιακών. 
Η εργατική τάξη δεν πρέπει να κάνει αποδεκτή την κατάργηση των ΣΣΕ, είτε με νόμο της κυβέρνησης, είτε με την εργοδοτική βία. Αποτελεί κύριο αίτημα της εργατικής τάξης η υπογραφή της ΕΓΣΣΕ.

 ΑΘΗΝΑ 15/2/2013 
Δ.Α.Σ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου