ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

30.1.13

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Η Γραμματεία Αχαΐας του Π.Α.ΜΕ καταγγέλει τις μεθοδεύσεις του Γραμματέα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας Βασιλόπουλο Θάνο (στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ) και της πλειοψηφίας του σωματείου εργαζομένων ΠΑ.ΣΥ.Ε., που ήρθαν στην Πάτρα για να διεξάγουν εκλογές, χωρίς καν να τις έχουν ανακοινώσει στους εργαζόμενους στο Εμπόριο της Πάτρας. Οι μόνοι ενήμεροι για τις εκλογές ήταν οι εργοδότες των μεγάλων πολυεθνικών σούπερ μάρκετ, και τα μεγαλοστελέχη αυτών, που έφερναν επιλεκτικά τους εργαζόμενους να ψηφίσουν χωρίς καν να είναι ενήμεροι για το τι ψηφίζουν. Φαίνεται ότι η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (Αυτόνομη Παρέμβαση), προσπαθώντας να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη (ΠΑΣΚΕ) ενισχύει το σφυχταγκάλιασμα με το μεγάλο κεφάλαιο στον κλάδο του Εμπορίου, χωρίς να κρατάει ούτε τα προσχήματα.
Τις μεθόδους των δυνάμεων που εκροσωπούνται σε αυτό το σωματείο, θα τις ζήλευε και το καλύτερο τσιράκι της εργοδοσίας. Στις εκλογές ψήφιζε όποιος ήθελε χωρίς καν να είναι μέλος. Οι υποψήφιοι ήταν μέλη άλλων πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνώσεων, και οι εργαζόμενοι ψήφιζαν στο όρθιο χωρίς παραβάν.
Γίνεται ξεκάθαρο με τον πιο έκδηλο τρόπο ότι ο εργοδοτικός συνδικαλισμός καλά κρατεί και ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από τους εκπροσώπους αυτούς μιας και Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
1)  Υπογράφουν μειώσεις μισθών με την εργοδοσία, όπως έκαναν στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, για τη μείωση της συλλογικής σύμβασης στο Εμπόριο.
2)  Στηρίζουν τις εργασιακές σχέσεις που μας έχουν κάνει λάστιχο, μιας και έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στη απελευθέρωση του ωραρίου από το 1997
3) Στηρίζουν την ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων καλλιεργώνταν τη λογική του «μικρότερου κακού» στους εργάτες, για να «σωθούν» τα κέρδη των επιχειρηματιών.
4) Εμποδίζουν την ανάπτυξη κλαδικών αγώνων και την οργάνωση των εργαζομένων σε κατεύθυνση σύγκρουσης με την εργοδοσία.
Είναι πιο αναγκαίο από ποτέ κάθε εργαζόμενος να πάρει την ευθύνη που του αναλογεί και να μην δίνει πάτημα σε τέτοια φαινόμενα. Δεν γίνεται αυτοί που μα ξεζουμίζουν στη δουλειά να μας καυτεύθύνουν για το ποιοι θα μας εκπροσωπούν. Η πείρα δείχνει ότι η υπεράσπιση των κερδών των επιχειρηματιών δεν έχει γεμίσει το ψυγείο της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, δεν πληρώνει το ρεύμα, το νερό, την εφορία, κλπ. Αντίθετα, η διάσωση των επιχειρηματικών κερδών, η πολιτική που υπηρετεί τις ανάγκες της «ανταγωνιστικότητας» είναι που πολλαπλασιάζουν τα αδιέξοδα για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Μπροστά σε αυτό τον όλεθρο κανείς δεν πρέπει να μείνει απαθής, παρατηρητής των εξελίξεων ή να συμβιβαστεί με την λογική που απαιτεί «θυσία» των δικαιωμάτων για την απρόσκοπτη κερδοφορία των πολυεθνικών. Πρέπει αποφασιστικά να ενισχυθεί το ταξικό ρεύμα στο συνδικαλιστικό κίνημα, να δυναμώσουν οι αγώνες που δεν υποτάσσονται στις ορέξεις της εργοδοσίας, και διεκδικούν να γίνει δικός μας ο πλούτος που παράγεται από μας τους ίδιους.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου