ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟ SUPER MARKET ΚΡΟΝΟΣ - ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ Α.E.B.Ε

20.12.12

Συνάδελφε-συναδέλφισσα, εργαζόμενε στα Super Market "Κρόνος",

Η εργοδοσία του Super Market "Κρόνος" – Ν. Καρακίτσιος Α.Ε.Β.Ε, επιτίθεται με σφοδρότητα στους εργαζόμενους της! Ζητάει με τρομοκρατικό τρόπο, υπογραφή ατομικών συμβάσεων με κατάργηση επιδομάτων, και μειώσεις μισθών που φτάνουν το 35%, ρίχνοντας τις αποδοχές στα επίπεδα της επαίσχυντης ΕΓΣΣΕ με μισθό για πλήρες ωράριο τα 586 ευρώ! Η εν λόγω επιχείρηση ζητάει από τους εργαζόμενούς της να δουλεύουν με μισθό χαρτζιλίκι, την ίδια ώρα που ανοίγει το ένα κατάστημα μετά το άλλο, που εμφανίζει μεγάλα κέρδη και που ανήκει σε έναν όμιλο με τεράστιους τζίρους. Μην το επιτρέψεις! Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για τις επιδιώξεις της μεγαλοεργοδοσίας. Είναι ξεκάθαρο ότι η ανταγωνιστικότητα της καπιταλιστικής αγοράς, δεν συμβαδίζει με τα συμφέροντά μας. Κανένας εργοδότης δεν μπορεί να βάλει τους εργαζόμενους πάνω από τα κέρδη του. Ο εργασιακός μεσαίωνας που επιβάλλει η επιχείρηση, υποστηριζόμενη από το νομοθετικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης,  αποτελεί όρο για να διασφαλίσει και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της. Για να ενισχύσει τη θέση της στον ανταγωνισμό και να ετοιμαστεί για ένα νέο γύρο υψηλής κερδοφορίας βασισμένο στη σκληρή εκμετάλλευση των εργαζομένων της. Όσες αυταπάτες προσπαθούσε να περάσει η εργοδοσία του Super Market "Κρόνος" το προηγούμενο διάστημα, ότι δήθεν δεν θα κάνει μειώσεις, πέφτουν στο κενό. Ήδη οι εργαζόμενοι της επιχείρησης αμείβονταν με πενιχρούς μισθούς, ήδη παραβίαζε κάθε έννοια ρεπό και οκταώρου.
Συνάδελφε -  Συναδέλφισσα, τόσα χρόνια η εργοδοσία του Super Market "Κρόνος", καλούσε τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές να κάνουν θυσίες για την επιχείρηση γιατί «τα λεφτά θα μείνουν στον τόπο μας», «θα δουλέψουν πατρινοί». Όμως συνάδελφε, κανένας καπιταλιστής δεν αγαπάει την πατρίδα του, τον τόπο του, παρά μόνο τα κέρδη του. Ο τόπος μας είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι, και εμάς μας θέλουν εξαθλιωμένους.
Συνάδελφε, τα μέτρα μείωσης του «εργατικού κόστους» δεν θα είναι προσωρινού χαρακτήρα. Όσο υποχωρείς η επίθεση που έχει εξαπολύσει η επιχείρηση θα δυναμώνει, θα απαιτεί ολοένα και περισσότερα.
Μην σκύψεις το κεφάλι! Μην δεχτείς τους εκβιασμούς της επιχείρησης, που σε καλεί να υπογράψεις χωρίς να σου δωθεί καν το περιθώριο να διαβάσεις τη νέα σύμβαση.
Η εμπειρία από δεκάδες επιχειρήσεις λέει ότι: όπου οι εργαζόμενοι δέχτηκαν μειώσεις μισθών ΔΕΝ απέτρεψαν τις απολύσεις αλλά άνοιξαν το δρόμο γι' αυτές.

ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ
Το συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων στο Εμπόριο και την Παροχή Υπηρεσιών, οι ταξικές δυνάμεις, το Π.Α.ΜΕ είναι δίπλα σας.
Κανείς δεν μπορεί να μένει σήμερα απαθής. Χρειάζεται ταξική, οργανωμένη και αποφασιστική απάντηση, μαζικός και οργανωμένος αγώνας, ενάντια στην εργοδοσία και τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς της εκπροσώπους.

Ο αγώνας σας είναι και δική μας μάχη!

Ø Μην δεχτείτε καμία μείωση στο μισθό σας. Αντισταθείτε στην καταδίκη της δικής σας ζωής και των οικογενειών σας.
Ø Συσπειρωθείτε στο κλαδικό μας συνδικάτο. Μαζί να σταθούμε απέναντι στην εργοδοσία, την κυβέρνηση και τον εργοδοτικό- κυβερνητικό συνδικαλισμό όπως εκφράζεται από την ΓΣΕΕ, την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, και του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας. Μαζί να δώσουμε απάντηση στον πόλεμο που μας έχουν  κηρύξει!

Διεκδικήστε:
Την απόσυρση της ατομικής σύμβασης που προσπαθεί να επιβάλλει η εργοδοσία του super market "Κρόνος".
Την ακύρωση της συμφωνίας της πλειοψηφίας της ΟΙΥΕ και της εργοδοσίας που προβλέπει μείωση των μισθών σε όλα τα κλιμάκια και τις ειδικότητες.
Επαναφορά της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το εμπόριο στα 918 ευρώ μεικτά για όλους ανεξάρτητα από την ηλικία ως βάση για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης, με κατάργηση των μειώσεων που προβλέπει για το κατώτερο μεροκάματο ο εφαρμοστικός νόμος 4046.
Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της εφαρμογής των ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στο κλάδο με παράλληλη κατάργηση του άρθρου 37 του 4024 του 2011.
Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς το σημερινό χρονικό περιορισμό των 3 μηνών.
Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο. Όχι στην κατάργηση της Κυριακής Αργίας.
Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ  Ν. ΑΧΑΪΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου