ΠΑΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

14.11.12

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ 12.00 – 15.00
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 13.00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Συνάδελφοι, όλοι μαζί μια φωνή, μια γροθιά να μην επιτρέψουμε να οδηγηθούν σε διαθεσιμότητα οι ΙΔΑΧ Διοικητικοί ΔΕ συνάδελφοί μας.
Να απαιτήσουμε να μην φύγει καμιά λίστα. Να μην υπογραφεί καμιά απόλυση.
Οι απολύσεις που δρομολογούν είναι αρκετές χιλιάδες. Υπολογίζουν ότι μόνο στις περιφέρειες θα ξεπεράσουν τις 2.000.
        Πρέπει να πάρουν απάντηση. Κυβέρνηση, τρόικα και πλουτοκρατία.
       Συνάδελφε, ήρθε η ώρα να πάρεις θέση. Θέση μάχης απέναντί τους.
Να καταδικάσεις τα κόμματα που ψήφισαν τα βάρβαρα μέτρα. Να καταδικάσεις τα κόμματα του ευρωμονόδροου που προσπαθούν να σε πείσουν να σκύψεις το κεφάλι και να αποδεχτείς να πληρώσεις την κρίση τους. Που σου κρύβουν την αλήθεια ότι δηλ. κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση παίρνουν αυτά τα μέτρα για να βγουν οι καπιταλιστές από την κρίση, για να στηριχτεί η ανάπτυξή τους, η ανταγωνιστικότητά τους και η κερδοφορία τους.
Για να αποδώσουν οι επενδύσεις τους πρέπει να γίνεις «φτηνός», πρέπει να απολυθείς, να μεγαλώσει η στρατιά των ανέργων, πρέπει να είσαι μισοάνεργος ή μισοεργαζόμενος.
 Αυτό είναι το «μικρό και ευέλικτο» κράτος, που σου έλεγε η ΝΔ ή το «επιτελικό» κράτος, που σου έλεγε το ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι το αστικό κράτος, που σε θεωρεί άχρηστο και σε πετάει σαν σκουπίδι. Είναι το ίδιο αστικό κράτος, που σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γαλλία, Μ. Βρετανία κλπ) απολύει δημοσίους για να μειώσει το δημοσιονομικό κόστος και να παραδώσει τομείς σίγουρης κερδοφορίας στους καπιταλιστές. Είναι το ίδιο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, που έχει αφήσει άνεργους πάνω από 25 εκατομμύρια στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι αυτό κλείσε τα αυτιά σου σ’ όσους σου λένε ότι μπορούν να το διαχειριστούν καλλίτερα.
Συνάδελφε,
   μπλόκαρε με κάθε τρόπο την εφαρμογή των μνημονίων και των αντιλαϊκών μέτρων.
                         Μην επιτρέψεις να γυρίσουν τη ζωή σου πίσω.
    Μην αφήσεις να γίνουν  τα όνειρα των παιδιών σου στάχτη στο βωμό της κερδοφορίας.               
                        Πίστεψε στη δύναμή σου, στη δύναμη του δίκιου αγώνα σου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου