ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

28.11.12
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ 
ΥΓΕΙΑΣ ΙΔ. ΔΙΚΑΙΟΥ ΝΠΙΔ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΙΑΣ 

 Ανακοίνωση-Καταγγελία

  Το Σωματείο μας καταγγέλλει στο λαό της Πάτρας άλλη μία βαρβαρότητα της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ σε βάρος των αναπήρων παιδιών. Αυτή τη φορά θύματα των «σφαγείων» των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας ήταν τα ανάπηρα παιδιά που νοσηλεύονται στην «Κιβωτό της Αγάπης». 
    Η διοίκηση του ΚΕΠΑ στο ΙΚΑ του Αγίου Αλεξίου είχε την απαίτηση να μεταφερθούν 11 ανάπηρα παιδιά στο χώρο που εδρεύει η επιτροπή για να επανεξεταστεί ο βαθμός αναπηρίας τους γιατί αλλιώς αν δεν προσέρχονταν στο προγραμματισμένο ραντεβού θα τους κοβόταν η σύνταξη αναπηρίας. Ανάμεσα στα 11 υπάρχουν και παιδιά που μετά από πολλά χρόνια νοσηλείας έχουν πλέον ιδρυματοποιηθεί και δεν υπάρχει η δυνατότητα να βγουν σε περιβάλλον έξω από το συγκεκριμένο ίδρυμα ενώ άλλα δεν μπορούν μετακινηθούν ούτε καν με καροτσάκι. Πρόκειται για παιδιά που στο σύνολο τους έχουν χρόνιες νοητικές και κινητικές παθήσεις. 
  Με αφορμή το παραπάνω γεγονός αξίζει να σημειώσουμε ότι εδώ και ένα χρόνο που λειτουργούν τα ΚΕΠΑ έχουν γίνει περικοπές σε συντάξεις και μειώσεις ποσοστών αναπηρίας σε χιλιάδες αναπήρους. Στόχος του κράτους μέσω των περικοπών είναι να εξοικονομηθούν κονδύλια για την στήριξη της «ανταγωνιστικότητας» των επιχειρήσεων, δηλαδή των κερδών των επιχειρηματιών που δρουν στον τομέα της υγείας και πρόνοιας. Η κυβέρνηση με τις απαράδεκτες αυτές μεθόδους που χρησιμοποιεί προσπαθεί να πείσει ότι κάνει κάθαρση και χτυπάει τη διαφθορά. Όλοι όμως γνωρίζουν, επειδή σε δημοσιεύματα έγιναν αναφορές στη Ζάκυνθο και στην υπόθεση με τους τυφλούς, ότι τα κόμματα αυτά που σήμερα εφαρμόζουν αυτή την πολιτική, με αυτό τον τρόπο εκμεταλλευόντουσαν τον πόνο αρρώστων ανθρώπων, έφτιαχναν και την εκλογική τους πελατεία. Το θράσος τους περισσεύει!!! 

Απαιτούμε εδώ και τώρα 
· Να σταματήσει η εξευτελιστική διαδικασία που υπόκεινται τα ανάπηρα παιδιά που νοσηλεύονται στην «Κιβωτό της Αγάπης». 
· Να μην κοπεί ούτε ένα ευρώ από επιδόματα αναπηρίας και συντάξεις. 
· Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φάρμακα, θεραπείες σε όλα τα ανάπηρα παιδιά χωρίς προϋποθέσεις. 
· Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία – πρόνοια με απαγόρευση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς. 

 Πάτρα 27/11/2012

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου