Η αστική τάξη με το αίμα των εργατών αυξάνει τα κέρδη της.

27.11.12

Η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει το εργοδοτικό έγκλημα που έγινε στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στην ξερόλακα με αποτέλεσμα ο συνάδελφος μας Γ. Ορφανός να χάσει το χέρι του.
Είναι πρόσφατες οι κινητοποιήσεις και οι καταγγελίες που έχουν γίνει από τους εργαζόμενους και το κλαδικό συνδικάτο των ΟΤΑ στο εργοστάσιο ανακύκλωσης, το ιδιωτικοποιημένο αυτό κομμάτι της καθαριότητας, για την έλλειψη μέτρων προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας αλλά και για τις οφειλές δεδουλευμένων.
Είναι γεγονός ότι η μεγαλοεργοδότες και οι κυβερνήσεις που τους στηρίζουν, στη συγκεκριμένη περίπτωση και οι δημοτικές αρχές που προωθούν αυτήν την πολιτική, είναι που σακατεύουν τους εργάτες μέσα στους χώρους δουλειάς.
Καλούμε την εργατική τάξη να σηκώσει ανάστημα, να βάλουμε τέλος στα σύγχρονα κάτεργα. Αντίσταση και ανυπακοή μέσα στους χώρους δουλειάς, διεκδίκηση από τους εργάτες όλων όσων τους ανήκουν ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων που στηρίζουν την ΕΕ, ενάντια σε όσους πουλάνε το παραμύθι ότι μπορεί να συνυπάρξουν κέρδη για το κεφάλαιο και ασφάλεια - σύγχρονα δικαιώματα για τους εργαζόμενους. Οι καπιταλιστές ιδιοκτήτες αυξάνουν τα κέρδη τους με το αίμα των εργατών.
Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στην οικογένεια και τους συναδέλφους του  Γ. Ορφανού.
Καλούμε την εργατική τάξη μέσα στους χώρους δουλειάς μαζί με το ΠΑΜΕ και το ταξικό κίνημα να κάνουν δικιά τους υπόθεση την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας τους.

Απαιτούμε:
·      Να διερευνηθούν εδώ και τώρα οι συνθήκες και οι αιτίες του ατυχήματος και να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες στους υπευθύνους.
·      Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή παραπέρα ατυχημάτων, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής & ασφάλειας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΧΑΪΑΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου