ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

26.4.12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Εργάτες – εργάτριες, εργατοϋπάλληλοι της Αχαΐας

         Θύμα της καπιταλιστικής ασυδοσίας έπεσε σήμερα το πρωί ο συνάδελφός μας Γιώργος Γκουλεμάνης, 55 χρονών, πατέρας τριών παιδιών, το ένα ανήλικο. Ο συνάδελφός λιμενεργάτης καταπλακώθηκε από μεγάλο γάντζο όταν έσπασε συρματόσκοινο κατά τη μεταφορά κοντέινερ από το εθνικότητας Παναμά πλοίο «Κρόουν Τόπαζ» στο λιμάνι του Αιγίου και εκεί άφησε την τελευταία του πνοή. Οι ευθύνες της πλοιοκτήτριας εταιρείας είναι εγκληματικές.

Στον καπιταλισμό ο εργάτης και γενικά ο εργαζόμενος λαός, ενώ είναι ο παραγωγός του πλούτου αντιμετωπίζεται ως κόστος γι’ αυτό τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, οι προληπτικοί έλεγχοι, αντιμετωπίζονται από τους καπιταλιστές ιδιοκτήτες, τους πολιτικούς τους εκπροσώπους και το κράτος τους ως κόστος όπως γίνεται και με τους μισθούς, την ασφάλιση, την υγεία, την παιδεία κ.α με αποτέλεσμα να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα οι ζωές των εργατών και να πολλαπλασιάζονται τα  θανατηφόρα εργατικά δυστυχήματα όπως το παραπάνω.

Το ζήτημα της υπεράσπισης της ζωής των εργαζομένων πρέπει να γίνει υπόθεση του κάθε εργαζόμενου πριν θρηνήσουμε και άλλες ανθρώπινες ζωές. Χρειάζεται να βγουν τα απαραίτητα  συμπεράσματα, να συμπορευτούμε με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το Π.Α.ΜΕ να αντιπαλέψουμε την αντεργατική πολιτική ΕΕ, κυβέρνησης, πλουτοκρατίας.

Πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου το ότι ο εργάτης αντιμετωπίζεται ως κόστος. Πρέπει να καταδικαστεί η λυκοσυμμαχία της ΕΕ και όσοι λένε ότι θα την αναμορφώσουν, να καταδικαστούν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, η πλουτοκρατία, οι παπαγάλοι τους και ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός που στηρίζουν αυτή τη λογική.
        
Απαιτούμε:
·      Να καταλογιστούν ευθύνες στην πλοιοκτήτρια εταιρεία
·     Να βγει άμεσα το πόρισμα ευθυνών και να αποζημιωθεί η οικογένεια

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου