ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

9.4.12

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΑΤΡΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10/4 ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ


Συναδέλφισσες-συνάδελφοι

Το Συνδικάτο Μετάλλου Πάτρας από καιρό είχε προειδοποιήσει τους εργαζόμενους για την άγρια επίθεση που θα δεχτούν στα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα από το μεγάλο κεφάλαιο, τα κόμματα που το στηρίζουν και τους μηχανισμούς του. Αυτό το βλέπουμε να γίνεται σήμερα όταν η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, το ΛΑΟΣ, μαζί με την Τρόικα λύνουν τα χέρια των εργοδοτών και τσεκουρώνουν τους εργαζόμενους. Τεράστιες είναι οι ευθύνες των κομμάτων του ευρωμονόδρομου που αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους, καθώς και του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ στο εργατικό κέντρο Πάτρας που στην ουσία στηρίζει τη μεγαλοεργοδοσία και τις επιδιώξεις της.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα στον κλάδο έχουμε και εδώ στην περιοχή μας.

Το εργοστάσιο φωτοβολταϊκών SOLAR CELLS στην ΒΙ.Π.Ε. Πατρών, που έχει επιδοτηθεί με πολλά εκατομμύρια ευρώ παίρνοντας επιδοτήσεις για πράσινη ανάπτυξη κτλ, τον τελευταίο χρόνο έχει προχωρήσει σε αναγκαστικές άδειες, διαθεσιμότητες και απολύσεις φτάνοντας τον αριθμό των εργαζομένων στους 96 ενώ όρος για να πάρει τις επιδοτήσεις αυτές είναι να διατηρεί πάνω από 280.

Αντιδρώντας σωστά, το επιχειρησιακό σωματείο των εργαζομένων προκηρύσσει 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις με αίτημα να παρθούν πίσω οι 19 απολύσεις των εργαζομένων και να μην εφαρμοστεί καμία εκ’ περιτροπής εργασία. Η εργοδοσία για να τρομοκρατήσει και να διασπάσει τους εργαζόμενους συνεχίζει να απολύει και μάλιστα ενώ είχε προκηρυχθεί απεργία, παράλληλα η εργοδοσία με ανακοινώσεις της προσπαθεί να βάλει τους εργαζόμενους στη λογική του να δεχτούν να διαπραγματευτούν πόσα θα χάσουν. Είναι γνωστές οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας ενάντια στους εργαζόμενους όταν αυτοί προσπάθησαν να συγκροτήσουν το σωματείο τους και να οργανώσουν την πάλη τους, καμία αυταπάτη δεν πρέπει να υπάρχει, κανένας εργαζόμενος να μην μπει στη λογική που θέλει να περάσει η εργοδοσία. Στην ίδια κατεύθυνση και ο όμιλος FRIGOGLASS, που παρουσιάζει κερδοφορία, ζήτησε από τους εργαζόμενους 3ήμερη εργασία την εβδομάδα θέλοντας έτσι να αποκτήσει το μέγιστο κέρδος αδιαφορώντας για την ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Το συνδικάτο μετάλλου Πάτρας χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα 2 εργοστάσια. Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι και να μη δεχτούν καμία μείωση μισθού, καμία αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις. Να μη μπουν στη λογική του μικρότερου κακού, όσες φορές οι εργαζόμενοι μπήκαν σε αυτή τη λογική τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά γι’ αυτούς.

Διεκδικούμε:

· Να παρθούν τώρα πίσω οι απολύσεις

· Καμία εκ’ περιτροπής εργασία, όχι στο χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα

· Υπογραφή ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων με αύξηση

ΤΟ Δ.Σ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου