ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

28.2.12

ΠΑΤΡΑ 28/2/2012

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ: ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΛΛΟΥ, ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ- ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ-ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ,
ΦΑΡΜΑΚΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΦΡΙΓΚΟΚΛΑΣ, ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ –ΠΟΤΩΝ, ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, ΟΤΑ ν.ΑΧΑΙΑΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα Τρίτη 28/2/2012 το πρωί τα ταξικά συνδικάτα της πόλης μας στο νομαρχιακό διοικητή του ΙΚΑ στο κατάστημα του Αγ. Αλέξη, με αφορμή το κλείσιμο των μικροβιολογικών εργαστηρίων του ΙΚΑ στα πλαίσια του ΕΟΠΥΥ. Ο διοικητής του ΙΚΑ κάτω από την αποφασιστικότητα που επέδειξαν τα συνδικάτα και η συντονιστική επιτροπή των συνταξιουχικών οργανώσεων δεσμεύτηκε ότι θα δώσει εντολή στους γιατρούς του ΙΚΑ από 1 Μάρτη να εξετάζουν τους εργαζόμενους που δεν έχουν θεωρήσει τα βιβλιάρια τους λόγω ενσήμων(ανεργία).

Στην συνεχεία πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ κ.Κοντοέ γιατί τόλμησε να κόψει την παροχή νερού σε φτωχούς εργαζόμενους και επαγγελματίες της πόλης μας, θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου και της δημοτικής αρχής(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΝ-ΔΗΜΑΡ). Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ ήταν τουλάχιστον προκλητικός υπερασπιζόμενος την αντιλαϊκή πολιτική του δήμου αλλά και του πολιτικού φορέα που εκφράζει(ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) βρίσκοντας προφάσεις (νομικά κωλύματα) ώστε να εμποδιστεί η επανασύνδεση των παροχών. Κάτω από την πίεση των συνδικάτων δεσμεύτηκε να δώσει εντολή για άμεση επανασύνδεση των παροχών.

Καλούμε την εργατική τάξη της πόλης μας να βγάλει τα συμπεράσματά της, τα ταξικά συνδικάτα μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες να δυναμώσουν την συμμαχία τους απέναντι στα μονοπώλια και το πολιτικό προσωπικό τους. Να ανατρέψουμε την πολιτική τους, να ανοίξουμε το δρόμο για μια πολιτική και μια εξουσία που να υπηρετεί αποκλειστικά τα δικά μας συμφέροντα, των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων.

Εμείς έχουμε τη δύναμη. Μπορούμε να νικήσουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου