ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ

23.1.12

Το Κλαδικό συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων στο Εμπόριο και την Παροχή Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας χτες, Κυριακή 22 Γενάρη πραγματοποίησε έκτακτη γενική συνέλευση και αποφάσισε ομόφωνα:

  • Τη καταδίκη της συμμετοχή της ΓΣΕΕ στο σφαγείο – διάλογο που επιβάλλουν οι βιομήχανοι και οι άλλοι εκπρόσωποι του κεφαλαίου. Απόρριψαν κάθε συζήτηση για τα νέα μέτρα και αποφάσισαν να πρωτοστατήσουν ώστε να υπερασπιστούν την ζωή τους από τη νέα ληστεία και τη βάρβαρη εκμετάλλευση. Συγκεκριμένα, αποφάσισαν κλιμάκωση του αγώνα, με απεργιακή κινητοποίηση μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Φλεβάρη, καλώντας τους υπόλοιπους κλάδους και τα σωματεία να συντονιστούν και να πάρουν ανάλογες αποφάσεις, ώστε να οριστεί και η ακριβής ημερομηνία.
  • Την ένταση της δράσης ενάντια στα χαράτσια για τα ακίνητα που επιβάλλονται μέσω της ΔΕΗ και τη διακοπή της ηλεκτροδότησης που συνεπάγεται η μη πληρωμή τους. Το συνδικάτο μας είναι σε επιφυλακή ώστε να παρεμποδίσει, με οποιονδήποτε τρόπο όποιον πάει να κόψει ρεύμα συναδέλφου. Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε και η συμμετοχή στην κινητοποίηση που διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις την Τετάρτη το πρωί 25/1 στις 9:00 έξω από τη ΔΕΗ.
  • Την συνέχιση ενημέρωσης όλων των εργαζομένων στον κλάδο και όχι μόνο, για την προσπάθεια παρεμπόδισης της δράσης του συνδικάτου μας, από την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, μέσω της δικαστικής οδού αυτή τη φορά. Η μεθόδευση αυτή, των εκπροσώπων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στην Πάτρα, είναι πρόκληση κατά του ταξικού εργατικού κινήματος, κατά του συνόλου της εργατικής τάξης και θα πάρει αποφασιστική απάντηση. Εντάσεται στην συνολική προσπάθεια παρεμπόδισης της εργατικής τάξης να διεκδικεί τον πλούτο που αυτή παράγει μη σκύβοντας το κεφάλι στις επιδιώξεις της εργοδοσίας, κυβέρνησης, ΕΕ για επιβολή μισθών πείνας, προς όφελος της κερδοφορίας. Το συνδικάτο θα πραγματοποιήσει μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια την μέρα εκδίκασης της υπόθεσης, 3 Φλεβάρη.
  • Την ολόπλευρη στήριξη των συνδικαλιστών που διώκονται από την επιχείρηση ΤΖΑΜΠΟ, γιατί συμμετείχαν μαζί με εκατοντάδες εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο πολυκατάστημα της Πάτρας πριν από 2 χρόνια, στα πλαίσια πανελλαδικής κινητοποίησης για την απόλυση συνδικαλιστή. Η γενική συνέλευση αποφάσισε να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια που θα εκδικάζεται η υπόθεση, στις 9 Μάρτη.
  • Την ακόμα πιο έμπρακτη συμπαράσταση στους απεργούς της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», που από τον Οκτώβρη διεξάγουν έναν μεγάλο απεργιακό αγώνα, μέσα από την ένταση της δράσης μας για να γεννηθούν και στον κλάδο μας πολλές χαλυβουργίες.
  • Την καταδίκη του νέου νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την νομιμοποίηση των ναρκωτικών που θέλει την νεολαία μαστουρωμένη, σπρωγμένη στην απάθεια, την αδράνεια και την καταστροφή, για να συνεχίσουν ανενόχλητες οι δυνάμεις του κεφαλαίου να φέρνουν δυστυχία και ανασφάλεια για τις νέες και τους νέους εργαζόμενους, ανέργους, τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου