Δελτίο Τύπου

18.1.12

Δυναμική απάντηση έδωσαν , το Σαββάτο 14/01 οι εργαζόμενοι του super market ΖΑΡΛΑ στην εργοδοσία του, που ακόμα δεν έχει καταβάλλει τα δεδουλευμένα που χρωστάει από τον Φλεβάρη και τις αποζημιώσεις που οφείλει στους απολυμένους συναδέλφους. Η επιτροπή αγώνα των εργαζομένων έχοντας στο πλάι της τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, και το κλαδικό τους συνδικάτο πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, στο τελευταίο κατάστημα ιδικτησίας Ζάρλα στο Dia στην οδό Ανθείας.

Ο εργοδότης παρ όλες τις δεσμεύσεις του για την αποπληρωμή των χρωστούμενων στους εργαζομένους του, στέκεται ακόμα αναξιόπιστος και προκλητικός. Η κοροϊδία συνεχίζεται μέχρι σήμερα, αφού η εργοδοσία του ΖΑΡΛΑ όχι μόνο δεν πληρώνει τα δεδουλευμένα αλλά προκλητικά κλείνει το ένα κατάστημα μετά το άλλο αφήνοντας τους εργαζόμενους στο δρόμο. Παρά το γεγονός της μη καταβολής του δώρου των χριστουγέννων η εργοδοσία κυκλοφορεί ελεύθερη, αφήνοντας τους εργαζόμενους να περάσουν "μαύρα" Χριστούγεννα.

Παράλληλα, εκβιάζει τους εργαζόμενους εξαπολύοντας απειλές ότι δεν θα ξαναβρούν ποτέ δουλειά αν σηκώσουν το κεφάλι και παλέψουν συλλογικά για τα δικαιώματά τους. Οι εργαζόμενοι, εδώ και χρόνια μεταφέρονται από εργοδότη σε εργοδότη σαν να είναι έπιπλα χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρο εργασιακό καθεστώς.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ.

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!

Δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση που καταδικάζει εμάς και τα παιδιά μας στη φτώχεια, στην ανεργία, στην ανασφάλιστη και απλήρωτη δουλειά.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου