14.11.11


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ

Μαζική συγκέντρωση στην ΔΕΗ (Ακτή Δυμαίων) πραγματοποιήθηκε από τις 8-10πμ με το κάλεσμα του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ και άλλων φορέων του λαϊκού κινήματος: της συντονιστικής Επιτροπής Συνταξιουχικών οργανώσεων (ΙΚΑ-ΤΕΒΕ-ΝΑΤ), της Λαϊκής επιτροπής Προσφυγικών, της Λαϊκής επιτροπής Παραλίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Αλεξιώτισσας.

Κάλεσαν το λαό, οργανωμένα και δυναμικά να μην πληρώσει τα χαράτσια μέσω της ΔΕΗ, να αντισταθεί στους εκβιασμούς και τις απειλές. Πρόβαλλαν το γεγονός ότι είναι απολύτως νόμιμη και δίκαιη για το λαό η άρνηση να πληρωθούν οι νέες θυσίες για τα κέρδη, την κρίση της πλουτοκρατίας, τη σωτηρία της λυκοσυμμαχίας της Ε.Ε. Απαίτησαν να καταργηθούν τώρα οι αντιλαϊκοί νόμοι, να μπει φρένο στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.

Ακολούθησε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στον Δ/ντή κ. Μυλωνά, τον οποίον και προειδοποίησαν ως εκπρόσωπο της εταιρίας, να μην επιχειρήσουν να εφαρμόσουν τις εντολές διακοπής – είτε μέσω συνεργείων της ΔΕΗ, είτε μέσω ιδιωτών εργολάβων, γιατί θα βρεθούν αντιμέτωποι με το οργανωμένο λαϊκό κίνημα. Από τη συνάντηση φάνηκε ολοφάνερα ότι οι λαϊκές κινητοποιήσεις και η οργάνωση του λαού μέσω των σωματείων και των φορέων, σε κάθε γειτονιά, έχει θορυβήσει και πιέζει την Κυβέρνηση, δυσκολεύει αφάνταστα τους σχεδιασμούς της. Φάνηκε ξεκάθαρα ότι η ένταση του οργανωμένου αγώνα μας μπορεί να αχρηστέψει πρακτικά τα μέτρα, να ακυρώσει την βάρβαρη φοροεπιδρομή!

Συνεχίζουμε – εντείνουμε την οργάνωση του αγώνα και της αλληλεγγύης!

Κανένας εργαζόμενος, αυτοαπασχολούμενος, άνεργος, καμιά λαϊκή οικογένεια δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι ούτε να φοβηθεί τις απειλές και τους εκβιασμούς. Κανένας δεν πρέπει να αδιαφορήσει, να αφήσει αβοήθητες τις οικογένειες των ανέργων και των χαμηλόμισθων που βυθίζονται στην εξαθλίωση. Κανένας να μη βρεθεί μόνος του απέναντι στην εφορία, στη ΔΕΗ, στις τράπεζες, να εκφραστεί παντού η άρνηση πληρωμής και η λαϊκή αλληλεγγύη σε κάθε προσπάθεια εκβιασμού και διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά, στους αυτοαπασχολούμενους και μικρομαγαζάτορες.

Μαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές και το ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ παλεύουμε για δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού και όχι των μονοπωλίων. Ο λαός έχει τη δύναμη. Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Αποδέσμευση από την Ε.Ε.!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου