Παράσταση διαμαρτυρίας για την Υγεία

18.10.11

Σήμερα 18/9/11 μία μέρα πριν την 48ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία η Επιτροπή αγώνα Υγείας του Π.Α.ΜΕ στην Αχαΐα μαζί με άλλα ταξικά σωματεία όπως το Σωματείο εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία – πρόνοια, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (ΟΓΕ) κλπ, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και στην 6Η Υγειονομική Περιφέρεια.

Διαμαρτυρόμενοι για τις δραματικές επιπτώσεις που έχουν τα βάρβαρα μέτρα που εφαρμόζονται σε υγεία, πρόνοια, στην κοινωνική ασφάλιση, την παιδεία, τα επιπρόσθετα χαράτσια στα ήδη λεηλατημένα εισοδήματά σας και με την ανεργία που τσακίζει κόκαλα και γενικά για την τραγική κατάσταση που βιώνουν εργαζόμενοι & άνεργοι.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και τις επιπτώσεις που έχουν ειδικά οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μας όπως τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τα προνοιακά ιδρύματα που με την μηδαμινή χρηματοδότησή τους από το κράτος και τις υποχρεωτικές εργασιακές εφεδρείες ουσιαστικά σέρνονται στην υποβάθμιση και στο κλείσιμο με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ακόμα διαμαρτυρηθήκαμε εντόνως και απαιτήσαμε να παρθούν άμεσα μέτρα 1) για την 2ετους νοσηλευτική σχολή που εδώ και χρόνια (από το σεισμό του 2008) δεν έχει χώρο για να στεγάσει τους σπουδαστές με αποκορύφωμα από την αρχή της σχολικής χρονιάς να ταλαιπωρούνται περισσότεροι από 100 μαθητές και να προσέρχονται μόνο για να παίρνονται παρουσίες. 2) για τους ανασφάλιστους που λόγο της κρίσης πολλαπλασιάζονται καθημερινά να μπορούν να έχουν δωρεάν όχι μόνο Νοσοκομειακή περίθαλψη αλλά και τις αναγκαίες Ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις τους. Θεωρούμε δικαίωμα του κάθε πολίτη αυτής της χώρας το να του παρέχεται δωρεάν υγεία και πρόνοια από όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία και ιδρύματα, χωρίς προαπαιτούμενες προϋποθέσεις από την γέννησή του.

Φυσικά και δεν υπήρξε καμία δέσμευση ούτε από μεριάς Περιφέρειας (από τους 2 αντιπεριφεριάρχες που συναντήσαμε) , ούτε από μεριάς της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη 48ωρη Απεργία 19 & 20 /11 /11 και στη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ τις 11 το πρωί στην Πλατεία Γεωργίου και να δώσουν με την παρουσία τους δυναμική απάντηση στη λυκοσυμμαχία Κυβέρνησης, ΕΕ, Τρόικας και κομμάτων της πλουτοκρατίας.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου