ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

17.10.11

Μαζική κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας στον αναπλ. γραμματέα της αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελ/σου-Δυτ. Ελλάδας και Νήσων έγινε σήμερα το πρωί από τα Συνδικάτα Οικοδόμων και Μετάλλου και το ΠΑΜΕ για τα θέματα της ανεργίας (ακολοθεί το πλαίσιο).
Ακολούθησε κινητοποίηση και κατάληψη στα γραφεία της διευθύντριας στο κεντρικό περιφερειακό υποκατάστημα του ΙΚΑ όπου τέθηκε το αίτημα να πληρωθούν τα καρότσια αναπηρίας που είχαν αγοράσει δικαιούχοι εργάτες για τα τετραπληγικά παιδιά τους και με μια σειρά τεχνάσματα καθυστερούσαν να τους τα πληρώσουν. Απαιτήθηκε επίσης πλήρη, δωρεάν, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους και τις οικογένειες τους, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις με κάλυψη 100% από το κράτος.
Στη συνέχεια έγινε κινητοποιήση στη ΔΕΗ όπου απαιτήθηκε και συνδέθηκε ρεύμα οικογένειας άνεργου οικοδόμου.

Το πλαίσιο αιτημάτων για τους ανέργους:
1. Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκταση του σε αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν τα μαγαζιά τους και σε όσους εργάζονται περιστασιακά. Δε θα επιτρέψουμε τη μείωση ακόμα και αυτών των πενιχρών επιδομάτων. Επίδομα ανεργίας 1120€ σε όλους και για όλο το διάστημα που είναι άνεργοι.
2. Πλήρη, δωρεάν, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους και τις οικογένειες τους, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις με κάλυψη 100% από το κράτος.
3. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.
4. Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.
5. Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.
6. Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος.
7. Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο διάστημα κάποιος είναι άνεργος. Αντίστοιχα μέτρα για τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες. Απαγόρευση των κατασχέσεων της ιδιοκτησίας των λαϊκών οικογενειών (κατοικία, γεωργική εκμετάλλευση, κλπ).
8. Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του.
9. Κρατική αγορά με συγκέντρωση και διάθεση τροφίμων σε ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους. Δημιουργία κρατικών πρατηρίων για ανάγκες ένδυσης, υπόδησης, ατομικής υγιεινής σε τιμές κόστους.
10. Δωρεάν παροχή των απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων. Πλήρη κάλυψη του κόστους σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι, φτωχοί αγρότες.
11. Καμία απόλυση συμβασιούχων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
12. Προσλήψεις στους τομείς Υγείας Πρόνοιας, Εκπαίδευσης και σε άλλα έργα κοινωνικών υποδομών για μείωση της ανεργίας και κάλυψη των μεγάλων έργων που υπάρχουν.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ πλ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 6:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου