Ανακοίνωση για την απεργία

10.10.11

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ- ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ, ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 11 πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Εργαζόμενες Εργαζόμενοι- Νέοι και Νέες

Ο πόλεμος του κεφαλαίου εναντία στην εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της ΝΔ, του ΛΑΟΣ του κόμματος της ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ και των άλλων κομμάτων του Ευρωμονόδρομου, συνεχίζεται αμείωτος και ανελέητος και θα συνεχίζεται όσο δεν αποφασίζουμε να περάσουμε στην αντεπίθεση. Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές.

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος, δεν το δημιουργήσαμε εμείς. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία. Έως εδώ με τον συνδικαλισμό που έβαζε και βάζει πλάτη για να υλοποιούνται αυτές οι πολιτικές, να χειραγωγούν και να αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους. Ο μόνος δρόμος, η μόνη επιλογή, ο οργανωμένος αγώνας, η αντίστασή μας, η αντεπίθεση μας.

Οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, πολλών ομοσπονδιών ούτε θέλουν ούτε μπορούν να οργανώσουν τον αγώνα. Αντίθετα γενικεύουν το έγκλημα του συμβιβασμού και της υποταγής των εργαζόμενων. Υπογράφουν Συμβάσεις Εργασίας με πλήρη διευθέτηση και με μειωμένες αποδοχές (πχ. ΟΤΕ, μείον 11%) στο όνομα του να μη γίνουν απολύσεις! Σπέρνουν αυταπάτες για μια δήθεν ανταγωνιστική φιλολαϊκότερη καπιταλιστική οικονομία για «καλύτερη» Ευρωπαϊκή Ένωση, για «λύσεις» στο πλαίσιο του εξανθρωπισμού των μονοπωλίων.

Έχουμε τη δύναμη, μπορούμε να τους εμποδίσουμε, να τους σταματήσουμε, πρέπει να αποφασίσουμε να οργανωθούμε, εργαζόμενοι όλων των κλάδων, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Ο αντίπαλος χρησιμοποιεί κάθε μέσο για την κατασυκοφάντηση των εργαζόμενων του δημόσιου τομέα για να διαχωρίσει τον ενιαίο αγώνα που απαιτεί η ενιαία επίθεση της πλουτοκρατίας. Να μην πέσουμε στην παγίδα τους! Απάντηση είναι η ενιαία δράση εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Οι 30.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2011, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, είναι η αρχή της μεγάλης σφαγής. Έρχονται κι άλλες 200.000 απολύσεις μέχρι το 2013. Τα μέτρα της κυβέρνησης στοχεύουν στο ξερίζωμα κάθε εργασιακού, μισθολογικού, ασφαλιστικού δικαιώματος. Στην κυριολεξία τσακίζουν κάθε έννοια σταθερού εργάσιμου χρόνου, σταθερής μόνιμης εργασίας, κάνουν πάμφθηνη την εργατική δύναμη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Από τις μαζικές απολύσεις, τη δραστική συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για την πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων, θα είναι τραγικές συνολικά για τα εργατικά λαϊκά στρώματα.

Μέχρι εδώ! Μας έχουν κάνει τη ζωή κόλαση

Τέρμα οι θυσίες για τη σωτηρία της ΕΕ και τα κέρδη των δανειστών

Χρεοκοπούν τον λαό, για τη σωτηρία του κεφαλαίου

Οργανώνουμε τη συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τις γυναίκες από τα φτωχά λαϊκά στρώματα , τους νέους και τις νέες, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στο συλλογικό αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΑΣ

Τα χαρατσόχαρτα που μας στέλνουν μαζικά αυτές τις μέρες για τις κάθε είδους εισφορές, τα επόμενα που έχουν ετοιμάσει μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, μαζί και τα νέα «πακέτα» που ετοιμάζονται να ανακοινώσουν τις επόμενες μέρες και ώρες και μπορεί και πρέπει να τους γυρίσουν «μπούμερανγκ».

Καλούμε τους εργαζόμενους να απευθύνονται στο ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία και να παραδίδουν τα “χαράτσια”, χαιρετίζουμε τα ταξικά εργατικά σωματεία, τα σωματεία των μικρομεσαίων που παίρνουν πρωτοβουλίες με συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς, στις συνοικίες, για να εκφραστεί με πρακτικό και οργανωμένο τρόπο αγωνιστικά η λαϊκή απάντηση στους φόρους που πνίγουν το λαό, στα άγρια μέτρα που τον καταδικάζουν οριστικά στη φτώχεια και στην ανασφάλεια.

Φτάνει πια! Ενότητα και αγώνας για να υπερασπίσουμε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας. Στέλνουμε μήνυμα αποφασιστικής καταδίκης σε κυβέρνηση, μεγαλοεργοδοσία, σε τρόικα, εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ. Φτιάχνουμε επιτροπές αγώνα στον τόπο δουλειάς, στη γειτονιά, οργανωνόμαστε στα ταξικά συνδικάτα.

Με συνελεύσεις των σωματείων, με συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς, στα γραφεία, στις υπηρεσίες, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στις γειτονιές, να ενταχθούμε στον οργανωμένο αγώνα. Να υπερασπίσουμε το εισόδημά μας, τους μισθούς και τις συντάξεις από τη λεηλασία της πλουτοκρατίας. Έχουμε τη δύναμη. Μέσα από τον οργανωμένο αγώνα μπορούμε να τους σταματήσουμε!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ- ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ. ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 11 πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου