ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ ΣΤΙΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ.

2.10.11

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ ΣΤΙΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ.


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΔΕΚΟ & ΔΟΜΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ν. ΑΧΑΙΑΣ ΣΤΙΣ 10πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.



Συνάδελφε δημόσιε υπάλληλε


Να δώσουμε τώρα αποφασιστικά τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ στις 5 Οκτώβρη και της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 19 Οκτώβρη, για να δοθεί απάντηση στην αντεργατική πολιτική, για να μπούνε εμπόδια στα νέα μέτρα, να ορθώσουμε το μπόι μας, να δείξουμε τη δύναμη μας, να μην υποκύψουμε στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία.


Η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ χαιρετίζει την πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων και επίτροπων αγώνα για τη δημιουργία Συντονιστικού που θα οργανώσει τον αγώνα των δημοσίων υπαλλήλων ενάντια στην κυβερνητική-αντιλαϊκή πολιτική. Με αυτόν τον τρόπο οι ταξικές δυνάμεις στο Δημόσιο οργανώνουν την πάλη καλώντας τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν καμία απόλυση, καμία μείωση μισθών, να υπερασπίσουν το εισόδημα των οικογενειών τους. Συνεχίζουν τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που πήραν το προηγούμενο διάστημα σε μια σειρά χώρους του δημοσίου για να μην απολυθεί κανείς ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, για την πληρωμή δεδουλευμένων, για την οργανωμένη λαϊκή άρνηση πληρωμής των χαρατσιών της κυβέρνησης που κορυφώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, όπου με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ εκατοντάδες εργαζόμενοι και άνθρωποι του μόχθου συγκέντρωσαν τα ‘φοροχαράτσια’ τους και τα έκαψαν, δηλώνοντας πως δεν πρόκειται κάνουν άλλες θυσίες για το κεφάλαιο.



ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ – Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ - ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Το μόνο χρέος του λαού είναι να σηκώσει το κεφάλι, να παλέψει για τα δικαιώματα και το δίκιο. Απορρίπτουμε το νέο μισθολόγιο, με το οποίο η κυβέρνηση επιβάλλει μείωση μισθών μέχρι και 40%, την εργασιακή εφεδρεία, μέσω της οποίας και σύμφωνα με τους στόχους του μεσοπρόθεσμου θα γίνουν 200.000 απολύσεις μέχρι το 2013, τις καταργήσεις, συγχωνεύσεις δημόσιων οργανισμών, που βάζουν λουκέτο σε 40 φορείς του Δημοσίου, τις ιδιωτικοποιήσεις, με το ξεπούλημα να επεκτείνεται - μετά τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, την ΕΥΔΑΠ - στο σύνολο της δημόσιας περιουσίας, τη διάλυση του Ασφαλιστικού, με τη νέα λεηλασία στα ασφαλιστικά ταμεία.

Συνάδελφοι, συναδέλφωσες,

Μέχρι εδώ! Μας έχουν κάνει τη ζωή κόλαση. Τέρμα οι θυσίες για τη σωτήρια των κεφαλαιοκρατών και τα κέρδη των δανειστών.

Χρεοκοπούν τον λαό, για τη σωτηρία του κεφαλαίου.


Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος, δεν το δημιουργήσαμε εμείς. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία..

Έως εδώ με τον συνδικαλισμό που έβαζε και βάζει πλάτη για να υλοποιούνται αυτές οι πολιτικές, να χειραγωγούν και να αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους. Εγκαταλείπουμε τις ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που ούτε θέλουν ούτε μπορούν να οργανώσουν τον αγώνα. Αντίθετα γενικεύουν το έγκλημα του συμβιβασμού και της υποταγής των εργαζόμενων. Υπογράφουν Συμβάσεις Εργασίας με πλήρη διευθέτηση και με μειωμένες αποδοχές (πχ. ΟΤΕ, μείον 11%) στο όνομα του να μη γίνουν απολύσεις! Σπέρνουν αυταπάτες για μια δήθεν ανταγωνιστική φιλολαϊκότερη καπιταλιστική οικονομία για «καλύτερη» Ευρωπαϊκή Ένωση, για «λύσεις» στο πλαίσιο του εξανθρωπισμού των μονοπωλίων.

Ο μόνος δρόμος, η μόνη επιλογή, ο οργανωμένος αγώνας, η αντίστασή μας, η αντεπίθεσή μας. Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!


Φτάνει πια! Ενότητα και αγώνας για να υπερασπίσουμε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας. Να υπερασπίσουμε το εισόδημά μας, τους μισθούς και τις συντάξεις από τη λεηλασία της πλουτοκρατίας.


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ ΣΤΙΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.


ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ



30 Σεπτέμβρη 2011

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου