Συνδικάτο εργ. στο Εμπόριο και τις Υπηρέσίες

8.9.11


Το συνδικάτο μας συμπαραστέκεται στον αγώνα της Oμοσπονδίας Εργαζομένων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών ενόψει της 48ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει για την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής σύμβασης εργασίας στον κλάδο.




Μια τέτοια μάχη δεν μπορεί να αποτελεί ξεχωριστή υπόθεση κάθε κλάδου.



Η επίθεση των μονοπωλίων και συνολικά των κεφαλαιοκρατών στα δικαιώματα των εργαζομένων (μισθοί, ωράριο, ΒΑΕ, κ.λπ.) είναι ενιαία. Oι σχεδιασμοί της κυβέρνησης, τρόικας και λοιπών κομμάτων του ευρωμονόδρομου είναι η πλήρη κατάργηση των κλαδικών Σ.Σ με προοπτική να μείνουμε ανυπεράσπιστοι στις ορέξεις των βιομηχάνων και των μεγαλεμπόρων με την εφαρμογή των ατομικών Σ.Σ που θα μας οδηγήσει σε κάθετη μείωση των μισθών.

Η κατάργηση των Σ.Σ. σε συνδυασμό με την επιβολή νέων βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων, με την εφαρμογή των νόμων που προέρχονται από την ψήφιση του μακροπρόθεσμου θα φορτώσουν νέα βάρη στα εισοδήματα των λαϊκών νοικοκυριών.

O αγώνας ενάντια σε αυτήν την επίθεση μπορεί να είναι αποτελεσματικός μόνο όταν οι εργαζόμενοι μέσα στον κλάδο και μεταξύ των κλάδων συντονίσουν τη δράση τους και στηρίζουν έμπρακτα τις μάχες που δίνονται. Η υπεράσπιση της ΣΣΕ στον ένα κλάδο είναι η υπεράσπιση των ΣΣΕ στο σύνολό τους. Είναι ώρα η εργατική τάξη στο σύνολο της να συσπειρωθεί γύρω από τη γραμμή της ταξικής σύγκρουσης με την εργοδοσία και τα κόμματα της, κόντρα στο συμβιβασμό και τη μοιρολατρία που καλλιεργούν χρόνια τώρα οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Πάτρας. Oι εργαζόμενοι έχουν χρέος να συσπειρωθούν γύρω από τις ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, να μαζικοποιήσουν τα ταξικά συνδικάτα.



Με όλες μας τις δυνάμεις θα στηρίξουμε την απεργία της Oμοσπονδίας Εργαζομένων Γάλακτος, Τροφίμων και .


Καλούμε τα μέλη του συνδικάτου μας και συνολικά τους εργαζόμενους στον χώρο του Εμπορίου και των Υπηρεσιώνστο νομό Αχαΐας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών και δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχίας της μάχης αυτής.



ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ




Η Διοίκηση



Πάτρα 7/9/2011

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου