Για την απεργία των Τροφίμων-Ποτών

8.9.11

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Συνάδελφοι σας ενημερώνουμε για ορισμένες εξελίξεις που έχουμε και ζητάμε την έγκριση σας για τους χειρισμούς που θα κάνει το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας.


Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ της ομοσπονδίας μας με τον ΣΕΒ και αντιπροσωπεία των εργοδοτικών οργανώσεων για το θέμα της συλλογικής σύμβασης εργασίας του κλάδου μας


Η πρόταση των εργοδοτών είναι:


Για την σύμβαση των αναψυκτικών-οινοποιίας-ζυθοποιίας δήλωσαν ότι έχουν πρόθεση να δώσουν αυξήσεις όμως δεν τοποθετήθηκαν για το ακριβές περιεχόμενο της σύμβασης (ύψος μισθών κλπ). Έβαλαν όμως ως όρο ότι αν επιτευχθεί συμφωνία, να δεσμευτούμε ότι οι εργαζόμενοι στα αναψυκτικά-οινοποιία-ζυθοποιία δεν θα πάρουν μέρος στην 48ωρη απεργία στις 13-14 Σεπτέμβρη.


Για το γάλα τα τρόφιμα και τα τυροκομικά δεν είχαν πρόταση γιατί δεν ήταν προετοιμασμένοι όπως είπαν, πράγμα για εμάς απαράδεκτο, γιατί η πρόταση μας για τις συλλογικές συμβάσεις του κλάδου μας τους έχει δοθεί εδώ και πολλούς μήνες. Εξάλλου έχουν προηγηθεί 2 απεργίες του κλάδου στις 2 Ιούνη και στις 20 Ιούλη. Η υπόσχεση του ΣΕΒ είναι ότι θα μας δώσουν πρόταση σύντομα.


Το ΔΣ της ομοσπονδίας που συνήλθε εκτάκτως αποφάσισε και ζητάμε την έγκριση σας στις Γ.Σ που θα γίνουν στα εργοστάσια τους παρακάτω χειρισμούς:


Πρώτο: Η απεργία στα αναψυκτικά, μπύρες, ποτά δεν μπορεί να ανασταλεί.


Αντίθετα συνεχίζουμε πιο εντατικά τις προσπάθειες μας οργανωνόμαστε, δυναμώνουμε την ενότητα του κλάδου μας, δημιουργούμε απεργιακές επιτροπές και παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα.


Δεύτερο: Δεν αρνούμαστε τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης. Συζητάμε την πρόταση των εργοδοτών. Αν οι όροι της σύμβασης είναι ικανοποιητικοί και υπάρχουν δεσμευτικές εγγυήσεις ότι και οι άλλες συμβάσεις θα κινούνται στα ίδια επίπεδα και θα υπογραφούν σύντομα τότε μόνο μπορούμε να συζητήσουμε για αναστολή της απεργίας συνολικά στο κλάδο.


Αν στην πορεία η συμφωνία αθετηθεί με οποιοδήποτε πρόσχημα ή δεν μας δώσουν σύντομα ικανοποιητικές απαντήσεις για τις άλλες 3 συλλογικές συμβάσεις τότε όλος ο κλάδος στο γάλα, στα τρόφιμα και στα ποτά θα κατέβει ενωμένος σε 48ωρη απεργία στις 21-22 Σεπτέμβρη.


Συνάδελφοι


Παραμένουμε όλοι σε αγωνιστική εγρήγορση. Η εξέλιξη που έχουμε είναι αποτέλεσμα του μέχρι τώρα αγώνα μας και της αποφασιστικότητας μας.


Συσπειρωνόμαστε στα συνδικάτα μας και την ταξικής μας ομοσπονδία.


Μόνο ενωμένοι θα υπερασπιστούμε το δίκιο μας, το μεροκάματο μας, τη δουλειά μας.



ΤΟ Δ.Σ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου