Μια οφειλόμενη απάντηση απο το ΠΑΜΕ στην ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ

31.7.11
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ

Μια οφειλόμενη απάντηση στην ΠΑΣΚΕ - ΟΤΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Τις μέρες αυτές η ΠΑΣΚΕ – ΟΤΑ κυκλοφόρησε πανελλαδική ανακοίνωση, με την οποία επιτίθεται με ψέματα και συκοφαντίες στο ΠΑΜΕ.
Που εστιάζει τις κατηγορίες της.
Η ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ μας κατηγορεί, ότι οι θέσεις του ΠΑΜΕ είναι επικίνδυνες για τους εργαζόμενους. Το ΠΑΜΕ όντως έχει θέσεις που είναι επικίνδυνες, όχι όμως για τους εργαζόμενους, αλλά για την πλουτοκρατία και τα μονοπώλια. Ας μας υποδείξουν οι κύριοι αυτοί ποια θέση του ΠΑΜΕ συγκρούεται με τα συμφέροντα των εργαζομένων. Έστω και μία!
Επικίνδυνες θέσεις που τσακίζουν τους εργαζόμενους όντως υπάρχουν, μόνο που αυτές βρίσκονται στις θέσεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Επικίνδυνη για τους εργαζόμενους είναι η θέση της ΠΑΣΚΕ, όταν στηρίζει την αύξηση του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο από 37,5 ώρες σε 40 την εβδομάδα. Όταν αρνείται στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ να ψηφίσει αποφάσεις και μέτρα που στην πράξη να παρεμποδίζουν και να δυσκολεύουν την αύξηση του ωραρίου εργασίας.
Επικίνδυνη για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συμβασιούχους είναι η θέση της ΠΑΣΚΕ που λέει, πως για να έχει κάποιος μόνιμη δουλειά πρέπει να καλύπτει «πάγιες και διαρκείς ανάγκες». Με αυτή τη θέση, το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία το υποτάσσει κάθε φορά στα αντιλαϊκά κριτήρια των δημοτικών αρχών, του κράτους και των εργοδοτών με τα οποία καθορίζουν τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Επικίνδυνη είναι η θέση της ΠΑΣΚΕ στην ΑΔΕΔΥ για το διαχωρισμό του χρέους σε «νόμιμο και παράνομο», αφού καθιστά συνυπεύθυνους για την κρίση και το χρέος τους εργαζόμενους και τους καλεί να πληρώσουν το «νόμιμο χρέος» όταν γνωρίζουν ότι την κρίση τη γέννησε η καπιταλιστική ανάπτυξη, το καπιταλιστικό κέρδος και το χρέος είναι όλο της πλουτοκρατίας.
Γενικά δυνάμεις σαν την ΠΑΣΚΕ, που αποτελούν αναπόσπαστα και μαχητικά τμήματα των αντιλαϊκών αστικών κομμάτων, που υλοποιούν για λογαριασμό του κεφαλαίου τις βάρβαρες αντεργατικές πολιτικές, που στηρίζουν την ΕΕ, τη γραμμή της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, είναι επικίνδυνες και είναι ανάγκη να απομονωθούν από τους εργαζόμενους.
Η ΠΑΣΚΕ – ΟΤΑ κατηγορεί το ΠΑΜΕ, ότι παραπέμπει την πάλη για τα προβλήματα των εργαζομένων στο απώτερο μέλλον του … σοσιαλισμού.
Δυστυχώς για αυτούς οι εργαζόμενοι έχουν πείρα. Ξέρουν πολύ καλά, ότι το ΠΑΜΕ μπαίνει μπροστά, οργανώνει την πάλη. Διεκδικεί και απαιτεί λύσεις για όλα τα προβλήματα.
Αυτό που ενοχλεί την ΠΑΣΚΕ είναι η καθημερινής πάλη ενάντια σε αυτήν την πολιτική και τους φορείς της, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., αλλά και τις δημοτικές αρχές που έχουν εκλέγει με τη στήριξή τους και υλοποιούν από κοινού τις αντιλαϊκές επιλογές. Την ενοχλεί η σύνδεση αυτής της καθημερινής πάλης με την προοπτική του άλλου δρόμου ανάπτυξης, που θα έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και τις σύγχρονες ανάγκες, όχι τα κέρδη των μονοπωλίων.
Η ΠΑΣΚΕ – ΟΤΑ κατηγορεί το ΠΑΜΕ για ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ!!!
Πάλι καλά που δε μας χρεώνουν το προπατορικό αμάρτημα, την πυρπόληση της Ρώμης, του Ράιχσταγκ κ.ά. Ας είναι! Και τα ψέματα και οι αθλιότητες έχουν τη χρησιμότητά τους. Είναι χρήσιμα για τους εργαζόμενους, ώστε να βγάζουν τα συμπεράσματά τους.
Η ΠΑΣΚΕ – ΟΤΑ κατηγορεί το ΠΑΜΕ και τα κλαδικά Συνδικάτα εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως φορείς διάσπασης στο εργατικό κίνημα.
Το ΠΑΜΕ από τη φύση του, την ίδια την ιδρυτική του διακήρυξη είναι φορέας ενότητας της εργατικής τάξης, φορέας ταξικής ενότητας και κοινωνικής συμμαχίας.
Και γιατί είναι διασπαστικό το κλαδικό Συνδικάτο που λέει ένα Συνδικάτο των ΟΤΑ ανά Νομό που θα ενώνει, θα έχει ως μέλη του όλους τους εργαζόμενους, μόνιμους και συμβασιούχους, και δεν είναι διασπαστικές οι θέσεις και οι αποφάσεις των ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ που πετούν έξω από τα Σωματεία τους συμβασιούχους επειδή απλά είναι συμβασιούχοι;
Ας μη γελιόμαστε. Δεν τους ενοχλεί το κλαδικό Συνδικάτο των εργαζόμενων ΟΤΑ ως δομή στο συνδικαλιστικό κίνημα. Δε θα έλεγαν κουβέντα αν στήριζε την κυβέρνηση και την πολιτική της. Τους ενοχλεί η γραμμή, ο προσανατολισμός στην πάλη που έχουν αυτά τα Συνδικάτα. Τους ενοχλεί η γραμμή της ταξικής πάλης, της σύγκρουσης με τα μονοπώλια, την κυβέρνηση, την ΕΕ, γενικά η γραμμή της αντικαπιταλιστικής πάλης αυτών των συνδικάτων.
Καθαρές κουβέντες! Το ΠΑΜΕ στήριξε και θα στηρίζει τα κλαδικά Σωματεία ως φορέα οργάνωσης κι ενότητας όλων των εργαζομένων στον κλάδο, στο επίπεδο του Νομού. Θα κάνει ό,τι μπορεί για να ενισχύεται ο ταξικός προσανατολισμός όχι μόνο των κλαδικών Συνδικάτων, αλλά κάθε Σωματείου.
Η ΠΑΣΚΕ – ΟΤΑ απειλεί ότι θα διώξει από τα προεδρεία των Συνδικάτων τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, απειλεί ακόμη και με διαγραφές συνδικαλιστών κι ολόκληρων Σωματείων.
Καμία έκπληξη. Αυτός ήταν πάντα ο ρόλος της σοσιαλδημοκρατίας στο κίνημα. Σε αγαστή συνεργασία με τις αστικές κυβερνήσεις και την εργοδοσία πάντα χτυπούσαν το ταξικό εργατικό κίνημα.
Έχουμε όμως να τους πούμε το εξής: ας μελετήσουν καλύτερα την ιστορία του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα κι εκεί θα δουν ότι κανένα «μακρύ χέρι» των κυβερνήσεων και των εργοδοτών που πέρασαν από αυτόν τον τόπο δεν κατάφερε να φρενάρει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και πολύ περισσότερο να του αλλάξει την ταξική του κατεύθυνση. Όσες φορές το επιδίωξαν τους γύρισε μπούμερανγκ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η ΠΑΣΚΕ – ΟΤΑ επιτίθεται στο ΠΑΜΕ γιατί έτσι επιδιώκει να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της για τη στήριξη που έδινε και δίνει στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και στη βάρβαρη πολιτική τους.
Έχει ταυτιστεί με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, με τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Μάταια προσπαθεί να διαφοροποιηθεί από αυτές με διάφορα κολπάκια, σαν αυτό του «Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων», που αποτελεί έναν ακόμα φορέα χειραγώγησης του συνδικαλιστικού κινήματος.
Μάταια! Γιατί όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι καθημερινά τους παίρνουν χαμπάρι.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Εμπιστευτείτε το ΠΑΜΕ

 Για όλα όσα ζεις σήμερα σε προειδοποίησε έγκαιρα. Δικαιώθηκε! Σε προειδοποίησε για την καπιταλιστική κρίση, για τη θύελλα που έρχεται. Σου είπε καθαρά ότι έχουμε πόλεμο!
 Όταν όλες οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου πανηγύριζαν στο Ζάππειο με την είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ, στο ευρώ, το ΠΑΜΕ έγκαιρα σε προειδοποιούσε για τα δεινά που θα φέρει στο λαό.
 Θυμήσου τι λέγαμε ήδη από το 1992 με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Ήμασταν το μοναδικό «όχι» και όλοι οι άλλοι εναντίον μας. Δεν κρατούσαν ούτε μισή επιφύλαξη για τις συνέπειες από την ευρωπαϊκή καπιταλιστική ολοκλήρωση.
 Το ΠΑΜΕ από την πρώτη στιγμή της συγκρότησής του μπήκε μπροστά, οργάνωσε την πάλη. Συγκρούεται καθημερινά με την πλουτοκρατία και τα κόμματά της
 Έχει πείρα από την οργάνωση της ταξικής πάλης. Ξέρει να καθοδηγεί το κίνημα αποτελεσματικά, να το προφυλάσσει από παγίδες.
 Είναι εγγυημένη, δοκιμασμένη δύναμη, ψημένη στο καμίνι της ταξικής πάλης, δίνει προοπτική στον αγώνα σου.

Ένα δρόμο έχουμε, μια επιλογή
Οι εργαζόμενοι ορμητικά να οργανωθούν, να ανατρέψουν το συσχετισμό δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα και στο πολιτικό επίπεδο. Μόνο έτσι οργανωμένοι, συμπορευόμενοι με το ΠΑΜΕ θα γίνουν πανίσχυροι.

Ιούλιος 2011

Για την κατάργηση των Β.Α.Ε.

28.7.11
Η κυβέρνηση με την ΕΕ και σε αγαστή συνεργασία με τους μεγαλοεργοδότες έχουν βάλει στόχο την οριστική κατεδάφιση του θεσμού των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ), πετώντας απ' έξω από το θεσμό πάνω από 150.000 εργαζόμενους.
Επιβεβαιώνεται με την στάση της η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στο κεφαλαιώδες ζήτημα για την εργατική τάξη των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων ότι βοηθάει την κυβέρνηση να δικαιολογήσει με δήθεν επιστημονικό τρόπο την κατακρεούργηση και τον αποχαρακτηρισμό δεκάδων επαγγελμάτων από τα βαρέα και ανθυγιεινά.
Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη της χώρας μας να μην δεχτεί καμιά συζήτηση, κανέναν αποχαρακτηρισμό. Να οργανώσει την πάλη της όχι μόνο για να μην αποχαρακτηριστούν επαγγέλματα, αλλά και να ενταχθούν νέα.

Οι αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται θα σημάνουν:
* Αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης 5 - 7 χρόνια.
* Νέα μείωση μισθών και συντάξεων.
* Περαιτέρω συρρίκνωση των εσόδων των Ασφαλιστικών Ταμείων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
* Να μην αποχαρακτηριστούν τα ΒΑΕ εκτός αυτών που έχουν εκλείψει. Οχι στο διαχωρισμό ανάμεσα σε παλιούς και νέους εργαζόμενους. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Μόνιμη και πλήρης δουλειά για όλους.
* Για τα ΒΑΕ 6ωρη δουλειά - 5ήμερο, 30ωρο.
* Μείωση ορίου συνταξιοδότησης, 55 για τους άνδρες και 50 για τις γυναίκες, με τη γενική μείωση των μη ΒΑΕ σε 60 και 55.
* Λήψη όλων των μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας των Εργαζομένων ανάλογα με τον επαγγελματικό κίνδυνο, ανάπτυξη των υποδομών και των διαδικασιών που απαιτούνται, για πρόληψη επαγγελματικού κινδύνου.
* Δημιουργία κρατικού σώματος γιατρών Εργασίας και τεχνικών Ασφάλειας, στα πλαίσια αποκλειστικά Δημόσιου Συστήματος Υγείας, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο χώρο προστασίας της υγείας και ασφάλειας.
* Τακτικές ιατρικές εξετάσεις, ιδιαίτερη φροντίδα για έγκυες και γενικότερα εργαζόμενες γυναίκες.
* Απαγόρευση νυχτερινής εργασίας των γυναικών στη βιομηχανία, ενώ για άλλα επαγγέλματα, όπως στις νοσηλεύτριες, να απαγορευτεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
* Υποχρεωτικός έλεγχος της ασφάλειας των υποδομών και της υγιεινής, όπως εξαερισμός, κλιματισμός, επίπεδο θορύβου κ.λπ. στους χώρους εργασίας.
* Κατοχύρωση ασφαλιστικής κάλυψης του επαγγελματικού κινδύνου, η οποία θα είναι ανεξάρτητη από το καθεστώς συνταξιοδότησης. Το επασφάλιστρο να βαραίνει μόνο τον εργοδότη.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

19.7.11
Σωματεία:
Κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αχαΐας, Δημοτικών Αστυνομικών Δ. Πάτρας, Εργαζομένων Υ.ΕΘ.Α Εργοστασίου Αράξου, Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Πατρών
Επιτροπές του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Οι εικόνες διάλυσης που παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα το ΤΥΔΚΥ και ο ΟΠΑΔ είναι άλλο ένα επεισόδιο που έρχεται να προστεθεί στο γνώριμο εδώ και χρόνια έργο της υποβάθμισης και απαξίωσης του δημόσιου συστήματος ασφάλισης – πρόνοιας. Λίγους μόνο μήνες μετά τα τελευταία μέτρα που αύξησαν νοσήλια και πληρωμές και πετσόκοψαν φάρμακα και εξετάσεις, το νέο κύμα περικοπών και οι δραματικές ελλείψεις προσωπικού στα ασφαλιστικά ταμεία και στα νοσοκομεία, διαμορφώνουν μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία και τη ζωή των ασφαλισμένων.

Οι τελευταίες εξελίξεις, που συνιστούν ραγδαία επιδείνωση των λαϊκών αναγκών στην υγεία, είναι αποτέλεσμα της στοχευμένης πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που οδηγεί με συνέπεια στο ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση, στο χτύπημα των όποιων κοινωνικών παροχών έχουν απομείνει. Υλοποιούν κατά γράμμα τις αποφάσεις της ΕΕ που επιτάσσουν την οριστική απαλλαγή του κράτους από την όποια ευθύνη και υποχρέωσή του να παρέχει δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την μετατροπή της σε ατομική υπόθεση! Ενώ την ίδια ώρα, μας καλούν να πληρώσουμε αυξημένες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία και να ξαναπληρώνουμε κάθε φορά που θέλουμε να βρούμε την υγειά μας!
Η πολιτική τους είναι εγκληματική σε βάρος των ασφαλισμένων!
Είναι αδίστακτοι και επικίνδυνοι γιατί μετατρέπουν τη λαϊκή ανάγκη και δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στην πρόνοια, σε ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, απρόσιτο για όλο και περισσότερους. Η υγεία και η ζωή μας βρίσκονται σε κίνδυνο προκειμένου να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων!

Αυτές οι εξελίξεις δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αναμονή και αυταπάτες!
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, το προσωπικό των ταμείων, όλους εμάς που έχουμε την δύναμη και το συμφέρον να σταματήσουμε αυτό τον κατήφορο, να απορρίψουμε την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να γυρίσουμε την πλάτη στους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους που εκφράζουν την ηγεσία του συνδικαλιστικού μας κινήματος και με τη στάση τους συμβάλουν στο βούλιαγμα των ταμείων και στην υπονόμευση του δικαιώματος στην υγεία, και να αντιτάξουμε ένα ενιαίο μέτωπο πάλης για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική και να διεκδικήσουμε όλα όσα δικαιούμαστε.

Απαιτούμε να μπει τώρα τέρμα:
Σε αυτό το σκηνικό της ντροπής και στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ. Να εξοφληθούν άμεσα, με ευθύνη του κράτους, τα οφειλόμενα από τον ΟΠΑΔ σε φαρμακοποιούς, συμβεβλημένους γιατρούς και ασφαλισμένους.
Στην πορεία διάλυσης των ασφαλιστικών ταμείων και του συστήματος κοινωνικών παροχών.

Διεκδικούμε:
Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και να επανέλθουν όλες οι παροχές που περικόπηκαν, από το 1992 μέχρι σήμερα.
Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις – Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην υγεία.
Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εντελώς δωρεάν για όλους.
Να μην κλείσει ή συγχωνευτεί κανένα δημόσιο νοσοκομείο ή προνοιακό ίδρυμα - Ανάπτυξη δημόσιων Κέντρων Υγείας, προνοιακών ιδρυμάτων και άλλων δομών σε όλες τις πόλεις που να καλύπτουν δωρεάν όλο τον πληθυσμό, με εξειδικευμένες υπηρεσίες για τις γυναίκες, τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, τα ΑμΕΑ, τους χρόνια ή ψυχικά πάσχοντες, για τις ανάγκες της πρόληψης και προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς

Καλούμε σε:
Παράσταση διαμαρτυρίας – κατάληψη στο ΤΥΔΚΥ (Μαιζώνος & Ερμού) και συνέντευξη τύπου την Τρίτη 19/7 και ώρα 10:10πμ.
Κινητοποίηση στον εκπρόσωπο του κράτους, στην αποκεντρωμένη περιφέρεια, την Τετάρτη 20/7 και ώρα 10πμ.
Αγωνιστική κορύφωση με τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τα ζητήματα της υγείας και πρόνοιας, την Τετάρτη 20/7 και ώρα 8μμ, στην πλατεία Τριών Συμμάχων.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΤΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΛΗ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ 8.00 μ.μ.

12.7.11
ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΜΑΣ-ΟΓΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΛΗ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ 8.00 μ.μ.

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
· ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ- ΠΡΟΝΟΙΑ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
· ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ – ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ.
Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μετανάστες.
Νεολαία και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.
Η υγεία και η ζωή μας βρίσκονται σε κίνδυνο προκειμένου να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων. Με την άγρια εκμετάλλευση στους τόπους δουλειάς, τη φτώχεια, την ανεργία, τη δουλειά ως τα 70, τα λουκέτα, την ιδιωτικοποίηση του νερού κ.α., Κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ και τα κόμματα που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, δεν υπολογίζουν ούτε την υγεία μας.
Είναι αδίστακτοι και επικίνδυνοι γιατί μετατρέπουν τη λαϊκή ανάγκη και δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στην πρόνοια, σε ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, απρόσιτο για όλο και περισσότερους.
Η κατάργηση 3.000 κρεβατιών και 330 κλινικών στα δημόσια νοσοκομεία, η παραχώρηση 500 κρεβατιών στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, η συγχώνευση προνοιακών ιδρυμάτων, η μείωση του υγειονομικού προσωπικού, έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα μέτρα που αύξησαν τις πληρωμές για φάρμακα και εξετάσεις. Όλα αυτά συνιστούν ραγδαία επιδείνωση των λαϊκών αναγκών στην υγεία. Δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αναμονή και αυταπάτες.
Μη νομιμοποιείτε, απορρίψτε αυτήν την πολιτική που βάζει υποθήκη την υγεία μας, προκειμένου να σωθεί και να ενισχυθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου, με ακόμα πιο ισχυρή την πλουτοκρατία και με ισοπεδωμένα τα δικαιώματά μας.
Οι ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), οι ριζοσπαστικές συσπειρώσεις στους επαγγελματοβιοτέχνες με την Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων (ΠΑΣΕΒΕ), στους αγρότες με την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), στους σπουδαστές με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων με την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), σας καλούμε στους τόπους δουλειάς, στις συνοικίες, στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας, στις σχολές και στα χωριά να οργανώσουμε την αντίσταση στη βάρβαρη πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της υγείας και την αντεπίθεση για την ανατροπή της.
Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΛΗ , ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ 8.00 μ.μ.

ΠΑΤΡΑ 10/7/11

Οι εργαζόμενοι να γυρίσουν την πλάτη στις ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

11.7.11
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Παναγόπουλος στην εκπομπή της ΝΕΤ “πρωινή ενημέρωση”, μεταξύ άλλων ανέφερε πως τα συνθήματα περί λαϊκής οικονομίας συμβάλουν στο κλείσιμο επιχειρήσεων. Στοιχίζεται για μια ακόμα φορά με τους κεφαλαιοκράτες και τα φερέφωνα τους, που κατηγορούν τους εργαζόμενους που διεκδικούν, που απεργούν και αγωνίζονται, για το κλείσιμο των επιχειρήσεων και για τις απολύσεις
Οι πάνω από 40.000 επιχειρήσεις που έκλεισαν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα καθημερινά λουκέτα που βάζουν δεκάδες εμπορομάγαζα, οι χιλιάδες απολύσεις, το θέριεμα της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο νοσοκομείων, για τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό οφείλονται είτε σε στρεβλώσεις της αγοράς είτε στη δράση του ΠΑΜΕ και των ταξικών δυνάμεων και όχι στις νομοτέλειες της καπιταλιστικής οικονομίας.
Σε κάθε περίπτωση βγαίνει λάδι το σύστημα που υπηρετεί με πάθος ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός όπως αντίστοιχα αθώα βγαίνει και η κυβέρνηση αφού κατά τη ΓΣΕΕ υποκύπτει σε ξένα οικονομικά κέντρα και αναγκαστικά ακολουθεί τις εξελίξεις. Οι εργαζόμενοι να γυρίσουν την πλάτη στις ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Να ενισχύσουν, να δυναμώσουν το ταξικό εργατικό κίνημα το ΠΑΜΕ, την οργάνωση στους τόπους δουλειάς.
Η λαϊκή οικονομία είναι η λύση, η απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Η λαϊκή εξουσία αποτελεί αναγκαιότητα για την ευημερία του λαού όχι μόνο στη χώρα μας αλλά σε κάθε καπιταλιστική χώρα.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

3.7.11

ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
( ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Π.Α.ΜΕ)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Με αφορμή τις συγκεντρώσεις – συναντήσεις που κάνει η πλειοψηφία του σωματείου στα τμήματα για να εντοπίσει τα κατά τόπους προβλήματα που έχουν οι συνάδελφοι θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και για την δική μας θέση και άποψη.
Συνάδελφοι πάγια είναι η θέση της παράταξής μας ότι τα προβλήματα που μας βασανίζουν όλα τα προηγούμενα χρόνια και εντείνονται με πολύ άγριους ρυθμούς το τελευταίο διάστημα έχουν να κάνουν με την βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζεται από όλες τις κυβερνήσεις και τις επιλογές τις ΕΕ τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια (πχ έλλειψη προσωπικού, εντατικοποίηση, ρουσφετολογικές μετακινήσεις κλπ) .
Τα προβλήματα με τον τρόπο που περιγράφονται από την πλειοψηφία δεν βοηθούν στη συνειδητοποίηση των εργαζομένων αντίθετα τους δημιουργούνται αυταπάτες, εφησυχασμό και πολλές φορές τους τρομοκρατεί με αποτέλεσμα να μην συσπειρώνονται σε αγωνιστή κατεύθυνση να περνάει η πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης και η ζωή τους καθημερινά να χειροτερεύει.
Συγκεκριμένα : Από τις τελευταία συναντήσεις που τυχαία παραβρεθήκαμε ( γιατί η πλειοψηφία δεν μας ειδοποιεί γι’ αυτές τις συναντήσεις μια και δεν θέλει να ακούσουν οι εργαζόμενοι την δική μας θέση για την αιτία που δημιουργεί το πρόβλημα και τη διέξοδο που υπάρχει) στα χειρουργεία του 409, στο γραφείο προμηθειών, αλλά και τις συναντήσεις που κάνουμε σαν παράταξη σε όλους του χώρους υγείας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα όσο αφορά την εντατικοποίηση της δουλειάς και την έλλειψη προσωπικού που μπαίνει από όλους τους εργαζόμενους επανερχόμαστε και σας λέμε ότι: Η κατάσταση που διαμορφώνεται στο χώρο της υγείας είναι εκρηκτική.
Ο νέος νόμος αποτελεί συνέχεια της διαχρονικής πολιτικής συρρίκνωσης, υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της υγείας. Μειώνονται δραστικά οι κρατικές δαπάνες. Ενισχύεται η επιχειρηματική λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας. Το ύψος των κερδών από την πώληση των υπηρεσιών τους στους ασθενείς-πελάτες και όχι οι λαϊκές ανάγκες θα καθορίζουν το κλείσιμο ή τη συγχώνευση τμημάτων και κλινικών ή και ολόκληρων νοσοκομείων και πολυιατρείων του ΙΚΑ. Αυτό ακριβώς υπηρετεί η πολυδιαφημιζόμενη «αξιολόγηση», με την οποία ακόμα και ο πρόεδρος του σωματείου μας τρομοκρατεί τους εργαζόμενους που λέει πχ να είναι ανταγωνιστική αξιόμαχη και να δουλεύουν γιατί έρχεται δημοψήφισμα για τη κατάργηση της μονιμότητας. Επιδιώκουν με όσο το δυνατόν λιγότερο, ευέλικτο και φθηνότερο προσωπικό να εξυπηρετούνται οι ασθενείς που θα πληρώνουν ένα όλο και πιο μεγάλο μέρος των εξετάσεων, των φαρμάκων και των θεραπειών που έχουν ανάγκη, από τη τσέπη τους.
Κοινός παρανομαστής των μέτρων είναι να γίνουμε οι εργαζόμενοι όσο γίνεται φθηνότεροι, για να εξασφαλισθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των επιχειρήσεων.
Δε μπορούμε να μη σχολιάσουμε την εκτίμηση που έγινε από την πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στο Δ.Σ. του νοσοκομείου Αγ. Ανδρεάς στην Πάτρα που λέει :   «Αξίζει να τονίσουμε ότι σ΄ αυτήν την συνεδρίαση, όλο το Δ.Σ διαχώρισε την θέση του από την πρόχειρη, επιπόλαια και παράτυπη παραταξιακή διαδικασία της επίσχεσης εργασίας, πού ξεκίνησε ερήμην μας και χωρίς κάλυψη των Συναδέλφων μας, από συγκεκριμένη παράταξη, καθ΄ υπόδειξη και εντολή κεντρικής παραταξιακής καθοδήγησης»
Συνάδελφοι σας παραθέσαμε ολόκληρη την εκτίμηση για να μπορέσετε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας πως όλες οι παρατάξεις ταυτίστηκαν και τρομοκράτησαν 200 και πλέον εργαζόμενους που υπέγραψαν με θάρρος στο κείμενο για επίσχεση εργασία,ς επειδή αυτή την πρωτοβουλία τη πήρε η ΕΣΥ και στηριζόταν από το Π.Α.ΜΕ. Σας τους παραδίνουμε στη κρίση σας. Να μας απαντήσουν λοιπόν σε πόσα Νοσοκομεία και κάτω από ποιες προϋποθέσεις πήραν όλοι οι εργαζόμενοι όλα τα δεδουλευμένα τους μέχρι και τον Απρίλη. Εμείς σας λέμε ότι μόνο όσα Νοσοκομεία έκαναν επίσχεση εργασίας τα πήραν όλα ή μέρος των δεδουλευμένων τους.
Εμείς συνεχίζουμε χωρίς ταλαντεύσεις, μπροστά στα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν, οφείλουμε να αντισταθούμε.
Παίρνουμε πρωτοβουλία για τους συναδέλφους συμβασιούχους, να μην απολυθεί κανένας να μονιμοποιηθούν τώρα χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Για να μην τους αφαιρέσουν το δικαίωμα να ζήσουν την οικογένεια τους, τα παιδιά σου να έχουν δωρεάν παιδεία και υγεία, ελεύθερο χρόνο.
Η ζωή μας έχει διδάξει πως ότι κερδήθηκε, κερδήθηκε με θυσία και οργανωμένο αγώνα κανείς δεν μας χάρισε τίποτα.
Απομονώστε τους δυναμώστε τις ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται με το Π.Α.ΜΕ Υγείας – Πρόνοιας. Παλέψτε για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.
Μπορούμε να βάλουμε φρένο στα σχέδιά τους υπάρχει λύση υπάρχει διέξοδος.

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ 20 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΤΑΙΡΙΩΝ SOLAR CELLS HELLAS GROUP

2.7.11
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ 20 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΤΑΙΡΙΩΝ SOLAR CELLS HELLAS GROUP

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενοι, μικροί ΕΒΕ, μικρομεσαίοι αγρότες, νέοι και νέες,

Η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τον όμιλο εταιριών Solar Cells Hellas Group που προχώρησε σε 17 νέες απολύσεις εργαζόμενων την Πέμπτη 30/6/2011 στα εργοστάσια της στη ΒΙΠΕ Πατρών. Οι απολύσεις έγιναν μια μέρα μετά τη 48ωρη πανελλαδική-πανεργατική απεργία, στην οποία οι εργαζόμενοι του εργοστασίου συμμετείχαν και περιφρούρησαν.
Το προηγούμενο διάστημα η εργοδοσία της Solar Cells απέλυσε 3 εργαζόμενους συνδικαλιστές, που πρωτοστάτησαν για τη συγκρότηση του επιχειρησιακού σωματείου μέσα στο εργοστάσιο. Για να τρομοκρατήσει και να διασπάσει τους εργαζόμενους, αλλά και για να εξυπηρετήσει άλλους της σκοπούς άλλαξε μέσα σε μια νύχτα τις συμβάσεις αρκετών εργαζομένων, ενώ όλο αυτό το διάστημα με διάφορα δικαστικά και άλλα τερτίπια προσπάθησε να καθυστερήσει την έγκριση του επιχειρησιακού σωματείου των εργαζομένων.
Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προωθείται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ και όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου είναι αυτή που δίνει αέρα στα πανιά και αποθρασύνει τη μεγαλόεργοδοσία. Οι εταιρίες αυτές, αφού έχουν επιδοτηθεί αδρά από τα λεφτά του ελληνικού λαού στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης, της «δημιουργίας» θέσεων εργασίας, της «ανταγωνιστικότητας», της περιφερειακής «ανάπτυξης» κτλ, επιβάλλουν συνθήκες εργασιακού γκέτο. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας με αποτέλεσμα να μπαίνει συχνά σε κίνδυνο η υγεία των εργαζομένων, ενώ από την άλλη επιβάλλουν καθεστώς τρομοκρατίας σε όποιον ή όποιους εργαζόμενους σηκώσουν κεφάλι.
Μπροστά σε όλα αυτά αποκαλύφθηκε ο ρόλος του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, του Ε.Κ. Πάτρας που σε συνεννόηση και σε συνεργασία με την εργοδοσία προσπαθούν να συγκροτήσουν εργοδοτικά σωματεία στο εργοστάσιο και να εμποδίσουν τους εργαζόμενους να συγκροτήσουν το δικό τους σωματείο.
Η γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους ανθρώπους του καθημερινού μόχθου να βγάλουν συμπεράσματα. Χρειάζεται γερή οργάνωση στους τόπους δουλειάς, οργάνωση στα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ.
Στο επόμενο διάστημα η εργοδοσία θα βρει απέναντι της σύσσωμο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων για να μην οργανωθούν στο χώρο δουλειάς τους και να μη διεκδικούν δουλειά και ζωή με δικαιώματα δεν θα περάσει.

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Πέμπτη 02 Ιούλη 2011,
Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ.

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Όλο αυτό το διάστημα εκατοντάδες εργαζόμενοι, ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και στην ανάγκη να ενισχύσουν κυριολεκτικά από το υστέρημά τους την προσπάθεια που κάνει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ταξικής πάλης και στην ανάγκη να φτάσει η φωνή του, οι θέσεις του σε περισσότερους εργαζόμενους, σε περισσότερους χώρους δουλειάς. Στην ανάγκη οργάνωσης της εργατικής τάξης για να αντεπιτεθεί και να ανατρέψει την βαρβαρότητα που ζει.
Η θετική ανταπόκριση των εργαζομένων στο κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση του ΠΑΜΕ, δείχνει πώς καταλαβαίνει ο εργάτης την ανάγκη να ενισχύσει οικονομικά τη δύναμη εκείνη που οργανώνει, αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική, έχει προοπτική και στόχο ο πλούτος που παράγει η εργατική τάξη να γίνει ιδιοκτησία της.
Έχουμε χαρακτηριστικά παραδείγματα, αυτή τη περίοδο που κάνουμε την οικονομική εξόρμηση, τα οποία πραγματικά είναι συγκινητικά και δείχνουν πώς οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν το ταξικό εργατικό κίνημα.
Αυτή την προσπάθεια πρέπει να ενισχύσουμε, γνωρίζοντας ότι σήμερα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Να ανοιχτούμε πιο θαρραλέα και αποφασιστικά στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, στη νεολαία, συνδυάζοντας την καθημερινή δράση που έχει το ΠΑΜΕ, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, σε κάθε μαζικό χώρο με την ανάγκη στήριξης και οικονομικά, απευθυνόμενοι σε όλους αυτούς που έχουν συμφέρον να το στηρίξουν οικονομικά.

Η Ε.Γ του ΠΑΜΕ αποφάσισε την συνέχιση της Λαχειοφόρου που είχε ημερομηνίες κλήρωσης στις 6 Ιούλη και 12 Ιούλη, για την ακόμα μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση του, γιατί ιδιαίτερα το επόμενο διάστημα θα ενταθούν οι κινητοποιήσεις και επόμενα χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια.
Οι νέες ημερομηνίες κλήρωσης είναι:

29 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ.


Η επιτυχία θα εξαρτηθεί όμως από το σχεδιασμό της δικής μας δουλειάς, των οργανώσεών μας. Το πόσο πιο πλατιά, πιο μαζικά θα απευθυνθούμε στους εργαζόμενους και θα συζητήσουμε μαζί τους την ανάγκη για οργάνωση της πάλης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, για ενίσχυση του ΠΑΜΕ σε αυτές τις συνθήκες και μέσα σε αυτή τη συζήτηση, για την αλλαγή συσχετισμών δύναμης παντού υπέρ του ταξικού εργατικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, θα συζητήσουμε και την ανάγκη της οικονομικής στήριξης του.
Δίνουμε αποφασιστικά και αυτή τη μάχη και είμαστε σίγουροι ότι θα την κερδίσουμε.

Η Εκτελεστική Γραμματεία