Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στα PRAKTIKER

1.6.11
Η εφαρμογή των νέων αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήδη υλοποιείται από την πολυεθνική PRAKTIKER μέσα στους χώρους δουλειάς.
Η τροποποίηση των συμβάσεων των εργαζομένων από την πολυεθνική PRAKTIKER , δηλαδή η αλλαγή συμβάσεων που μεταβάλλει τους 8ωρίτες σε 6ωρίτες και τους 6ωρίτες σε 4ωρίτες με αντίστοιχη μείωση μισθών και ασφαλίστρων, ουσιαστικά είναι υλοποίηση του στόχου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, για μεροκάματα και μισθούς Κίνας και Ινδίας, ώστε να γίνουν οι επιχειρήσεις ¨ανταγωνιστικές¨ για μεγιστοποίηση των κερδών τους.
Είναι ψέμα αυτό που επικαλείται η πολυεθνική PRAKTIKER, ότι η βλαπτική τροποποίηση των συμβάσεων θα ισχύσει μόνο για ένα χρόνο, και ότι μετά το χρόνο οι εργαζόμενοι θα επανέλθουν στο 8ωρο και στα πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
Όπως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τα αστικά κόμματα και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου εκβιάζουν για τη συναίνεση των εργαζομένων στην εγκληματική τους πολιτική, έτσι και η πολυεθνική PRAKTIKER εκβιάζει και ζητά την υπογραφή μας και τη συναίνεση μας στο έγκλημα που λέγεται κατάργηση του στοιχειώδους δικαιώματος μας να ζούμε αξιοπρεπώς ως παραγωγοί του ασύλληπτου πλούτου που υπάρχει κατατεθειμένο στις Ελβετικές Τράπεζες (600 δις ευρώ).
Αυτήν την εγκληματική πολιτική υλοποίησε και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων όταν υπέγραψε κλαδική σύμβαση τον Μάρτιο του 2011 και έβαλε την υπογραφή της για μείωση μισθών και δικαιωμάτων των εργαζομένων στο κλάδο.

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στα PRAKTIKER

Μην υποκύπτετε στους εκβιασμούς της εργοδοσίας, μην υπογράφετε την βλαπτική τροποποίηση των συμβάσεων σας γιατί το επόμενο βήμα της εργοδοσίας θα είναι η εκ περιτροπής εργασία και στο τέλος η εθελοντική απλήρωτη εργασία για να αβγατίσει η πολυεθνική τα κέρδη της.
Συσπειρωθείτε στο κλαδικό σας συνδικάτο, στο Συνδικάτο Εργατοϋπάλληλων στο Εμπόριο και την Παροχή Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας , για να απαντήσουμε δυναμικά στον πόλεμο κυβέρνησης και εργοδοσίας.
Εσείς οι εργαζόμενοι στα PRAKTIKER, είστε κομμάτι του κλάδου, δεν είστε μόνοι ούτε απομονωμένοι από τους υπόλοιπους εμποροϋπάλληλους, είστε κομμάτι του συνόλου της εργατικής τάξης της χώρας μας που βιώνει αυτή την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των παρατρεχάμενων της εξουσίας που είναι οι εργοδοτικοί κυβερνητικοί συνδικαλιστές, της ΓΣΕΕ, της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Εργατικού κέντρου Πάτρας. Έχεις δίπλα σου το ΠΑΜΕ.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, με αφετηρία τους τόπους δουλειάς, να μπουν σε αγώνα με προοπτική για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Να πουν όχι στους εκβιασμούς και χωρίς ταλαντεύσεις να οργανώσουν με σχέδιο την αντίσταση τους, την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Δεν αρκεί ένα κίνημα διαμαρτυρίας, αλλά κίνημα καλά οργανωμένο, προσανατολισμένο, με γραμμή κατά των μονοπωλίων και των πολιτικών και συνδικαλιστικών υπηρετών τους.

Στις 3 ΙΟΥΝΗ προχωράμε σε ολοήμερη δράση. Το πρωί στους τόπους δουλειάς, αξιοποιώντας όλες τις μορφές. Το απόγευμα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις σε όλη τη χώρα και στην Πάτρα στις 7μμ στην πλ.Ελευθερίας.


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου