Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο κτίριο της ΔΕΗ στην ακτή Δυμαίων

21.6.11


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΠΑΜΕ

Εργαζόμενοι στη ΔΕΗ,

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΗ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ 20-6-2011

Τα μέτρα που παίρνονται με το νόμο για το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» είναι μόνιμου χαραχτήρα και δεν θα έχουν τελειωμό.
Στόχος όλων αυτών των μέτρων είναι να σωθεί το καπιταλιστικό σύστημα, να πληρώσουν οι εργαζόμενοι για αυτό και κάνουν το παν για να τα περάσουν.
Στην προσπάθεια αυτή έχει στρατευθεί όλο το προσωπικό της άρχουσας τάξης, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΛΑΟΣ, το κόμμα της ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ.
Ορισμένα από τα μέτρα που παίρνουν και τσακίζουν τους εργαζόμενους είναι:
• Ετοιμάζουν ιδιωτικοποιήσεις μαμούθ 50δις ΕΥΡΩ και παραδίδουν στο μεγάλο κεφάλαιο βασικούς κλάδους στρατηγικής σημασίας.
• Στην πρώτη σειρά βρίσκονται οι επιχειρήσεις της Ενέργειας ΔΕΗ-ΔΕΠΑ-ΕΛΠΕ. Για την ΔΕΗ προβλέπεται ο διαχωρισμός της το 2011, η πώληση του 17% και μονάδων το 2012.
• Παγώνουν την χρηματοδότηση του ασφαλιστικού μας φορέα από τον κρατικό προϋπολογισμό πολύ κάτω από τις ανάγκες. Αυτό θα σημάνει την περικοπή ΕΦΑΠΑΞ, την μείωση συντάξεων, την χειροτέρευση των παροχών υγείας και πρόνοιας.
• Έκτακτη εισφορά στους μισθούς με κλιμάκωση από 1% έως 4% για εισοδήματα από 8000 ή 12000 το χρόνο που σημαίνει νέα μείωση μισθών και συντάξεων.
• Αυξάνονται τα τεκμήρια διαβίωσης με αποτέλεσμα ακόμα μεγαλύτερη επιβάρυνση.
• Επιβάλλεται χαράτσι 0.1% στην μικρή ακίνητη περιουσία
• Αυξάνουν τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης για είδη πρώτης ανάγκης
• Εξισώνουν το φόρο θέρμανσης με τον φόρο κίνησης στο πετρέλαιο
Θέλουν να γονατίσουν τους εργαζόμενους, να σμπαραλιάσουν κάθε πτυχή του ανθρώπινου μόχθου, να καρατομήσουν τους μισθούς τις συντάξεις, να αυξήσουν τους φόρους σε βάρος του λαού.
ΖΗΤΑΝΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η απάντηση των εργαζόμενων της ΔΕΗ και συνολικά της εργατικής τάξης πρέπει να είναι:
• Κάθε χώρος δουλειάς ΟΡΥΧΕΙΟ, ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΙΑΝΟΜΗΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ να μετατραπεί σε κέντρο αγωνιστικής συσπείρωσης και πάλης για να μην περάσουν τα μέτρα.
• Η εργατική τάξη της χώρας μας να απαιτήσει ανατροπή αυτής της πολιτικής που εφαρμόζεται για τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών. Η Ελλάδα μπορεί να ζήσει χωρίς αφεντικά, ο λαός να βάλει τώρα την προοπτική των ριζικών αλλαγών για την εργατική λαϊκή εξουσία, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.
Όσοι σήμερα στο συνδικαλιστικό κίνημα υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν «ξέρει τι κάνει», «δεν έχει πρόγραμμα», «ότι βρισκόμαστε υπό κατοχή» και άλλα παρόμοια επιχειρήματα, θέλουν να κρύψουν την αιτία που γεννά αυτή την πολιτική και δεν είναι άλλη από την σωτηρία του συστήματος της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης.
Η αποτελεσματικότητα του αγώνα σήμερα δεν εξαρτάται μόνο από το πόσες ημέρες απεργίας θα κάνουμε, από το πόσες πορείες και καταλήψεις αλλά καθοριστικό ρόλο θα παίξει τι αιτήματα έχουμε αν αυτά απαντάνε στην καρδιά της αντιλαϊκής πολιτικής, αν βάζουν στόχους για την πολιτική και εξουσία της δικής μας τάξης.
Επιβεβαιώνεται σήμερα ότι είναι αναγκαίο όσο ποτέ ο πανεργατικός ξεσηκωμός, η συμμαχία των εργαζόμενων μαζί με τους μικροεπαγγελματοβιοτέχνες που καταστρέφονται, την φτωχή αγροτιά, την νεολαία που ζει τον εφιάλτη της ανεργίας και της αβεβαιότητας.
Η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ) στην ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ αλλά και στις πρώην ΔΕΚΟ που κυριαρχούν οι ίδιες πλειοψηφίες, αρνούνται τον συντονισμό, αρνήθηκαν πρόταση του ΠΑΜΕ για 48 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ημέρα που θα αρχίζει η συζήτηση στην βουλή. Φαίνεται καθαρά ο ρόλος που έχει αναλάβει να παίξει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. ΟΙ εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα, να συσπειρωθούν αγωνιστικά με το ΠΑΜΕ για να παλέψουν ενάντια σε αυτή την πολιτική.
Συνάδελφοι
Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ συμφώνησε με το πρόγραμμα κινητοποιήσεων καταθέτοντας παράλληλα πλαίσιο στόχων. Να αποσυρθεί όλο το έκτρωμα της κυβέρνησης, να παλέψουμε ενάντια στο σύνολο της ιδιωτικοποίησης ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ, ενάντια στην μετοχοποίηση, για ΔΕΗ και Ενέργεια λαϊκή περιουσία, ενάντια στα μέτρα που κατεδαφίζουν το Ασφαλιστικό σύστημα, να διεκδικήσουμε ΣΣΕ κόντρα στους στόχους της κυβερνητικής πολιτικής.

ΟΛΟΙ στους ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ
ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΡΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου