Κατάληψη στο Δημαρχείο

27.6.11



Σήμερα τo πρωί πραγματοποιήθηκε κατάληψη στο δημαρχείο της Πάτρας από το ΠΑΜΕ, το Συνδικάτο των ΟΤΑ και τις καθαρίστριες των σχολικών κτιρίων.




Ανακοίνωση του Κλαδικού Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Αχαΐας

Το κλαδικό συνδικάτο εργαζομένων στους ΟΤΑ ν. Αχαΐας καταγγέλλει τις αντεργατικές μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας και της δημοτικής αρχής της Πάτρας εναντία στις καθαρίστριες των σχολικών κτηρίων. Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας οι καθαρίστριες καλούνται εργαστούν και σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου για τους μήνες όπου τα σχολεία δε λειτουργούν, αφού με την εφαρμογή του αντιλαϊκού Καλλικράτη, ο συγκεκριμένος τομέας καθαριότητας πέρασε από την ευθύνη του Υπουργείου, στους δήμους. Την απόφαση αυτή φρόντισε να υλοποιήσει η δημοτική αρχή της Πάτρας που πρόσκεινται στο ΣΥΝ,ΠΑΣΟΚ,ΝΔ και ΔΗΜ.ΑΡ. προκειμένου να καλύψει τις ελλείψεις σε προσωπικό στις λοιπές υπηρεσίες. Αντίστοιχα ενήργησε και η ΚΕΔΚΕ (πλειοψηφούν δήμαρχοι με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΣΥΝ, ΛΑΟΣ και ΔΗ.ΜΑΡ.) αφού με δική της προτροπή πήρε η κυβέρνηση την εν λόγο απόφαση. Συνυπολογίζοντας τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, οι καθαρίστριες είναι υποχρεωμένες να εργάζονται εντατικά καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς προκείμενου να κρατούν καθαρά τα σχολεία, τομέα ευαίσθητο για την υγεία των παιδιών μας. Αντί η δημοτική αρχή να διεκδικήσει πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα τόσο για τα σχολεία (σήμερα αναλογεί μια καθαρίστρια για κάθε σχολείο) όσο και για τις υπόλοιπες υπηρεσίες καλεί τις εργαζόμενες να εργαστούν και σε άλλους τομείς καθαριότητας, ακόμα και στη πεζή σάρωση των δρόμων του διευρυμένου δήμου.
Καλούμε τις εργαζόμενες στη καθαριότητα να αντισταθούν στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και στον εργασιακό μεσαίωνα που προωθεί η Κυβέρνηση, ΝΔ, ΛΑΟΣ, Τρόικα, ΕΕ.

Όλοι και όλες με το ΠΑΜΕ στη 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία την Τρίτη 28/6 και την Τετάρτη 29/6.
Όλοι και όλες στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ την Τρίτη 28/6 και την Τετάρτη 29/6 στις 10 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου.

Πάτρα 27/06/2011

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου