Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Ι.Ν ΟΧΗΜΑ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

13.6.11

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Ι.Ν ΟΧΗΜΑ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας,

Η κυβέρνηση, μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης για την κατάργηση ή συγχώνευση 75 μεγάλων Οργανισμών του Δημοσίου μέχρι τον Οκτώβρη του 2011 (μεταξύ των οποίων και το Ε.Ι.Ν) δείχνει το δρόμο της ανεργίας σε δεκάδες εργαζόμενους.

Οι αντιδραστικές αποφάσεις της κυβέρνησης θα πετσοκόψουν θέσεις εργασίας και θα υποβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους φοιτητές σε σίτιση-στέγαση, δίνοντας ακόμα περισσότερες υπηρεσίες και κέρδη στους εργολάβους που ήδη λυμαίνονται το χώρο.

Την «πόρτα της εξόδου» άνοιξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής, σπεύδοντας να ξεκαθαρίσει ότι η «μετάταξή» τους από τους Οργανισμούς που καταργούνται ή συγχωνεύονται σε άλλες υπηρεσίες θα κριθεί μέσω ΑΣΕΠ. «Δεν είναι στόχος της κυβέρνησης οι απολύσεις, αλλά όλοι οι υπάλληλοι θα περάσουν μέσα από την αξιολόγηση του ΑΣΕΠ, το οποίο και θα κρίνει το τι μέλλει γενέσθαι», υποστήριξε ο Θ. Πάγκαλος.

Μεγάλο μέρος των εργαζομένων δουλεύουν με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, γεγονός το οποίο διευκολύνει την κυβέρνηση στις απολύσεις, με δεδομένο τον νομικό ορυμαγδό με τον οποίο εκμηδενίστηκε διαχρονικά το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Καταγγέλλουμε τη συναινετική στάση της ΠΟΣΕΙΝ που επιτρέπει ουσιαστικά στην κυβέρνηση και στη διοίκηση του Ε.Ι.Ν. να εφαρμόσουν ανενόχλητοι τα σχέδια τους σε βάρος των εργαζομένων, κάτι που έχει σχεδιαστεί από κοινού τουλάχιστον ένα χρόνο πριν με απαρχή το «επιχειρησιακό σχέδιο» πέρυσι τον Ιούλη, στα βήματα του οποίου γίνονται οι σημερινές αντιδραστικές αλλαγές στο Ε.Ι.Ν.

Οι εργαζόμενοι να μην εγκλωβιστούν στις λογικές συναίνεσης και υποταγής, αλλά να αντιδράσουν δυναμικά παλεύοντας να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση. Μόνο με οργανωμένη πάλη και αγώνα μπορούμε να διασφαλίσουμε το δικαίωμα μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Καλούμε τους εργαζομένους να δείξουν καμία εμπιστοσύνη στον εργοδοτικό συνδικαλισμό που ο ρόλος του είναι να θολώσει τα νερά για να περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης, ώστε να βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε κοινό μέτωπο με τους φοιτητές να παλέψουν για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων, να εξασφαλιστεί η μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, να μην ιδιωτικοποιηθούν οι παροχές σίτισης και στέγασης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου