8.6.11
ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ 4 ΕΡΓΑΤΡΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

Η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ και το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία καταγγέλλει τις συνεχιζόμενες εκδικητικές απολύσεις 4 εργατριών καθαριστριών από την εταιρεία «Υάδες ΑΕ». Οι 3 από τις 4 συναδέλφισσες είναι μέλη της διοίκησης του σωματείου Ιδιωτικών κλινικών και η τέταρτη επίσης μέλος του.
Όλες οι εργάτριες είχαν αναπτύξει πλούσια δράση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των καθαριστριών, σε έναν χώρο όπου ανθούν τα δουλεμπορικά κυκλώματα, οι επιθέσεις, και οι απειλές.
Πριν λίγους μήνες οι συναδέλφισσες με τον αγώνα τους κατάφεραν να καταβληθούν τα δεδουλευμένα μηνών που τους χρώσταγε η εταιρεία «Υάδες ΑΕ». Για αυτή τους τη δράση ο κύριος Ρετζεπέρης υπεύθυνος της επιχείρησης τις «τιμώρησε» με απόλυση.
Από την πρώτη στιγμή το Σωματείο και η Γραμματεία του ΠΑΜΕ οργανώσαμε επανειλημμένες παραστάσεις διαμαρτυρίας στην διοίκηση του Νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας, και στην περιφέρεια.
Η εταιρεία «Υάδες ΑΕ» αξιοποιεί το νομοθετικό πλαίσιο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την ιδιωτικοποίηση του καθαρισμού δημοσίων υπηρεσιών. Έχει απλώσει τα πλοκάμια της σε μια σειρά μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα, ενώ μερικές από τις δουλειές που της έχει αναθέσει το δημόσιο, εκτός από τον καθαρισμό του Νοσοκομείου του Αγ. Ανδρέα είναι (όπως αναφέρεται και στη ιστοσελίδα της εταιρείας):
Το Εθνικό Μετσόβιο πολυτεχνείο, το Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο Θράκης, τα ΑΕΙ Ιωαννίνων, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Πειραιώς, Χαροκόπειο, το Ανοιχτό πανεπιστήμιο, ΤΕΙ Καλαμάτας, ΔΕΗ Αττικής και Αίγινας, ΔΕΗ Τρίπολης, ΟΑΕΔ Ηπείρου και Πελοποννήσου, Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, Αττικό Μετρό, Μετοχικό ταμείο Αεροπορίας, ΟΤΕ Αττικής, Δικαστήρια Κομοτηνής, Κρατικός αερολιμένας Καλαμάτας και Καβάλας, Κ.Α.Φ.Κ.Α. Φιλιατρών, Αθλητικός Φορέας Δήμου Καλαμάτας, Νοσοκομεία Ρίου και Καλαμάτας και Αστυνομική διεύθυνση Μεσσηνίας.
Η εταιρεία με χρήματα του δημοσίου έχει επιβάλλει καθεστώς τρομοκρατίας σε βάρος των εργατριών. Αυτό είναι το κυβερνητικό μοντέλο επιβολής του σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα.
Πίσω από τις συγκεκριμένες απολύσεις και πλάτες στην επιχείρηση κάνει ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου του Αγ. Ανδρέας Παπαδιονυσίου Σάκης, παλιός συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ, οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ στο νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέας με πρώτο και καλύτερο τον γνωστό εργατοπατέρα Πετρόπουλο, ο οποίος ήταν και παραμένει θιασώτης των ιδιωτικοποιήσεων, όπως και η κυβέρνηση την οποία υπηρετεί.
-Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη των 4 εργατριών με πλήρη δικαιώματα.
Η εταιρεία και οι κυβερνητικοί προστάτες της θα βρουν απέναντί τους το ταξικό εργατικό κίνημα με μπαράζ κινητοποιήσεων διαρκείας για την επαναπρόσληψη των αυταδελφισσών μας.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου