Κινητοποίηση στη Vinci

28.1.11

Άμεση και αποφασιστική παρέμβαση είχαμε σήμερα το πρωί από αντιπροσωπεία του συνδικάτου Οικοδόμων και του ΠΑΜΕ για την καταβολή δεδουλευμένων σε απλήρωτους εργαζόμενους σε υπεργολάβο της Vinci στο κατασκευαστικό έργο στην Παναγοπούλα. Με την κινητοποίηση του Συνδικάτου οι εργαζόμενοι πέτυχαν να πληρώθουν.

Η παράδοση της κατασκευής των οδικών αξόνων στους εργολάβους και το μεγάλο κατασκευαστικό κεφάλαιο από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, όπως έχει συμβεί στον άξονα Κορίνθου-Πάτρας με την ΟΛΥΜΠΙΑ οδό, τη Vinci και τους υπεργολάβους τους, έχει φέρει σαν αποτέλεσμα απλήρωτους και ανασφάλιστους εργαζόμενους, απολύσεις και εκβιασμούς, επικίνδυνες συνθήκες εργασίας και πανάκριβα διόδια που θα τα λυμαίνεται το κατασκευαστικό κεφάλαιο για 30-35 χρόνια, χωρίς να έχει βάλει φράγκο από την τσέπη του.

Το Συνδικάτο και το ΠΑΜΕ βρίσκονται ήδη σε θέση μάχης απέναντι στην κυβέρνηση και στα κατασκευαστικά μονοπώλια. Η σημερινή κινητοποίηση και το αποτέλεσμα της δείχνει το δρόμο σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στα μεγάλα κατασκευαστικά έργα και είναι απλήρωτοι, ανασφάλιστοι ή δουλεύουν σε επικίνδυνες συνθήκες. Όλοι με το συνδικάτο και το ΠΑΜΕ οργανώνουμε την απεργία στις 23 Φλεβάρη.

Όλοι στη πλατιά σύσκεψη που οργανώνουν από κοινού το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ την Τετάρτη 2/2 στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Παμμικρασιατικού στην πλατεία Ελευθερίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου