Δελτίο τύπου της Γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ

24.11.10
Η ανακοίνωση της πλειοψηφίας του Εμπορικού συλλόγου για το παράρτημα δεν μπορεί να λειτουργήσει σαν πλυντήριο για τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την παράδοση του ιστορικού αυτού χώρου στις παρακρατικές ομάδες, που πετάνε πέτρες και καίνε κάδους σκουπιδιών στις πορείες που διοργανώνει το Εργατικό κέντρο Πάτρας με τους συμμάχους του. Η πλειοψηφία του Εμπορικού συλλόγου δεν λέει τα πράγματα με τ’ όνομα τους.
Δεν τολμά να καταγγείλει την δημοτική και νομαρχιακή πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ για την κάλυψη και την στέγη που παρέχει στους παρακρατικούς κουκουλοφόρους.
Δεν τολμά να πει ότι στόχος της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι να δοθεί άλλοθι στην κρατική βία και καταστολή ενάντια στο ταξικό εργατικό κίνημα.
Δεν τολμά ούτε καν να καταγγείλει τον νέο δήμαρχο κύριο Δημαρά που ακολουθώντας τα χνάρια του προκατόχου του συμμετείχε στην πορεία του στημένου πετροπόλεμου, προσφέροντας έμπρακτη υποστήριξη σε αυτούς τους μηχανισμούς.
Δεν τολμά να καταγγείλει τα τοπικά ΜΜΕ που έχουν κηρύξει τον πόλεμο στο ταξικό εργατικό κίνημα και στο λαό, θάβοντας συνειδητά την μεγαλειώδη περιφρουρημένη συγκέντρωση 3500 εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων και νέων, που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ για το Πολυτεχνείο.
Το παράρτημα δεν είναι μουσείο. Ούτε πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνει φιλέτο για διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία χρησιμοποιούν τις ενέργειες των πλουσιόπαιδων που έχουν πάρει τα κλειδιά από την ηγεσία του τοπικού ΠΑΣΟΚ, για να βάλουν στο χέρι τον ιστορικό χώρο.
Το παράρτημα ανήκει στο λαό. Στο οργανωμένο εργατικό-λαικό κίνημα.
Το ίδιο ισχύει και για την παλιά ασφάλεια, το μεγάλο σύμβολο της αντιδικτατορικής πάλης, όπου παρέδωσαν μαθήματα αξιοπρέπειας και αγώνα, εκατοντάδες κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές. Μάρτυρες-ήρωες που καθοδηγούν και σήμερα την δράση του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ και του ΜΑΣ.
 Στον χώρο του παραρτήματος, να αποπερατωθούν οι εργασίες και να αποδοθεί στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα.
Όλα τα υπόλοιπα, όπως και τα μασημένα λόγια της πλειοψηφίας του Εμπορικού συλλόγου είναι εκ του πονηρού και εξυπηρετούν σχεδιασμούς μεγαλοεπιχειρηματικών συμφερόντων.








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου